keskiviikko 2. elokuuta 2017

Perinteinen keittiösäpsy


tietää ett syksy on tulossa ja koulut alkaa kun äiti riehuu keittiössä 
(teinit 16 ja 18v.)
tietää ett loma on ollut rentouttava kun tekee taas mieli laittaa hyvää ruokaa 
(keksiäkäinen äiti-ihminen 44v.)
Syksyn tavoitteena on - elämäniloa pulppuilevan Pinkin innoittamana - syödä säästeliäästi (ja terveellisesti) ja vähentää ruokahävikkiä.

Siispä kehiin jälleen kerran vanhat ystäväni ruokalistasuunnittelu ja talouden seuranta.
Suunnitteleminen on hauskaa. Istuin yhden pitkän onnellisen iltapäivän pohtimassa ruokaa. Arvatkaa kuinka kova nälkä oli sen jälkeen?

Kärsiikö kukaan muu koskaan tasavälein ilmaantuvasta ruoka- ja taloudellisuussäpsystä?
Miten sitä pystyy ylläpitämään ettei levahda aina?


*

elokuun postaus päivässä -tavoitepostaus

5 kommenttia:

 1. No kyllä kärsii :)
  Taas olisi aika karsia herkut ja muut hötöt kauppalistalta ja kokata vaihtelevaa ja terveellistä kotiruokaa ja vahtia kauppalaskun suuruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *huoks* aivan samoilla jäljillä, toinen kotonaolevista teineistä kommentoi ruokaa:
   "mielenkiintoista, lautasellani on jotain vihertävää"

   Poista
 2. Minulla on ihan pysyvänä olotilana pakonomainen tarve välttää ruokahävikkiä. Tekee vain NIIN pahaa heittää periaatteessa käypää ruokaa roskiin! Meidän keittiössä vallitseekin tiukahko suunnitelmatalous: ruokalistat suunnitellaan etukäteen ja ruokaa ostetaan tasan niiden mukaan, ei mitään "katsotaan josko tästä jotain vaikka laittaisi" -kamaa. Hyvä systeemi silloin kun toimii. Läheskään aina ei tietenkään toimi, koska elämässä aina silloin tällöin tulee pari muuttujaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Olen sielultani kunnon hävikkimartta ja tosi taitava heräteostoksien välttelijä myös, vaikka itse sanonkin. (Paheeni ovat sitten muilla elämän osa-alueilla. :-) )

   Tämän syksyn teemana meidän keittiössämme on tehdä taas enemmän slow foodia. Joka siis meidän tapauksessa tarkoittaa enimmäkseen ihan normaalia kotiruokaa; keittoja, patoja ja laatikoita... Mutta siis vähemmän pikaista pastaa ja nakkeja -tyyppistä arkihätäilyä.

   Katsotaan, onnistuuko. Mulla on sellainen harha (?), että pahimmat pikkulapsivuodet olisivat nyt jääneet taa, ja voisin taas pikkuhiljaa tehdä muutakin kuin oikoa ja alitella rimaa kaikin tavoin. :-D

   Poista
  2. Haluaisin olla hävikkimartta!
   Heräteostoksia osaan hienosti vältellä ja ruokalistoja suunnitella, mutta hirmu usein silti käy niin, että jotain kertalleen valmistettua jää kuitenkin syömättä ja melkein liian usein menee jostain pakkauksesta päiväys ohi. Näihin täytyy selvästi keskittyä :)

   Poista