Sienet eivät pääsääntöisesti kuulu ruokavaliooni *puist*.
Sienet kuitenkin maistuvat herra lehtorille, joten uhraudun ajoittain tekemään sienilisukkeen ja kerran vuodessa ostetaan torilta kanttarellejä kastiketta varten.
Keksin ihan vahingossa Mainion sienilisukkeen, kun lehtori kantoi kaupasta kotiin herkkusieniä.
5 kaupan isoa herkkusientä
1 iso sipuli
jämät keltaisesta paprikasta
jämät kesäkurpitsasta
jämät maustamattomasta tuorejuustosta
Paloitellaan kaikki sienet ja kasvikset mukavankokoisiksi kuutioiksi tai kappaleiksi.
Isketään ne pannulle ja paistellaan tai kuullotetaan, tai mitä se nyt ikinä onkaan: käännellään lempeässä lämpötilassa kunnes näyttää hyvältä. Lisätään tuorejuuston jämät ja maustetaan koko höskä suolalla ja jonkinmoisella pippuriseoksella.
Kyllä oli mainiota perunan kyljessä.
*
elokuun postaus päivässä -tavoitepostaus
Mä en syö sieniä, koska suutuntuma. Mutta kantarellia ei lasketa, koskenlaskijan kanssa, piirakassa tai sitten vaan sipulin (ja tietty voin) kanssa kevyesti kuullotettuna, ruisleivän päällä - ja reippaasti parmesaania kans - nam ;-P
VastaaPoistaMä en osaa sanoa, onko se maku vai suutuntuma vai molemmat. Mutta ei kiitos kumminkaan.
PoistaYritän opetella sieniystävällismieliseksi, mutta aika nihkeästi se käy. Näin syksyn korvilla kun kaikkiin iskee suppis-inspiraatio ja kaikki vouhkaavat siitä, montako ämpärillistä on kerätty ja syöty, iskee pienoinen sienisyrjäytymiskriisi.
Sienet ovat meidän perheessä suurta herkkua :)
VastaaPoistaTosin enhän mä tiedä, että voinko enää näin sanoa, koska meillä suuria herkkuja on kymmenittäin ;)
Teillä on todellinen kulinaariperhe!
Poista