uutiskylläännys ja uutiskynnys

 silloin kun blogit olivat aika uusi juttu eli aivan hetki sitten mediatutkimus tjsp ounasteli että blogeista tulee osa kansalaisjournalismia ja laadukasta sisältöä ja väylä kriittiselle journalistiselle sisällölle ja vapaalle kansalaiskeskustelulle ja ties mitälie.
no sille paikallehan tuli X/tvitteri (eli eks-tvitteri)


 

Minulle tuli nyt ja yhtäkkiä tarve olla kansalaisjournalistinen kun kestoaihe tiiti(äi)sen lista pomppasi Ylen otsikoihin.

Joihinkin juttuihin sitä nyt vain kyllästyy.


Tässä on kuulkaa teille lista.
Se on kirjoitettu reunoistaan rispaantuneelle lasinaluselle lyijykynällä ja jemmattu kansakunnan viralliseen kassakaappiin ilmatiiviissä pussukassa.

Mara
Repa
Jomppe
Helena
Lentsu
Arppis
Tökö
(ei luettavissa, alkaa ehkä P/R:llä)
(ei luettavissa, kaljatahra)
(kaljatahra)
(kaljatahra)
Tumpse
Liisu


Nyt kun lista on sitten täten julkistettu ja ihmisten lynkkaaminen siitä, että vaklasivatko vaiko eivätkö, voi alkaa niin johan rauhoittuu ja saadaan uutisaiheiksi normaalit elokuun oudot eläinhavainnot.

*

Yksi kesän kestoaiheista on ollut kierrätys ja lajittelu, joka on kyllä minulla mennyt tunteisiin.
onneksi Lehtori on meidän jätevastaava ei tulisi mistään muuten mitään.

Yksi asiantuntija sanoo että pitää litistää ja tunkea sisäkkäin ja toinen sanoo että johan kuollaan kaikki jos litistetään, pitää olla ilmaa välissä.
Yhdessä ohjeessa on että ei tarvitse pestä, toisessa käsketään pesemään ja vesilaitoksen mies sanoo että putki halkeaa kaikesta siitä jogurttiliemestä mitä viemäreihin pesun seurauksena valuu.
Kansalaiskeskustelussa kehoitetaan nuolemaan joko itse tai koiralla. yök.

Onneksi seuraan myös ruuan terveysaiheisia keskusteluita. Jos lääkärit vielä antavatkin luvan jotain syödä, niin johan viimeistään hammaslääkärit sen kieltävät.
Loppuu jätteiden lajittelu, kun ei mitään uskalla syödä että sitten kuoleentuu tervehampaisena.
kiva silleesti arkeologeille että tekevät hirmu hyviä hammaslöytöjä sitten joskus mutta eivät jätelöytöjä, niin että ei tiedetä yhtään kuinka nykyihminen eleli.


 Pitäisi varmaan lopettaa uutisten seuranta ihan tykkänään.





1 kommentti:

  1. Toi Tiitiäisen lista :D Mä olen hirmu huono kierrättäjä, koska mulla ei ole lehtoria. Mut enpä kyllä uskallakaan enää edes aloittaa koska eihän sitä ikinä voi oikein tehdä. JA ne viemärit...

    VastaaPoista