lauantai 10. tammikuuta 2015

alkuosavuosikatsaus

Alkuvuosi on ollut vähintäänkin tohinaa, ainakin työrintamalla. UPM (uusi piällysmiäs, jos ette tienneet) lähti vuorottelemaan vapaapäivillään ja tilalle tuli Viälä Uudempi Piällysmiäs.
Kuten tällaisiin järjestelyihin luonnollisesti kuuluu, leijonanosa vanhoista tehtävistä siirtyi minulle. Ja vaikka tehtävät eivät olisi siirtyneetkään, niin joudun vastaamaan kaikenmoisiin nippelikysymyksiin koko ajan. Tietenkin, koska olen ainoa joka tietää niistä edes jotain.

Ja ettei liian helpoksi kävisi, on verstaalle tässä syksyn mittaan palkattu kaksi muutakin uutta töiskentelijää, jotka nekin kysyvät koko ajan kaikkea. Ja vaikka eivät kysyisikään, niin ainakin ne kokoontuvat pohtimaan nippeleitään yhteistilaan. Sen lisäksi kaikkien niiden mielestä juuri niiden asiat ovat maailman tärkeimpiä, ja ne pitää hoitaa nyt heti.
Minä puolestani olen tässä vaiheessa vuotta täystyöllistetty ja pikkumaisesti kaiken lisäksi sitä mieltä, että minun hommani ovat tärkeämpiä kuin kenenkään muun.

Täysin normaalin vastaisesti on semmoisia päiviä, etten ole ehtinyt edes kahvituntibloggamaan, mikä luonnollisesti on kaikkein järkyttävintä tässä yhtälössä. Mitä töistä niin väliä.
En tiedä olenko edes olemassa kun en blogoo.

*

Kuten asiaan kuuluu, täytyy uunna vuonna tehdä kaikenmoisia päätöksiä, jotka voi sitten helposti jättää toteuttamatta tai joiden kanssa voi muuten vain lervahtaa ja urvahtaa.
Minä sain tietenkin ruokasäpsyn ja liikuntasäpsyn ja koulutuskannustussäpsyn ja säpsähtelen mielipuolen lailla ympäriinsä kampeamassa vastahakoista nuorisoa syömään, liikkumaan ja kouluttautumaan.
Ja itseäni myös.
Siinä kyllä on kovempi kampeaminen.

Ruokasäpsyn merkeissä yritin kehitellä hyhmäisistä aivoistani kuukauden syöminkilistauksen, joka ei niinkään perustu ruuan ravintoarvoihin vaan pikemminkin päivän kiireellisyyteen ja iltamenojen määrään. Ja vähän myös siihen että millä ilveellä täytän Alati Nälkäiset.
Harkitsen täyttäväni ne osittain vaahtomuovilla.

Liikuntasäpsyyn auttaa merkittävästi nuorison harrastusten palautuminen joulutauolta.
Nyt toinenkin niistä aloittaa omassa lajissaan myös apuohjaajana, toivottavasti homma alkaa mieluisasti ja kantaa mukanaan. Jos hyvin käy, edessä on muutaman vuoden päästä keikka Färsaarilla.
Itse uskaltaudun uuteen lajikokeiluun alkavalla viikolla. Kääk.

Koulutussäpsyä pitää tehokkaasti yllä lähestyvä yhteishaku. Isoveli arpoo tällä hetkellä kahden koulun välillä ja tällä hetkellä ovet ovat auki kumpaankin. Tiukkaa työtä se silti teettää koko kevääksi, tavoitteet ovat sen verran korkealla.

*
Ja sitten vielä tehtiin kissasta sukupuolineutraali.
Oli opettavainen kokemus.
Kipulääkitystuiskeessa ympäri taloa silkkaa amokia juokseva eliö on huvittava mutta kauhistuttava kokemus.
Pelkkä katsominen sai yhdentoista vuoden takaisen sektiohaavani särkemään.
 tyttö meni pyykkikaappiin

toipilas ja koossapitävä haalari

3 kommenttia:

 1. Pitäisi saada ruoka- ja liikuntasäpsy. Mieluiten joku aika voimakas. Yhtään en ole liikkunut ja viime viikolla tarjoilin lapsille ruuaksi pelkkiä hodareita. Pullasämpylää, rasvassa paistettuja nitriittinakkeja ja edes ketsupin ravintoarvot eivät riittäneet pelastamaan ateriaa. Ja ne veti niitä yhteensä 10kpl ja olivat tietysti tyytyväisiä, että kerrankin äiti laittoi hyvää ruokaa. Säpsyjä kiitos!

  Tsemppiä pojalle koulutusvalintoihin. En edes uskalla ajatella, että omat lapset menevät joskus yläasteelle ja joutuvat tekemään päätöksiä keskiasteen koulutuksen suhteen.

  VastaaPoista
 2. Ruokasäpsyä tämä ruoanlaiton inhoaja tarvitsisi erityisen paljon. Varsinkin, kun minä olen se, jolla on ruoanlaittoon enemmän aikaa tällä hetkellä kuin tuolla toisella puoliskolla, joka pääasiassa ruoastamme on vastuussa (no, minä sitten vastuussa aika monesta muusta).

  Jonkinmoinen liikuntasäpsy on tullut jo viime vuoden puolella selkähommelin jälkeen, mutta sitäkin pitäisi vähän säpäköittää.

  Kouluvalinnat ovat isoja; sormet ristiin vain, että tulee hyviä valintoja. Kyllä ne teidän nuoret ovat ilmeisimmin tosi fiksuja ja varmasti osaavat valintansa tehdä hienosti!

  VastaaPoista
 3. No jaa, minun ruokasäpsyni oli tänä vuonna lähinnä sitä luokkaa, että kirjoitin "ruokalistaan" kerran toisensa jälkeen nakit ja muusi /jotain nopeeta.
  Mutta onpahan ainakin dokumentoitu :)

  Liikuntasäpsyä odottelen edelleen, josko se jostain taivaasta putoaisi osakseni :)

  VastaaPoista