tiistai 8. tammikuuta 2013

tikusta asiaa ja etsimisiä

kaffepaussilla: aamun kiireiset hoidettu, nyt pitäisi tehdä opiskelujen ennakkotehtävä.

Tiesin ihan varmasti että jollain tikulla tai kompuutterin muistin uumenissa on viime syksynä pitämäni esittely, josta näppärästi saisi muokattua sen mitä nyt tarvitsen.
Arvatkaa kuinka kauan kestää, kun alkaa etsiä esitelmän pohjaa?
Minulla oli työpöydän laatikossa kolme tikkua ja veskassa yksi. Ne kaikki tikut ovat keskenään samannäköisiä.

Jos ottaa kaikki tikut yhdellä kertaa käteen ja alkaa työnnellä niitä siihen usbiin, niin montako kertaa ihminen tarkistaa sen saman tikun? (noin seitsemäntoista)
Ja mikä on todennäköisyys että löytyy se mitä etsii?

Ihme vuosikertatavaraa muutenkin koko esittely. Löysin varmaan seitsemän erilaista versiota, eri vuosilta ja eri tilaisuuksista.

Yhdellä tikulla oli pohjolan huonekaluhelvetin homeplanner ja joku plään.
Kuka ihme on istunut minun työpöytäni ääressä, käyttänyt minun konettani ja tehnyt homepläänejä?
En minä ainakaan.
En varmana niin.
Miksi se joku on jemmannut tikkunsa minun laatikkooni?
Suuttuuko se, kun deletoin koko pläänin ja omin tikun jalompiin tarkoituksiin?

*

UPM:lla on hiljaisempi tuokio: se etsii meille - HraH:lle ja minulle matkoja - semmoista se on kun työskentelee kolmannella sektorilla. Esimies suunnittelee lomatkin meidän puolesta.

*

Minä puolestani petin kaikki ylevät periaatteeni ja kirjauduin siihen kehvatsun naamakirjaan.
Nyt aion mököttää jossain sen pimeimmässä nurkassa puoli vuotta ja todeta sitten, että ihan turhaa touhua.
Ihan varmasti en kenellekään sano yhtään mitään.
Sitten olen katkera ja kiukkuinen kun kukaan ei koskaan leikimunkaa.

No, olin minä nyt kumminkin sen verran aloitteellinen että etsin kolme juttua ja yhden ihmisen. Näin aluksi. Ja yksi etsi minut, varmaan jonkun robotin kanssa.
En kyllä siltikään ymmärrä koko touhua. Pitääkö minun nyt alvariinsa käydä niissä sidosryhmissä katsomassa että mitä ne tekevät vai ilmestyykö sitä striimiä jotenkin ovelasti suoraan minulle? Ihan pölhöä.

*
Ajattelin että en sittenkään liity punttisaliin koska käpälä.
Ei olisi kannattanut imuroitsea. Niin tuli käpälästä ärtyisä ja minusta myös.

Luulen, että yritän ylittää koko syksyn vallinneen vesi on liian märkää-kylmää-pimeetä -ahdinkoni ja liittyä uimahallin jäseneksi kuitenkin.
Olin ajatellut että voin vaikka kävellä seuraavaksi lähimmälle hallille. Lähihallin aukioloajat ovat aivan toivottoman huonot.
Nyt kun katson vallitsevia sääolosuhteita, niin ehkä en sittenkään.

2 kommenttia:

  1. Kai tähän postaukseen saa muutkin valittaa?

    Täällä siis: niskajumi, päänsärky, ruokaakin pitäis laittaa vaan ei jaksa, yksin kotona mukeloiden kanssa, huomenna pitää mennä outoon työpisteeseen yhdeksi päiväksi notkumaan ja näyttämään typerältä, ylihuomenna pitää tehdä töitä kaksi kertaa kellon ympäri, sitten nilkkakin tuli kipeäksi, olenko minä siis vanha?, huomenna pitää seisoa räntäsateessa luistinradalla Kolmeveen kanssa, sanoinko jo että päänsärky, sitten on hirveä hiilihydraattien himokin, ei kuitenkaan nälkä onneksi.

    Ei sun tartte siellä naamakirjassa mitään tehdä, jollet halua. Olet vaan ja omaan uutisvirtaan tulee kaverien (tai tapauksessasi YHDEN kaverin :) päivitykset ja myöskin muut uutiset, jos olet ne itsellesi halunnut näkyviksi. Suositan, että tarkista yksityisyysasetuksesi yläreunan asetuksista. Niissä on usein muokkaamista, jottei ole koko maailman nähtävillä.

    VastaaPoista