marraskuun selätys 3 - perjantai

 Pakko jakaa viikkoa vähän pienempiin osiin, olen liian monisanainen
eihän näitä kukaan jaksa lukea.
en ole saanut mitään kunnon kirjoittamisprojektia alkuun, olkoon tämä blogaaaminen sitten sitä verryttelyä



Kymmenen - perjantai

Mikä yllätys - heräsin vähän viiden jälkeen ja nousin puoli kuudelta. Grr sille.
Yritän lohduttautua sillä, että en ole ihan hirmusti päiväväsynyt.
Ja sillä että ehdin aamulla puntille ja uimaan.
mikään ei lohduta siinä vaiheessa kun aamulla  viiden jälkeen uni pakenee ulottumattomiini, raskaat työajatukset alkavat pyöriä päässä, tihrustan kelloa ja tajuan että kroppani on kaiketi yhä kesäajassa.
Nopeat lämmöt salilla, hetkeksi altaaseen nautiskelu-uimaan ja vähän normaalia pidemmäksi hetkeksi saunaan.
Perjantain tavoitteena oli vain nauttia. mikä vain se on? perjantain tavoitteena oli nauttia!

Töitä-töitä-töitä

En tykkää töissä perjantaista. En vain tykkää. Mikä tahansa muu viikonpäivä on töissä parempi. Perjantain luulisi olevan kevyempi päivä, vaan ei.
Töitä kasautuu eksponentiaalista vauhtia työpöydälle ja ainoa tapa päästä töistä kotiin on pukea vaatteet päälle, sulkea nopeasti kone, ovi ja juosta ulos ennen kuin puhelin taas soi.

Olin kuvitellut että pystyn lähtemään hiukan aikaisemmin töistä, vaan ei.

Kävelin lopulta metsänreunatietä kotiinpäin Ahtisaaren hautajaiset luureissa.
Tihrustin vähän ja lauloin hiljaa mukana virsissä.

Odottelin Lehtoria kun oltiin sovittu että hän tuo ruokatarpeet ja minä kokkaan.
Meinasin vähän hermostua kun Lehtoria ei vain kuulunut ja näytti siltä että tulee kiire.
Olin sopinut äidin kanssa visiitin lankakauppaan, ja rupesi näyttämään siltä etten ehdi syödä rauhassa.
Mietin että jotkut asiat elämässä ovat valintoja ja tahdon asioita.
Että en viitsi pilata koko loppupäivää olemalla ärtyisä.
Ehdin kyllä syödä jossain välissä jotain.
Maailmanloppu ei ole lähimaillakaan ja kaikki järjestyy.
Lehtori tuli, ehdin kokata, söimme telkkarin edessä lautaset polvilla ja liikutuin vähän lisää Oi Suomi synnyinmaalle.
on kyllä vähän absurdia olla kanafile suussa ja pieni alitajuinen kiire sielussa ja niiskuttaa. mutta semmoista elämä joskus on. 

Ehdin siis syödä ja niistää nenän ja vaihtaa vaatteet ja bussiin.

Ehdin lankakauppaan vaikka minulla ei ollutkaan lupaa ostaa mitään kun puikoilla on keskeneräistä.

Ehdin höpötellä äidin kanssa.

Ehdin vielä kirjakauppaankin hakemaan lohtumuistikirjan
koska jos ihmisellä on jotenkin kurja olo, niin sen kuuluu saada uusi muistikirja. kuuluuhan? siitä tulee Kaikkien Ihanien Asioiden ja Unelmien ja Suunnitelmien muistikirja.

Näimme Lehtorin kanssa illemmalla teatterilla.

Saimme ystäviltä keväällä synttärilahjaksi lahjakortteja teatteriin - ystävät ovat ilmeisesti huolissaan kulttuurikuntoisuudestamme.

Sanoin elokuussa Lehtorille että nyt ei oteta mitään Sotaa ja Rauhaa ja Hamletia ja Rikosta ja Rangaistusta kun niitä me mennään joka tapauksessa katsomaan, vaan mennään kerrankin katsomaan sellaisia juttuja joita muuten ei mentäisi.
Ties mitä jännittävää ja uutta koetaan ja joka tapauksessa on hyvä vähän rikkoa normaalia uraa.
jos ihan rehellisiä ollaan minusta on teatterissa kivampi mennä farssiin koska se on hyvin tehtynä esityksenä vaativaa ja  taidokasta mutta Lehtori on enempi semmoinen hamlet-tyyppi, niin että meillä on pientä linjaristiriitaa  yleensäkin teatteriohjelmiston valinnassa. mutta tällä tavalla sain ujutettua edes jotain kepeää sinne kaikenmaailman dostojevskien väliin.
toisaalta myös, jos ihan rehellisiä ollaan, niin viime vuosien top-3 esitykset Turun kaupunginteatterilla: Seitsemän veljestä, Hamlet, Riivaajat. ja vasta ehkä neljäntenä Näytelmä joka menee pieleen. Että se siitä farssista sitten.



Ensimmäisenä uutta ja jännittävää kokemuksena meillä oli liput  mentalisti Pete Poskiparran show:hun, ja oli kuulkaa huikea ilta!
Ei voi kuin ihailla ihmisen mies-ja-ääni tyyppistä, ulkoisilta puitteiltaan hyvin pientä, mutta sisäisesti äärettömän taidokasta esitystä! 

Nauratti. Ällistytti. Ihmetytti. 
Taidokasta. Vaivatonta. Kiehtovaa.
opin illan mittaan että kaikki asiat tulevat kolmen paketeissa, ja niin se vissiin on.

Joistain tempuista voi ehkä aavistaa, mihin ne perustuvat.
Joistain toisista ei mitenkään.
Joistain tajuaa, että niiden onnistumiseksi vaaditaan aivan kertakaikkisen huikeaa ja nopeaa muistia tai intuitiota ja tarkkaavaisuutta. Ja kaikkea tätä käsittämätöntä nopeutta ja taidokkuutta säestää näennäisen vaivaton jutustelevan poriseva juonto.
Että siinä sitä vaan kelluu turvallisesti mukana ja nauraa ja älähtelee ihmetyksestä ja toivoo ettei joudu lavalle ja tuijottaa että miten tämä on edes mahdollista. 




9 kommenttia:

  1. Minulla on päinvastainen uniongelma, en meinaa nukahtaa. Sitten kun pääsen uneen +noin 2t en enää heräisi yhtään mihinkään. Nukuttelu vaiheessa herään siihen, kun joku hiippailee portaissa. Aamulla en herää miehen herätyskelloon enkä perheen aamutoimiin. Ikävästi tämä vaiva kääntään vuorokausirytmiäni, joka on luonnostaa iltavirkun rytmi.

    Minä olen muutaman kerran miettinyt, että pitäisikö mennä katsomaan Pete Poskipartaa, mutta olen jäänyt miettimään, että kannattaako. Nytpä pidän mielessäni positiivisesti Poskiparran ja jos sattuu esitys hyvään kohtaan niin vien miehen katsomaan.

    Aikuisuuteni (nuoren sellaisen) ensimmäinen vakava seurustelusuhde oli nuoren miehen kanssa, joka oli harrastanut lapsuutensa ja nuoruutensa taikatemppuja. Osasin jossain vaiheessa tehdä muutamia aika hyvin itsekin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että Pete Poskiparta show oli noin onnistunut. Pitääpä katsella josko mies näyttäytyisi täälläkin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskiparralle lämmin suositus, ainakin itse tykkäsin.

      Poista
  3. Taas mä ihailen täällä teidän kulttuuririentoja. Mä näkisin mielelläni jonkun hyvän farssin, mutta en missään tapauksessa hamletia tai mitään muuta älyllistä. Olen kerran ollut ihan oikeassa shakespeare-teatterissa ja nähnyt näytelmän ja olin kuolla uupumukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä farssi on kyllä oivallista teatteria - Lehtoria on vain välillä vaikea saada ymmärtämään sitä.
      Kai tragdeioille ja kaikenmoisille älyllisillekin on paikkansa ja ilmeisesti myös katsojakuntansa, mutta mä itse olen kyllä enempi pinnallinen ja kepeä kuluttaja näissä asioissa.

      Poista
  4. Aiai miten tuttua tämä "siitä tulee Kaikkien Ihanien Asioiden ja Unelmien ja Suunnitelmien muistikirja" :).

    Mä olen (tai siis olin, on ollut pakko lopettaa) just se, joka ostaa kauneimman mahdollisen sillä hetkellä Suomalaisesta kirjakaupasta (ainut kauppa täällä) löytämänsä muistikirjan ja tietenkin uuden kynän, jolla on tarkoitus kirjoittaa kirjaan mahdollisimman kauniilla käsialalla mahdollisimman yleviä asioita. Ja niin on yleensä tapahtunutkin ensimmäisen sivun tai oikeammin yhden mietelauseen verran ja siinä se sitten onkin. Loppu kirja jää tyhjäksi, koska ylevän alun jälkeen mikään ei enää tunnu riittävän "hienolta" kirjoitettavaksi kirjaan, eikä aina jaksa sitä kaunista käsialaakaan.
    Sittemmin kirjat on päätyneet kirppikselle myyntiin, kun olen siististi nykäissyt niistä sen etusivun pois.

    Sensijaan punttisali tuntuu kaukaiselta asialta. Olen sitä lajia eräätkin vuosikymmenet harrastanut, mutta jälkeen elokuun puolivälin, jolloin kotisali poistui valikoimista, olen niin vieraantunut koko aiheesta, että tuntuu etten ikinä milloinkaan olisi millään salilla koskaan käynytkään. Toki valikoimaan on tullut paljon muuta tilalle, mutta silti hassua kuinka äkkiä on unohtunut.

    Susta sen sijaan on tullut niin ahkera punttipentti, että ihan hengästyttää. Etenkin kun olet niin aikaisin aamusta asialla.
    Nostan siitä sulle isosti punttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. punttipentti :D
      Se on tällä hetkellä, tässä marraskuun pimeydessä ja hiukan viheliäisessä työtilanteessa se, mikä pitää mut käynnissä.
      Jos ei illalla ehdi, on mentävä aamulla.

      Mä ostan aina samanlaisen muistikirjan: valitsen kahden tietyn merkin välillä, kivanväriset pehmeät kannet ja viivaton.
      Ennen mullakin oli haasteena tuo etten oikein rohjennut kirjoittaa muistikirjoihini mitään, mutta nykyään olen päässyt sen kynnyksen yli. Kirjoitan, ja ihan vaan tavallisella rumalla käsialalla.

      Poista
  5. Upea kuva "kotijoelta" ja vireän monipuolista on marraskuun selätyksesi... olisin tarvinnut tätä alkukuusta... marraskuu tuntui selättävän minut, mutta nyt tuntuu olevan jo valoa "tunnelin päässä"
    - lomaan 3yötä.... ja maakin valkoinen!!
    Postauksiasi on ilo lukea... tekstisi uppoaa!!

    VastaaPoista