keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vähän paremmat kisat

Olen muuten sitä mieltä että Carthago on hävitettävä aika paljon on poskellaan noissa suururheilukisoissa. Ihan silläkin uhalla, että kansainvälinen olympiakomitea tämän tviitin jälkeen - kisojahan ei saanut sähköisessä mediassa arvostella - tulee ja pieksää minut metrin haloilla, ajattelin esittää muutaman parannusehdotuksen.

Niin että arvoisa urheileva nuoriso,

1. olympialaisten pitäisi olla amatööriurheilua. Tämän vuoksi vaadin, että jokaisella urheilijalla pitää olla kunniallinen työpaikka. Ei saa harjoitella koko ajan, eikä kuulu saada siitä palkkaa. Ja vielä mieluummin ei sponsoreita. Kun akkreditoidutaan, pitää esittää palkkakuitti ja työtodistus, noin alkajaisiksi. Eikä mitään sponsoreita.

2. pitää olla enemmän kuin yksi laji. Ei saa keskittyä ryppyotsaisesti yhden lajin kiistoon vaan pitää olla ilomieltä ja reistoa kehissä. En ole ihan varma lasketaanko kaksi erimittaista uinti- tai juoksumatkaa kahdeksi eri lajiksi; ei varmaankaan. Pitää olla sellaisia kiehtovia yhdistelmiä esim. maraton ja kuulantyöntö. Ja sitten enempi joukkuehenkeä ja joukkuelajeja.

3. ei saa douppailla ja poissuljetaan kaikki itäblokin epänaiset kaikista naislajeista. Mustikkasopalla mennään.

4. avajaisissa ja muissa seremonii protokoläär ei saa laskea mitään roikkumaan köysistä areenan yläpuolella. ei semmoisia pitkäjalkakoikkelehtijoita, ei ilmapyöräilijöitä eikä mitään akrobatiaa vaan sellaista rehtiä naisvoimisteluhenkistä joukkueliikehdintää yhteisvoimin. Eikä niin pompöösejä ilotulituksia että koko maapallo katoaa savupilveen, vaan kohtuudella.

5. ei saa kysyä neuvoa valmentajalta kesken kisan. Sitä joko osaa tai ei osaa, mutta ei mennä sinne katsomoon närisemään. Eikä joka ihmeen suorituksen jälkeen tarvitse kääriytyä oman maan lippuun vaan ollaan aikalailla arvokkaita.

6. pitää olla iloisempaa ja hauskempaa. Voidaan keksiä uusia kivoja lajeja meille amatööreille. Esim. kauppakierros lastenvankkureilla + ostoskassien raahaus ja semmoisia.

urheilevan nuorison puolesta, kunnioittavasti
Vähän Parempien Kisojen hankepäällikkö ja dikstaattori


*
ps.
nämä ovat tietysti niin hienoja ehdotuksia, että kaikki ovat ihan mykistyneitä. Tämän vuoksi olympialaisten nimi muutetaan marikapialaisiksi ja minusta tulee Cubertäänin veroinen sankari, paronitar vonJotakin.

3 kommenttia:

 1. Kannatetaan!
  ja sinusta tulee ehdottomasti paronitar.

  Harmi ettei uudistukseksi ehtinyt näihin kisoihin, olisi niin kiva ottaa osaa lajiin näin siirrät 3kpl vastahankaisia lapsia 400m ylämäkeen. Siinä olisi nähnyt katselijat, kuinka aito tuskanhiki virtaa.

  (Carthago on hävitetty, tein laadunvarmistusretken. Ensiluokkaista työtä).

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkiaan loistoidea. Mahtava! Etenkin se osuus, että pitää olla muutakin elämää kuin urheilu eli työ.
  8mä hieman kyllä ihmettelen sitä suomalaista nuorta golfinpelaajaa, joka matkustaa yli puodet vuodesta ja ihan tyytyväisenä jättää lapsen suomeen isovanhemmille hoitoon. Tuli vaan siitä muusta elämästä mieleen)

  Ja tosiaan, tartteeko siihen lippuun aina kietoutua. Se on niin tekopyhää. Ei ne arkielämässä ihan varmana niin isänmaallisia ole.

  Onneksi mun lapset ei ole huippu-urheilijoita.

  pinkki

  VastaaPoista
 3. RvaK: aivan loistava uuslaji! Lasten kiskominen vastamäkeen. Ja hallilajiksi ehdottomasti uhmiksen kurahousuihin pukeminen.

  pinkki: juuh, samoin sanoin, onneksi ei ole huippu-urheiljoita. Onneksi en ole itsekään :)

  VastaaPoista