tiistai 20. maaliskuuta 2018

sapuskatutoriaali

Oletko joskus pohtinut, kuinka tehdään yök-en-syö -tasoista ruokaa ihan kotikeittiössä?
Haluaisitko sinäkin oppia?

Liity oitis seuraamaan päivän kaksi yhden hinnalla -tarjoustamme, sillä nyt opastamme, kuinka ihan tavallisessa kotikeittiössä voidaan näppärästi synnyttää kaksi - ei siis yksi, vaan todellakin KAKSI - yöken-syö - tasoista ateriaa kerralla.Kaikki alkaa ruokaostoksista ja hätäisen pinnallisesta etukäteissuunnittelusta.


Laahaa selkä vääränä kaupasta kotiin mm. seuraavia asioita: ananas, tomaattisosetta, palvikinkkua, jauhelihaa, nyhtökauraa, bataatti-kermaperunoita, ituja ja sekalaisia kasviksia.
Ruoka nro 1. Ota uunivuoka ja kaada siihen bataatti-kermaperunat. Kuori sipuli ja porkkana ja nykäise ne silppurin läpi. (tai hienonna veitsellä, jos olet viitseliäs). Kuutioi palvikinkku. Sekoita kaikki ainekset yhteen siinä uunivuoassa ja lykkää uuniin vajaaksi tunniksi. 

Ruoka nro 2. Ota paistinpannu. Kuori sipuli ja porkkana ja nykäise ne silppurin läpi (tai hienonnna veitsellä jos olet viitseliäs). Kuullota hetki.
Lisää jauheliha ja paistele sitä, mausta haluamallasi tavalla. Lisää nyhtökaura. Lisää tomaattisöösä ja juustosose,  (vai mitä ihmettä se tavara tuossa purkissa oikein on?), ohenna vedellä sen mukaan, miten paksua kastiketta haluat. Suolaa tai lisää liemikuutio, jos niitä käytät. Anna poreilla rauhassa puolisen tuntia.Paloittele pätkä kesäkurpitsaa, yksi sipuli, yksi tomaatti, yksi porkkana, pala paprikaa, laita uuninkestävään astiaan, lisää oliiviöljyä ja mausteita. Lykkää uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.

Tee salaattivalikoima: vihersalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, itusekoitusta, ananasta, raejuustoa. Asettele jokainen kauniisti omaan kulhoonsa ja kata pöytään.

Keitä pasta.

Tarjoile ruoka nro2 pastan ja salaattivalikoiman kera. 

miksä olet laittanut ituja? ne puistattaa mua.

älä enää ikinä laita nyhtökauraa boloon, mä inhoon boloa muutenkin.

tässä on kummallinen koostumus.

Laita ruoka nro1 jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän tuomiota.
Lohduttaudu sillä että jälkkäriksi on mämmiä.

mämmiä! mä en voi sietää mämmiä! voiko ottaa pullaa?


Ja kas näin! Näin valmistetaan kaksi ammattilaistasoista yök-en-syö -ateriaa yhdellä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti