käsimatkatavarapakkaamiskriizi

 luultavasti on yhdyssana



Jostain syystä minulla on käsitys että matkalle pitää aina lähteä aivan kamalan pienellä määrällä tavaraa.
Se on ihan semmoinen sääntö.

Ihminen on sitä parempi ihminen mitä vähempi sillä on tavaraa mukana reissussa.

Tämä aiheuttaa erityisen suuria probleemia käsimatkatavaran osalta.
Käsimatkatavaraa kuuluisi olla sellaisen bilepikkulaukun verran tai korkeintaan joka tapauksessa joku melko pieni käsilaukullinen. 
Ja ruumamatkatavaraa saa olla sellaisen pienen käsimatkatavaralaukun verran.
Silloin on hyvä ja kunnollinen ihminen.



Yritän tasapainoilla hyvän ihmisen elämän ja sen tosiasian kanssa että haluan varautua melkein kaikkeen.
Tai oikeastaan ihan kaikkeen.

Ja erityisesti tämä probleemi kulminoituu käsimatkatavaroihin, ja niiden osalta kaikkein eniten lääkkeisiin.

Tarvitsen käynnissä pysyäkseni sellaisen hyvin pienen kourallisen medikaaleja. 
Viisas ihminen pakkaa ne käsimatkatavaroihinsa, koska ne ovat käynnissä pysymisen kannalta tärkeitä.
MUTTA KUN.
Kun tullin tai lentokoneen tai jonkun ohjeistus sanoo että ota mukaan lääkkeet alkuperäispakkauksissaan. Niin johan siitä melko pienestä kourallisesta tulee annos, joka ei mahdu pikkupikku bilelaukkuun vaan joka vaatii oman tilansa ihan kohtalaisen kokoisesta matkatavarapakaasista.

Olisi helppoa jos voisi ottaa mukaansa dose(n)tin tai kaksi. Jos olisi kaksi, siinä olisi vähän vierasvaraakin jos joutuu pitkittämään matkantekoaan.
Mutta ei. Pitää ottaa niitä alkuperäispakkauksia.
Ja dosetit.
Ja vierasvaraa.

Minulla on käsimatkatavarassa - olkoonpa se minkä kokoinen mitoiltaan - noin puolen laukullisen verran alkuperäispakkauksia tyhjää täynnä.
En tietenkään ota mukaani koko lääkearsenaalia, vaan vain sen verran mitä suunnilleen tarvitsen, eli kaksi dosetillista doseteissa ja sitten ne pakkaukset ja näön vuoksi niihin vähän täytettä.

Yritän litistellä ja taitella niitä alkuperäispakkauksia, mutta on kuulkaa ihan helkkarin työlästä taitella ja litistellä lasipurkkeja minulla on sellaisiakin.
Ne pahvirasiat purkautuvat taitoksistaan vaikka kuinka runttaan ja sitten siellä on sisällä ainakin liuskan verran lääkettä. Ja ne kehvatsun lasipurnukat eivät viikkaudu millään. Olen kokeillut.

Jotenkin vielä ymmärrän sellaisten perinteisten foliolevyjen todistusvoimaisuuden verrattuna irtotavaraan doseteissa, mutta mitä ne lasipurkit edes todistavat?
luotan siihen että jos kysytään, saan kaivaa kantapalvelusta esiin koko listauksen, mutta noinkohan saan?
Minähän voin kuljettaa niissä vaikka uhanalaisia pikkukiviä tai kähvellettyjä kultahippuja ja väittää että lääkettä ovat. 
Ja entäpä sitten semmoiset lääkkeet joihin ei ole reseptiä?

Ja mitä tulee käsikauppaan, en todellakaan lähde yhtään mihinkään ilman särkylääkkeitä. Enimmäkseen pärjään pääni kanssa tavallisilla käsikauppalääkkeillä mutta en todellakaan istu lentokoneessa puolta tuntiakaan odottamassa että koska laskeudutaan että saan lähteä vieraalta maalta etsimään jokseenkin turvallista ja sopivaa käsikauppasärkylääkettä. En.

No sitten minulla on käsimatkatavarassa eli siinä pikkupikkubilelaukussa kirja.
Tai ehkä kaksi jos sattuu iso matkatavara katoamaan.
Ja vaihtokalsarit. samasta syystä.
Ja uikkarit. samasta syystä
Ja yöasu. samasta syystä
Ja jotain mikä lämmittää. palelen aina ja kaikkialla ihan vietävästi.
Ja hellevaatteet. ainakin jos olen menossa hellepaikkaan.
Ja laturit.
Ja fläpä.
Ja päiväkirja.
Ja kyniä.
Ja dödö ja rasva(t) ja huulirasva ja pastilleja. Ja saippua ja shampoo ja hiusharja ja kaikki semmoinen mitä en todellakaan halua ruveta etsimään kaupasta jos iso pakaasi joutuu kadoksiin. Tykkään omista tavaroistani, en vieraista.
Ja kaikki se sekalainen roipe mitä ihmisellä normaalistikin on käsiveskassa.

Voin kuulkaa sanoa että on iso kånken äärirajoillaan käsimatkatavarana.
no ei, en tietenkään ota sievää cabinlaukkua, kun kerta pitää olla mahdollisimman pieni veska. Yritän survoa välttämättömän omaisuuteni johonkin pikkupikkubilelaukkuun.
en ymmärrä miten jatkossa selviän kun käsimatkatavaran pitää olla vielä pienempi

Enkä todellakaan edes kuvittele lähteväni yhtään mihinkään pidemmäksi aikaa pelkän käsimatkatavaran varassa.
Ei onnistu.


Miten ihmeessä selviätte te, oi viisaat kanssamatkustajat, niiden pikkupikkubilelaukkujenne kanssa?

Pakkausvinkkejä - erityisesti käsimatkatavaralle?
Ja niille kehvatsun lääkkeille?





17 kommenttia:

  1. En säilytä lääkkeitäni alkuperäispakkauksessa vaan dosetissa tai brutaalisti läpipainopakkauksen minigrippussissa. Ketään ei ole ikinä missään kiinnostanut mun lääkkeet. Ekalla kerralla kun menin Dubaihin, mulla oli lääkkeet alkuperäispakkauksissaan.

    Mulla on käsimatkatavaroissa lääkkeet, vaihto alusvaatteet ja t-paita, uikkarit, dödö, kasvorasva ja hampaidenpesuvehkeet miniversiona, laturit ja tabletti. Kaikki mahtuu keskikokoiseen reppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nonni, arvasin että olen suunnilleen ainoa joka noudattaa ohjeita kirjaimellisesti!
      Ehkä lähden liikkeelle kahden dosetin taktiikalla. (ja olen maailmanhistorian ensimmäinen joka poimitaan lomalennoilta sivuun ja viedään putkaan verenpainelääkkeiden takia)
      Dosettitaktiikalla kyllä vapautuu kummasti tilaa käsimatkatavaroihin.

      Poista
  2. Meinasi mennä hermo viime kesän vaellusreissupakkaamista suunnitellessa. Luettiin samat ohjeet ja mietittiin, että pitäisi ottaa oma rinkka lääkkeille, jos niissä pitää olla mukana alkuperäispakkaukset. Kysyin ystävältä, joka lentää paljon ympäri maailman, että mitä hän tekisi ja keskustelun jälkeen pistettiin kaikki lääkkeet käsimatkatavaroihin läpinäkyviin minigrip-pusseihin. Kukaan ei kysellyt läpivalaisussa tai muuallakaan sisällöstä (oli varmuudeksi mietitty seitsemäksi viikoksi lääkkeet ja vitamiinit yms, vaikka reissu oli tarkoitus olla 5-6 vk, hehee).

    Yritän aina pärjätä vain käsimatkatavaroilla ja jätän ruuman käyttämättä. Mutta jos ruumaan menee kamaa, niin käsimatkatavaroissani on lääkkeet, meikit, laturi ja käsilaukku. Eli olen samanlainen, mitä vähemmän mukana, sitä parempi meininki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy varmaan vielä täsmentää, että käsilaukussa on aurinkolasit, silmälasit, kännykkä, pikku lompakko, korvatulpat, avaimet. Käsilaukkuun ei mahdu lääkkeet, meikit tai laturi, joten pistäisin kaikki pikkuruiseen miniretkireppuun (sellainen, joka ei paina mitään ja on tyylitön) ja sitten vain kentälle lentoa odottelemaan :D

      Poista
    2. no sepä se! Ne alkuperäispakkaukset vievät aivan julmetusti tilaa! Niille pitää olla oma peräkärry melkein.
      Ehkä uskaltaudun liikkeelle dosettien ja minigrippien taktiikalla.

      Poista
  3. Mulla on käsimatkatavaroissa about lääkkeet ja lompakko, elän sillä periaatteella että kaipa siellä jossakin on kauppoja jos tarvii :D No ei, onmulla kirjakin ja laturit, mutta pääperiaatteena mahdollisimman vähän kamaa mukana.

    Pakko kysyä, mikä on fläpä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon kyllä kade tuosta asenteesta. Mä haluan aina varautua kaikkeen, enkä kestä ajatusta siitä että pitäisi lähteä etsimään kaikkea uikkarista alkaen.

      Fläpä on sama kuin ipad elikkästen tabletti :)
      (en kyllä tiedä mistä se on nimensä saanut!)

      Poista
  4. Oi ihania luksusongelmia. Matkatavarat. Mutta oikeastihan pakkaaminen on ihan kauheaa. Joka kerta minäkin mietin että mitä kummaa sinne koneeseen otan ja minkäkokoisessa kassissa. Olen ryhtynyt optimistiksi ja mulla on vain käsilaukku, johon mahtuu lompakko passi särkylääkkeet ja kirja. EN varaudu katoamisiin. Aikamoinen rohkelikko,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oot oikeassa, on luksusongelma.
      Ja olet rohkelikko, mä en todellakaan pystyisi noin pieneen käsimatkatavaraan!

      Mä en kestä ajatustakaan siitä, että pitäisi lähteä etsimään ja ostamaan vaatteita heti samoin tein kun lentokoneen pyörät koskevat kiitorataa. Lääkkeistä puhumattakaan.

      Poista
  5. Hih - täällä Hulda-huoleton, niin usein matkatavaraton, ettei viitti oikein mitään enää mukaan ottaakaan... tosi minillä mennään ja lääkkeet aina minigrippussissa - päivän päälle laskettuna. Kesän Kapuareisunkin 4ekaa päivää isännän boxereissa - no panic... ei ollut edes shoppeja mistä mitään ostaa! Relax&huumori kehiin - ne on paras pakata aina mukaan!! Ihan urheillullinen olo maskuliineissa boxereissa- ja peittihän ne jopa enemmän kun mekko päällä tikkailla maalasin. Saa hyvät naurut vieläkin kun kuvia kattoo. Hauskimmat muistot syntyy juuri noista kun kaikki ei mene kuin strömsöös... sillai ei mitään sattumuksia reisut kun sekoittuu toisiinsa ja unohtaa, et missä ja koska se olikaan... Meille kyl aina sattuu ja tapahtuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä ovelaa, miten monenlaisia meitä lähtijöitä on. Tykkään itse varautua moneen, siksi en pysty minimalistina lähtemään. Pieni huolettomuus tekisi varmaan hyvää mulle 😅

      Poista
  6. Siitä on niin kauan kun olin lentänyt ylipäätään yhtään mihinkään ja vähän ennakkopanikoin, kun tässä muutama viikko sitten lähdin viikon mittaiseen työreissuun ja piti saada mahtumaan viikon vaatteet, kengät, ne kuuluisat nesteet (edelleenkään en ymmärrä millä perusteella esim. huulipuna on neste) ja kaikki muu viikon mittaan tarvittava pelkään käsimatkatavaraan (lippu oli sentään onneksi mallia economy, eikä superlight, joka olis tarkoittanut pelkkää sitä penkin alle tungettavaa pikkulaukkua).
    Varsinaisia lääkkeitä mulla ei ole käytössä lainkaan eli sikäli helppoa, mutta toki otin varuiksi mukaan buranaa, matkapahoinvointilääkkeen, ruuansulatusentsyymiä, maitohappobakteereja ja viikon perusvitamiinit. Postafen ja burana oli läpipainopakkauksissa, mutta kaikki muut kippasin samaan muoviseen mhbakteeripurkkiin ja laitoin kaikki läpinäkyvään pussiin, eikä ketään kiinnostanut katsoa mitä siellä oikeasti on).

    Ruumaan en halunnut laittaa mitään, koska vaihto oli Varsovassa, joka osoittautui ennakkokäsityksen mukaiseksi sekavaksi kentäksi (isommaksi tosin kuin kuvittelin), eikä ollut luottoa siihen, että pakaasit löytää perille samaan aikaan kuin itse on siellä. Ja ikävä kyllä, ei voi enää luottaa siihenkään, etteikö Hki-Vantaalla henkilökunta päättäisi marssia ulos just silloin kun itse on lähdössä matkaan.

    Hyvin pärjäsi viikon pelkällä kabiinilaukulla, mutta pelastus toki oli se, että kohteessa oli lämmin. Ja takaisin tullessakin just ja just, vaikka kesämekko ja tennarit tuntuikin Vantaan kaatosateessa vähän kornilta asulta.

    Hyvää reissua jokatapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy joskus lähitulevaisuudessa ehkä haastaa itseäni ja lähteä jollain kabiinirepulla reissuun.
      Suurin haaste on jatkuva viluisuuteni, tartten aina lämmintä päälle - ja jotain mitä voin vielä lisätä jos tarvis on.

      Lääkkeet pakkaan jatkossa tähän postaukseen tulleiden vinkkien mukaan, kannatti kysyä - kyllä some tietää!

      Poista
  7. Kyllähän sitä yhdellä taskukirjallapärjää, mutta kun pitää olla ainakin kaksi tai kolme neuletta mukana, jos vaikka sattuu saamaan jonkun jo lennon aikana valmiiksi. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eriävä mielipide: yksi kutomus, monta kirjaa 😉
      Lomassa oikeasti parasta on se, että voi tehdä itselleen mieluisia, rentouttavia asioita, kutoa tai lukea.

      Poista
  8. Lääkkeet minigrip pusseissa ja reseptit tulostettuna mukana. Hyvin pärjää 8 päivän reissun käsimatkatavaroilla. Kengät, uikkarit, hame ja pari aluskertaa sekä takki/ pitkähihainen. Hoteleissa aina shmappoo ym, ei ne hiukset viikossa miksikään mne vaikka pesee hotellin aineilla.. Luku-ja äänikirjat puhelimessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pieni huolettomuus ja vähempi varautuminen tekisi varmaan mullekin hyvää.
      Ainoastaan kirjapolitiikasta olen selkeästi eri mieltä: illalla nukkumaan mennessä pitää lukea muutama sivu ihan oikeaa kirjaa, muuten olen valmis kirjapinostakin tinkimään. Mutta kyllä ainakin yksi kunnon kirja pitää olla aina reissussa mukana, muuten ei tule uni.
      Lääkkeet kulkevat jatkossa vähän kevyemmin täältä tulleilla ohjeilla.

      Poista