tiistai 9. syyskuuta 2014

iltapaniikki

herään - menen töihin - töiskentelen - kaupan kautta kotiin - sammiollinen pastaa - yleistä järjestyksenpitoa, läksyjä, nuorison lajittelua - yksi treeneihin - toisen kanssa kaupoille - toinen treeneihin - yksi kotiin - toinen kotiin - iltapuuhia - väsymys - ei kuitenkaan nuorisossa - iltapala - kolmas kotiin.
Da Capo.

Miten kauan kestää, ennen kuin opin, että minulla ei enää ole omaa ilta-aikaa?

Joskus ennen päivä loppui suunnilleen seitsemältä, silloin alkoi verkkaisen mukava (toisinaan myös raivoisan äänekäs) liuku kohti iltapuuhia. Ja sitä auvoisaa hetkeä suunnilleen iltauutisten aikaan, jolloin tupa tyhjeni, lapsiosasto hiljeni, jolloin pääsin kuumaan suihkuun ja sain heittää päivän huolet menemään.

Ei enää. Nuoriso vaeltaa katsomaan iltauutisia, syö iltapalaansa holtittomasti mihin aikaan sattuu, peseytyy hartaasti kuumassa suihkussa juuri silloin kun itse olisin halunnut ja mikä pahinta: kotiutuu siinä vaiheessa kun kunniallisen työtätekeväisen kuuluisi jo nauttia kunnon annosta zetaa.
Apua!
teininuorisoiltapaniikki!

*

Olen lukenut Montalbanoja ja Guido Brunetteja.
Haluan niiden elämän.
Paitsi ilman murhia ja italialaisia virkamiehiä.

(siksi laitankin aina sammiollisen pastaa ruuaksi. Joisin viiniä kyytipojaksi jos ei olisi lakkaamattomia nuorisonlajittelupuuhia)

6 kommenttia:

 1. JUSTIINSA !! Meillä on kans teininuorisoiltapaniikki ihan saman kaavan mukaan kuin teilläkin ! Missä on ihmisen oma iltarauha, kysynpähän vaan ?! Eikä niitä ikinä muka nukuta, vaikka sata kertaa käsken sammuttamaan valot.

  Teinikenneli, siinä ratkaisu. Ei ihme, jos meikäläinen keskiäkäinen on väsynyt. Ja äkäinen.

  VastaaPoista
 2. Pakkaan omani teinikenneliin oitis. Kai joku raukka keski-ikäinen siellä niitä paimentaa. Minulle ei teinielämänrytmi sovi!

  VastaaPoista
 3. No todellakin. Mä joka ilta huomaan ajattelevani "ihanaa pienin meni nukkuun, rauha maassa" ja sitten huomaankin olevani teinien kanssa samassa tilassa, usein riitaisasti. Joka kerta hämmästyn ja yllätyn!

  Multa on loppunut aikuisten ilta.
  Tarvitaan kennel ja vertaistukiryhmä.

  VastaaPoista
 4. teinikenneli!

  Kumma juttu muuten, vuodesta toiseen sitä odottaa että ne menis nukkumaan. Että vois itse elää. Ja kun ne vihdoin menevät, ainoa asia mitä itse tekee, on nukkuminen. Vähänkö laimeeta?

  VastaaPoista
 5. Mä en haluu, että mun lapset kasvaa teineiks :D

  Natsiäiti saa vielä lapsensa nukkumaan klo 21....Kuinkakohan kauan?

  VastaaPoista
 6. Elisa: ei toivoakaan meillä enää...! Nuorin nuorisosta toivotteli eilen öitä siinä puoli kymmenen tienoilla... (*haukotus*)

  VastaaPoista