maanantai 7. elokuuta 2017

Ihmiskunnan Suuret Keksinnöt

Tiedättehän maailmanperintöluettelon?
Sillä listalla on kulttuurisesti tai luonnonperinnöllisesti merkittäviä kohteita, joiden varjeleminen ja vaaliminen ylläpitää ihmiskunnan moraalista selkärankaa ja ylpeyttä sen kulttuuri- ja luonnonperimästä.

Minun mielestäni pitäsi myös laatia lista Ihmiskunnan Suurista Keksinnöistä.
Aivan ehdottomasti pitäisi.
Ja koska olen sitä mieltä, nimeän itseni Ihmiskunnan Suuri Keksintö -komiteetiksi (Comitet le du el les Grandes Inventiones de la pour Humanité), sen puheenjohtajaksi, ja arviointiraadiksi ja jäsenvärvääjäksi myös nimeän itseni.
tämä on lievästi diktatuurinen organisaatio näin alkuvaiheessaan, voi kyllä anoa jäsenyyttä jos kiinnostaa. CV:n kera, mieluusti, että mitenniin olisit pätevä arvioimaan keksintöjä.

Ihmiskunnan Suuret Keksinnöt komiteetin (Comitet le du el les Grandes Inventiones de la pour Humanité)-listalle otetaan semmoisia arkisia juttuja, joiden ansiosta arkielämä on paljon-paljon miellyttävämpää.
Ihmiskunnan Suuret Keksinnöt ilahduttavat erityisesti ihan tavallista keksiäkäistä ihmistä sen jokapäiväisessä arjessa ja joskus muulloinkin. Ja voivat ne tietysti ilahduttaa ketä vain, mutta aloitetaan maamme tärkeimmästä voimavarasta kumminkin.

Jokaista listalle pääsevää Suurta Keksintöä ja sen listallaolo-oikeutusta on komiteetissa (Comitet le du el les Grandes Inventiones de la pour Humanité) pohdittu hartaasti ja monelta kantilta.
Sen jutun pitää olla keksintö semmoisella tavalla, että esim. vesi ei voi olla keksintö, koska se vain on ja sitä tulee taivaalta aina lisää eikä sitä ole keksitty, mutta ehkä joku akvaario voisi olla, koska joku on keksinyt että vesi lasilaatikossa on jännä elementti. (ei kumminkaan ole, tämä on esimerkki)

kuvan kukkasilla ei ole keksintöjen kanssa mitään tekemistä


Ihmiskunnan Suuret Keksinnöt -lista

1. leipä
Se esiäiti, joka on keksinyt leivän on nero, kunniakeksijä ja paras ihminen koko maailmassa.
Ajatelkaa mikä prosessi, että joku osaa keksiä miten vatsanväänteitä aiheuttavasta raa-asta viljasta voidaan kehitellä puurot ja erityisesti leivät.
Minun mielestäni ei ole konsti eikä mikään keksiä lihan paistamista, mutta leivän koko valmistusprosessi kyllä, ja aivan erityisesti kunniamaininnan ansaitsevat kohotusmenetelmät.

2. pehvanlämmitin autossa
mikään ei tee ihmistä niin onnelliseksi kuin toimiva pehvanlämmitin.
Haaveilen että saisin semmoisen työtuoliinikin. Kun ihmisen pikkupylleröinen on lämpöinen, on kokko sielu paremmalla mielellä. Voi olla että tämän on keksinyt joku mies, mutta loistava keksintö silti.

3. frappe hellepäivänä
voiko parempaa hellepäivän juomaa ollakaan?
Ei turvota niin kuin limu tai olut, ei mene kovin pahasti päähän niin kuin viini, ei juokse ihmisestä läpi niin kuin vesi hellepäivänä, vaan jäähdyttää, virkistää ja elähdyttää.
Kuka on voinut olla niin nero, että on huomannut kylmän kahvin mahdollisuudet?

4. vartalonkuorintapesuaine
Kaikkein paras olo ihmiselle tulee jonkun pienen liikuntasuorituksen jälkeen kuumassa suihkussa vartalonkuorinnan jäljiltä.
Harmittaa ihan vietävästi kun olen unohtanut sen parhaan kuorinta-aineen nimen ja merkin ja joudun ostelemaan summanmutkikassa kaikenmoisia toisaikaisia kuorijoita.Nyt on teidän vuoronne, arvoisat komiteettiin (Comitet le du el les Grandes Inventiones de la pour Humanité) sankoin joukoin pyrkivät ihmiskunnan jäsenet; mitä pitäsi ottaa Ihmiskunnan Suurten Keksintöjen listalle, ja miksi?

Ei sitten oteta semmoisia itsestäänselvyyksiä, joille on jo myönnetty noobeli tai muu kunnianosoitus.**
elokuun postaus päivässä -tavoitepostaus

4 kommenttia:

 1. Kaikki isot keittiökoneet ja pyykkikone!
  Suklaa

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi "superäiti" kyllä kiljuu einesten puolesta, ne vaan joskus niin pelastaa arjen.

  VastaaPoista
 3. Vähänkö olet keksinyt jo hyviä. Erityisesti lämmitti mieltä tuo penkinlämmitin. Mun rakkaus on se. Olen jopa tänä kesänä käyttänyt :D

  Listaan lisään epiduraalin ja muut puudutusaineet
  Päänsärkylääke
  pakastecroissantit
  salt and honey cashewpähkinät (estrella)
  tennarit
  BLOGIT! Aatelkaa, joku tänkin keksi. Ilman tätä en sais lukea sun tuotoksia. Murhe!

  VastaaPoista
 4. Sanoisin, että kirjasto, mutta se on jo jollain parhaat suomalaiset palvelut -listalla kumminkin.

  Lisäksi kahden pojan äitinä laittaisin listalle:
  Korvatulpat
  Vessan lukitussysteemi
  Jalkapallo (loistava keksintö tuo pyöreä esine, jota miespuoliset isot ja pienet olennot jaksavat potkiskella vuodesta toiseen)

  VastaaPoista