en ole oikeasti superäiti.
En vaikka joskus saatan vahingossa jotain sensuuntaista väittääkin.
Vielä vähempi olen mikään hehkeä pullantuoksuinen kodin hengetär.
Olen ittetekijä olosuhteiden pakosta.
Meidän yhteiselossamme DITMK (double incomes, too many kids) on tuoreempi asia kuin bloggaushistoriani.
Joskus silloin - suunnilleen kaksi lasta sitten - leipä maksoi 2,93 mk, ja siltä varalta että joku ei enää muista tai tiedä tai jotain, niin se oli aika huikea siivu siitä silloisesta minimiäitiyspäivärahasta /kotihoidontuesta.
Tämä päivänä meillä sentään on DITMK. Jopa kohtalaisen pysyväisluonteisesti.
Siitä huolimatta pastakeittiöömme on salakavalasti pesiytynyt DIY.
Tässä loisteliaan äveriäässä elämäntilanteessamme diyn pitää täyttää vähintään yksi, mieluummin useampi seuraavista periaatteista:
1. sen pitää olla parempaa kuin epä-diy
2. sen pitää olla edukkaampaa kuin kaupasta hankittuna
3. sen pitää olla terveellisempää kuin kaupasta hankittuna
4. sen pitää tulla käytetyksi
5. siihen kuluvan ajan on oltava suhteessa lopputuotteeseen.
Ihan ehdottomasti DIY:hyn kuluvan ajan on oltava suhteessa lopputuotteeseen, ja maun oltava kohdillaan. Muuten ei kannata.
DIY:n palkitsevuus on siinä että TMK poistuu pöydästä kylläisenä eikä kukaan sano kertaakaan yökensyö vaan mieluummin äititääonhyvää. Ja vielä mieluummin voiskotätäsaadahuomennakin.
Vaikka kyllä silti pistää miettimään kun on viikonlopun aikana keitellyt kaksi annosta mysliä, että onko kannattavaa.
**
ja ps.
Yksis: se näkkäri - ohje on löytynyt jostain ihmeellisen intternetin uumenista, muokattu meidän makuun sopivaksi
vajaat 2 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
reilu 1 dl leseitä (mulla ruis ja kaura)
1 dl seesaminsiemeniä (teen myös ilman, silloin enempi leseitä ja hiutaleita)
1 tl suolaa
n. 3 dl vettä
Sekoitetaan, annetaan turvota hetki. Levitetään uunipellille ohueksi kerrokseksi, tulee parempi jos tekee monta pientä levyä kuin yhden ison. Ajellaan taikinapyörällä sopivankokoisiksi paloiksi, päälle voi röpsäyttää vielä suolaa ja seesaminsiemeniä. Paistetaan uunissa 150 asteessa noin tunti.
Voi siihen taikinaan laittaa muitakin siemeniä (pellava, auringonkukka), meillä eivät uppoa.
rakas Marika, saanko vuokrata sut mulle äidiksi ja mentoriksi. Mä haluan oppia kaltaisekseni Diy ihmiseksi, jonka lapset sanoo muutakin kuin yökensyö. Ja joka välissä tehdä jälkkäreitä ja alkupaloja ja pääpaloja ja ja ja. Ja olla viisas ja vahva ja hauska ja rauhallinen (etenkin rauhallinen) ja luova. Ja keksiä tollasia pöperöjä. JA olla taloudellinen. Ainiin, sitähän mä just nyt olenkin.
VastaaPoistaP: oho, mun täytyy nyt äkkiä ruveta viisaaks ja vahvaks ja mitäkaikkee se nyt olikaan...
VastaaPoistatuu sä sit sen jälkeen meille olemaan rauhallinen, jooko.
Nam! Teen tänään :)
VastaaPoista