Suurten kysymysten äärellä: lemmenloma lähestyy

Lemmenloma odottaa, jee!

Mietin seuraavia:
1. tarvitaanko hepene?
2. tarvitaanko kuohujuomaa?
3. minkä kirjan otan mukaan?
4. eikun mitkä kirjat otan mukaan?
5. mitä tehdään lauantaina? ohjelmaa on jo torstaille ja perjantaille.
(minä keksin melkein kokonaan toisen päivän ja syötin ovelan naiselllisesti idean toisesta Lehtorille niin että se luulee keksineensä sen itse, ja nyt se myhäilee tyytyväisenä keksinnölleen ja minä myös)
6. mitä kaikkea pitää ostaa kotiin että nuoriso ruokkiintuu?


Jos tarvitaan hepene, niin mistä semmoisen löytää nopeasti?
Vai voinko ihan huoleti viettää yöni lemppariyöpaidassani?




Sitten haluan kaikessa viisaudessani jakaa kaksi olennaistärkeää lemmenlomiin liittymätöntä vinkkiä:

1. Nopeat aamuletut

Koska olen alati huolissani nuorimmaiseni turnauskestävyydestä, yritän survoa häneen ruokaa niin paljon kuin inhimillisesti katsoen on mahdollista. Ja koska hän puolestaan on varsin herkkämakuaistinen, on ruokien määrä yhä edelleen ja kovasta harjoittelusta huolimatta aika rajattu.
Munakkaat hän kulutti loppuun vajaassa vuodessa. Vuoden verran meni munakasta joka aamu, sitten loppui. Kun ei, niin ei.

Löysin ihmeellisen intternetin uumenista aamuisten pikalättyjen ohjeen ja se on tämmöinen:
1 muna
1 kupillinen maitoa
1 kupillinen jauhoja

minä laitan lisäksi pienen ripsun suolaa ja vielä pienemmän ripsun sokeria.

Paistetaan lettupannulla.

Tästä tulee viitisentoista pikkulettua. Ja koko hommelissa eniten aikaa kuluu pannun lämpiämiseen. Panostakaa hyviin lettupannuihin.

Lettujen kanssa voi ottaa marjoja tai hilloa tai vaikka maapähkinävoita (no ei tod.!)

Voi näitä laittaa välipalaksikin.

Ja ettei kenellekään tule mitään harhakuvitelmia, niin ei näitä lettuja sentään joka arkiaamu syödä. 
Ehkä kerran viikossa. Jos sitäkään. 



Ja sitten toinen vink.:
Paljasjalkatossut.

Ensin minulla oli paljasjalkatossuvaihe, sitten en löytänyt vuosiin kivannäköisiä tossuja ja polvetkin kolisivat. Nyt bongasin taas kaupan hyllyltä tämmöiset mahtavat, syksyynmaastoutuvat paljasjalkajalkaimet ja nyt hiippailen taas ihan innoissani menemään ja polvet eivät lonksu ollenkaan niin inhottavasti.


Jos  näet tämmöisiin tossuihin sonnustautuneen hiippailijan ja Lehtorin hempeilemis-lempeilemässä, niin tule toki sanomaan että moi!


Ja ainiin vielä, mitä ihmettä voi antaa posliini-/pronssihääpäivälahjaksi?
Ajattelin että kirjan.

16 kommenttia:

  1. Kuohujuomalle ehdoton peukutus, kirjoille ja hepeneille myös :) Kuulostaa ihanalta lomalta jo nyt ♥

    VastaaPoista
  2. Täällä kanssa haastetta reenaavan nuorisolaisen ruokavalion kanssa. Jos se saisi itse valita, se eläisi mehukeitolla, hedelmäpiltillä ja nuudeleilla. Mutta ei saa.

    Munakkaita menee, onneksi. Leivänsyönti on lakannut ja olen huolissani kuidunsaannista. Sentään se vetää weetabixeja jugurttinsa kanssa.

    Mutta mikä on sun mp erilaisista proteiinipatukoista osana liikkuvan ja kiireistä elämää viettävän nuoren elämäntapaa? Tämä teini haluaisi ostaa niitä eväiksi. Minä yritän hiki hatussa vertailla, ovatko niistä edes jotkut _oikeasti_ terveellisiä vaiko pelkkää synteettistä tahnaa ja makeutusainetta kaikki tyynni.

    Toki itse yritän tyrkätä protskupötkylöiden sijaan teinille pähkinöitä ja erilaisia raakapatukoita, mutta kun ne ei maistu sille.

    Perus myslipatukat on vähän liian heppoisia tähän tarkoitukseen. Tukevaa evästä tarttis olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. periaatteessa mä liputan "oikean" ruuan puolesta, mutta on tilanteita, joihin ei vaan pysty pakkaamaan asiallisia eväitä. Meillä ruokahaasteena on nimenomaan kisapäivät.
      Treeneihin lapsukainen menee yleensä ruokittuna. (mun työaikani mahdollistaa useimmiten sen, että olen vahtimassa treenipäivien ruokailua. Tulee syödyksi muutakin kuin nuudelia!)

      Kisareissuilla ja vastaavissa eväänä clif bar (siis eihän kiipelillä mikään muu voi tulla kyseeseen?); en ole uskaltanut /viitsinyt /halunnut tmv. katsoa ravintoarvoja. Ne ovat ihan siedettävän makuisia, eivätkä kovin tahmaisia, mutta en oikeastaan tiedä, onko niissä energiaa tai ravinteita yhtään enempää kuin tavallisessa myslipatukassakaan.

      Kisapäivinä banaaneista tulee söösää, jogurttijuomat lämpenevät, leivät jäävät syömättä; oikein mikään ei maistu ja energiaa tarvittaisiin moninkertaisesti.
      Mä lykkään yleensä mukaan pussillisen ruissipsejä, clif-patukoita ja voisarvia (älkää ravintoterapeutit lynkatko ihan vielä!!) - mitä vain helppoa, sellaista mikä ei tarvitse kylmälaukkua ja mikä pysyy suunnilleen ehjänä kaikenlaisissa olosuhteissa.

      Poista
    2. No nämä kuljetus- ja kylmäketjuhaasteet meilläkin ovat vaivana. Ruissipsit tosiaan, ne voisi taas kaivaa naftaliinista! Yhdessä vaiheessa tuo rouskutteli siemennäkkäreitä. Mutta vaiheet menevät aina ohi, ja sitten pitää keksiä jotakin uutta. (Nyt on tää maaninen mehukeittovaihe. Viime keväänä oli miniporkkanavaihe. Jne.)

      Grahamlihapiirakoita olen tunkenut lapselle mukaan, mutta aika vehnäisiähän nekin ovat. Juotavia smoothieita tää vetää myös. Ei-maitopohjaiset säilyvät ok.

      Ja sit meillä on kyllä kaikenlaisia eväsrasia-kylmäpakkausviritelmiäkin olemassa, mutta ei ruoka niissäkään aamusta iltamyöhään kestä.

      Minä kyllä keksisin vaikka mitä terveellistä, ravitsevaa ja monipuolista evästä teinixille, mutta kun aina on vain joku 3 suosikkia, jotka kelpaavat.

      Täytyy yrittää panostaa kotosalla riittävään "perusruokintaan", niin ehkä nuo kisapäivät ja pitkät treeni-illat menevät vähän heppoisemmillakin eväillä

      Poista
  3. Hepeneelle peukku, mutta kyllähän tossa t-paidassa semmoista ihan parasta lemmenloma-fiilistä on :)

    Lahjaongelma on kyllä paha... kun ihan tavallinenkin lahja ainakin mulla tuottaa päänvaivaa, niin että sitten tämmöinen isompi, huh, vaikeeta on! Meillä paras lahja on aina jotain ruuvimeisseli, sirkkeli tai porakoneen osa -osastolla, mutta jos kirja on mieluista, niin ehdottomasti. Kirjoja ei voi koskaan olla liikaa!

    Mahtavaa lemmenlomaa, jäämme mielenkiinnolla odottamaan raporttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      luulen, että jos mä lahjoittaisin ruuvarin, sirkkelin tai porakoneen, loppuisi lemmenloma siihen paikkaan.

      Poista
  4. Minusta kirja on aina hyvä lahja. Toki samoin suklaa ja viinikin :)

    Hepene olisi kyllä varsin oivallinen varuste lemmenlomalle. Ainakin teoriassa. Omalla kohdallani mikä tahansa yöpaita tai hepene on hetkessä rullaantunut makkaralle, joka tuntuu inhottavalta. Siksi en osaa sanoa sen käytännön vaikutuksista. Mutta teoriassa kuulostaa juurikin lemmenlomamateriaalilta. Toki Kylillä pantu t-paita ja pitsipöksyt varmasti toimivat myös.

    Kivaa lemmenlomaa!

    VastaaPoista
  5. Hepene on hyvä, mutta vain sen aikaa et ehtii näyttäytyä. Mä en pysty nukkumaan missään vaatteessa, joten pikkarit jalassa nukun. sehän vasta on lemmekästä :D

    Lahjat on haaste! Kirja viini cd lahjakortti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu eihän sitä hepenettä muuten kuin vilauteta...

      Poista
  6. Meillä täällä tyykikylässä on tapana sanoa, että "Pannaas mennen si" (eli lähdetään) tai "Pankais ny ollen si" (eli koittakaas käyttäytyä) tai missä milloinkin tarvitaan tollasta kehotus-sanaa (oli muuten tosi vaikea keksiä, mikä se oikeasti on, kun on niin tottunut). Että jos vaikka sillon lauantaina panisitte mennen kylille :)? Oisko romanttinen idea?

    Sanoisin, että ei ilman hepeneitä ja kirjoja, mutta kuohuvaa kyllä.

    Lemmekästä lomaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei kun siis nimenomaan ILMAN hepeneitä ja kirjoja, mutta kuohuvan kera.
      Meni vahingossa "ei" väärään paikkaan ja tuli käänteinen tarkotus. Kääk. Onneks ehdin korjata.

      Poista
    2. :)
      tuosta taitaa tulla paras lopputulos - kun mennään ilman hepeneitä ja kirjoja ja kuohuvan kanssa.

      Poista