tiistai 14. huhtikuuta 2015

Miksi

Eilen tulin taas aikuisemmaksi.
Vanhenin.
Ikäännyin.


Suuria mysteereitä:

Jos joka ilta käärii podin kuulokkeet sievästi ja pistää podin tyynyn alle talteen, niin miten on mahdollista että yön pimeinä tunteina luuripiuha on ihan tuhannen solmussa?

Tuleekohan päähän haitallista säteilyä jos yö toisensa jälkeen nukkuu podi tyynyn alla?

Jos ikinä on niin paljon aikaa että voisi haahuilla ympäriinsä kirjastossa ja istuksia lueskelemassa kaikenmoisia jännittäviä kirjoja joita kirjaston hyllyistä löytyy ja joita ei viitsi viedä kotiin kun ei niitä kumminkaan lue siellä, niin onko sitten iloinen siitä ajasta?

Miksi tänään kestän niin huonosti itseäni?

Mistä voi tietää mitä oikeastaan haluaa, jos ei tiedä mitä haluaa?
Jos haluaa kahta ihan eriä? Vaikka että olla erakko ja samalla haluaa kuulua ryhmään, niin mistä voi tietää kumpaa haluaa? Pitääkö liittyä johonkin erakkomunkkiryhmittymään?

Miksi ennen ei käytetty aurikolaseja?

Jos jääkaapissa on kipollinen ananaspaloja omassa mehussaan ja kipollinen perunoita, niin miten on mahdollista että päälle kaatuu se kipollinen ananaspaloja tahmeassa mehussa?

Voiko tulla valmiiksi?
Niin että on mielenrauha, tyyneys ja sees sekä zen eikä yhtään tahmeaa ananamehua, kissan hiekkaa, sotkuunmenneitä kuulokeenpiuhoja ja tuuliviirimäisesti käyttäytyviä läheisiä?
Miltä se tuntuu kun on tyyneys-seesteis-zen?

9 kommenttia:

 1. Ensinnäkin Onnea sinulle kultainen!l Ikä, kokemus ja viisaus jne...

  Hyviä kysymyksiä, esim Voiko tulla valmiiksi? tai Miltä se tuntuu kun on tyyneys-seesteis-zen? ovat hyvin tuttuja....

  Kumpa sitä saisi itselleen zen-mielen. ...minä tyttö kun en tunteita panttaile, en hammasta purren yhtään hymyile, vaikka varmasti joissakin tilanteissa syytä olisi. Olenkin - taas kerran - päättänyt kehittää itsessäni kärsimättömyys puolta, luonteeni kasvimaassa kun riittää kitkemistä. Mutta minkä sitä ihminen luonteelleen voi? Vai voiko?

  VastaaPoista
 2. Synttärionnittelut!

  Mulla olisi kerrankin oikeat vastaukset:

  Harva toi tulla valmiiksi. Niistäkin harvoista osa kuvittelee olevansa valmiita. Elämä yllättää aina.

  Suurin osa ei tiedä, mitä oikeasti haluaa.

  Zen voi olla hetkittäin. Toisilla hetket saattavat olla pidempiä kuin toisella. Ihmistä, jolla on huoltovastuu ei ole tarkoitettu jatkuvaan zen-tilaan.

  VastaaPoista
 3. Synttärionnea! Kevään lapsi :)

  Hyviä kysymyksiä, joihin minullakaan ei ole vastauksia. Jos joskus saamme ne vastaukset, tiedämme silloin olevamme zen ja valmiita (mihin?). (Eli ehkei koskaan?)

  VastaaPoista
 4. Se tuntuu hyvältä, seesteiseltä, täyteläisen ihanalta!

  Onnittelut!

  VastaaPoista
 5. Onnea ihana! Jos mun lukijoilta kysytään niin iPodin säteilyyn saattaa vaikka kuolla mutta kyllä siitä ainakin ihan ehdottomasti täytyy olla haittaa :O BTW mulla on usein puhelin tyynynalla ja se vasta säteileekin, ilmankos oon näin kummallinen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikki <3!

  Yksis: arvasin, eihän siitä podista voi mitään hyvää seurata, paitsi porroosi, korroosi ja mikälie osmoosi. Ihmekö se, että munkin aivoissani lepattaa koko ajan :)

  RvaK: arvasin tonkin, kaikki vain huijaavat tietävänsä mitä tahtovat ja olevansa valmiita ja zen. Hyvä että tuli todistettua!

  VastaaPoista
 7. Sä olt salaa vanhentunut mun tietämättä. PALJOn onnea naisista viisaimmalle ja sanallisesti lahjakkaimmalle. Nuori olet.

  Miettitt myös samoja kuin minä. "Mistä voi tietää mitä oikeastaan haluaa, jos ei tiedä mitä haluaa?"
  JA voiko tulla valmiiksi? Ja kuinka tulla zeniksi.

  Jotkut tietää mitä haluaa a jotkut saa tyytyä pohtimiseen :)
  VAlmiiksi ei voi tulla, eei edes melkein. PAitsi ehkä jotkut tylsimykset jotka ei edes koskaaan mieti moisia. Epäangstaajat.
  Zeniys on joku outo mysteeri. Ehkä hhyvällä tuulella ja lasin viiiiä nauttineena voi olla zen?

  VastaaPoista
 8. P: mysteeri on koko zen, ei mitään havaintoa. Enkä vissiin tule tämän valmiimmaksikaan, vaikka kuinka yritän.
  Pystyykö sitä ikinä hyväksymään, ettei muutu kauriinsilmäiseksi ja sorjaksi blondiksi, vaan pysyy ikänsä ihmisenä jonka kutrit sojottavat kaikkiin ilmansuuntiin ja hompottaa menemään sulokkaasti kuin gorilla?
  ;)

  VastaaPoista