tiistai 27. maaliskuuta 2018

Viimeisen Koulupäivän Kakku (aka cake is not a lie)

Abiturus sai koettelemuksensa päätökseen. 
Jossain vuodenvaihteen tietämillä se alkoi hekumoida kirjoitussaliin vietävillä eväillä: jos tilais pizzaa tai kebabia ja ollapa vaikka kakku mukana, olispa makeeta kokeen jälkeen syödä kokonainen täytekakku.


Rakkaan suloisen pikku pulluraposkeni lempikakku kautta aikain on Snickerskakku
Pelkkä kakun nimen mainitseminen saa lapsukaisen maiskuttelemaan ja aikuisen verisuonet tukkeutumaan.
Sydän- ja verisuonitautiliitto ei suosittele tätä leivonnaista, ei myöskään hammaslääkäriliitto, eikä liioin kotitalousopettajain liitto (lapsi teki tämän omavalintaisena työnä seiskaluokalla, kotsanopelta paloivat käämit ja budjetti)
Originaaliin versioon kulutetaan rasvaa puoli kiloa ja sokeria saman verran. Noin lähtökohtaisesti. Ja siihen päälle suolapähkinät (rasvaa ja suolaa!)

Yllytyshulluna - ja ylisuorittavana äiti-ihmisenä - olen aina ylipuhuttavissa kaikenlaisiin ääliömäisyyksiin...

Hyvät naiset ja herrat - Viimeisen Koulupäivän Eväskakku ("Cake is not a lie")

Mutta vaikka olenkin yllytyshullu, olen myös terveysfanaatikko, joten Viimeisen Koulupäivän Kakku on lievästi kevennetty - kukaties jopa vesitetty -  tulkintani originaalista.
Tarvikkeet: kakkupohjan ainekset, maapähkinävoita, kinuskikastikeainekset, mokkapalakuorruteainekset.

Kakkupohja
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
vatkataan vaahdoksi
100 g /1 dl rasvaa sulatettuna
1 dl nestettä (maitoa /esim. omenamehua)
sekoitetaan muna-sokerivaahtoon
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
lisätään kauniisti joukkoon
Kaada taikina haluamasi malliseen vuokaan (minulla tässä tapauksessa n. 20x25 suorakaide), paista uunissa.

kakkupohja

Eväskakun rakentaminen: leikkaa kakkupohjasta eväsrasian pohjan kokoinen pala. Laita eväsrasiaan, kostuta esim. omenamehulla.
Levitä pohjalle reilusti maapähkinävoita.

Kinuskikastike 
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
1 dl kermaa
rasvaa /vanilliinisokeria

Keitä kastikeaineksia n. 15 min, tai kunnes soossi on riittävän tuhtia (minulla jäi turhan löysäksi)
Lusikoi jäähtynyttä kinuskikastiketta (vähän) maapähkinävoin päälle.
Nosta päälle kakkupohja, kostuta.

Lusikoi päälle lisää kinuskikastiketta, anna jäähtyä.

Tee mokkapalakuorrute
100 g rasvaa
3-4 rkl kaakaojauhetta
3-4 rkl vahvaa kahvijuomaa
vanilliinisokeria
tomusokeria

Keittele kuorrute, anna hetki jäähtyä. Levitä kakun päälle.

maapähkinävoit



Koristele kakku innovatiivisesti. Pakkaa eväsrasia mukaan Viimeisen Koulupäivän viettäjälle, älä unohda lusikkaa.

tirsuileva ja tursuileva kakku


Kakusta jäi kotiinkin testiversio.
Oli mielestäni parempaa kuin originaali kakku.

Ohjeistin teiniä: jos tulee huono olo, niin oksenna kaverin papereiden päälle, ei omien. Ja jos tulee sydänkohtaus, niin kaadu kaverin päälle, ei omalle pulpetille.

Ja kirjoituspäivän jälkeen kysyin: söitkö kaiken, tuliko huono olo?
Joo ja joo. Kuulemma.

7 kommenttia:

  1. Mä meinasin saada sydärin pelkästä lukemisesta, mutta toisaalta myös iski hillitön makeanhimo. (Epä)onneksi bongasin aamulla työpaikan keksikaapista Fasu-paloja!

    Onnea abille suoritetusta urakasta! Myös siitä kirjoitusrumbasta :)

    VastaaPoista
  2. Nyt ne on hoi <3 Onnea lapselle ja äidille.
    Sitten alkaakin tulosten odottelu!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa! Sekä sinulle, kun teit noin hienon kirjoituskakun ja tietysti myös abille hyvästä työstä. Nyt voitte molemmat vähäksi aikaa hengähtää :)

    VastaaPoista
  4. Oijoi, pitääkin tehdä pääsiäisen kunniaksi tuota :P

    VastaaPoista