elokuun luetut

 Elokuu vilisti ohi uuteen työhön opetellessa.

Lukutahti rauhoittui väkisin, kun olen ollut niin kertakaikkisen väsynyt.
Olen enimmäkseen lukenut vaivatonta hyvänmielenkirjallisuutta, ja suosittelen Beth Morreyn Clover Hendry vaihtaa vapaalle - se oli hauska!




Elokuun luetut tuoreimmasta vanhimpaan - ja koko vuoden luetut TÄSTÄ

Caroline Säfstrand: Rantahotelli Merituuli. Sophie perii äidiltään entisen rantahotellin - jonka hän luulee äitinsä myyneen jo aikoja sitten. Rapistunut paikka kaipaa remonttia käydäkseen kaupaksi, Sophie löytää avukseen kolme vapaaehtoista kunnostamaan rantahotellia. Sophie saa huomata että rantahotellin lisäksi äidillä on ollut muitakin salaisuuksia, ja remonttihommiin saapuneet vapaaehtoiset ovat hekin tulleet paikalle salaisuuksineen ja taakkoineen. Lempeä, sympaattinen, mukaansatempaava hyvänmielen kesäkirja. E-kirja

Caroline Säfstrand: Onnellisten loppujen kerho. Kolme elämässään taitekohdassa olevaa naista saa yllättäen kutsun Onnellisten loppujen kerhoon. Kyseessä on elämäkerrallisen kirjoittamisen kerho, jonne kaikki kolme päätyvät vähän epäillen, ihmetellen, vastahakoisestikin. Kerhon tarkoituksena on kirjoittaa itselleen ja elämälleen onnellinen loppu. Suloinen hyvänmielen kirja, olisin lukenut ja lukenut ja lukenut vain. Lopputulos oli toki varsin selvä: onnellisia loppuja. Pohdiskelin itseäni, sitä mitä itse kirjoittaisin, millaiseksi tarinani kuvittelen. Päätin heti, että istun illalla kynttilän valossa parvekkeella. Istuin myös. Joskus on hyvä kuvitella ihan vain pieniä onnellisia loppuja. E-kirja.

Lauri Tanskanen: Minun sairaan kaunis elämäni. Tanskasen intensiivinen, intiimi ja vahva elämäkerrallinen syöpämatka. Kahdeksan vuotta jatkuvaa aaltoliikettä toivon ja epätoivon, hoitojen ja uusien hoitojen ja takapakkien läpilyömänä. Mitä sairastaminen tekee ihmiselle? Perheelle? Läheisille. Kirjasta tekee intensiivisen (näyttelijöille ominainen? vaiko vain Laurille?) tapa olla niin voimakkaasti läsnä itsessään. Lukusuositus. E-kirja.

 Jari Veijalainen: Airiston murha - kadonneen lakimiehen tapaus. Poliisista eläköitynyt Veijalainen on kirjoittanut kirjaksi uransa viimeisen ison murhatutkimuksen. Lähes kolmekymmentä vuotta sitten Turussa katosi lakimies Ilpo Härmäläinen, hänen kohtaloaan alettiin selvittää uudestaan 2021. Tinkimättömän tarkka ja perusteltu tutkimustyö johti lopulta murhaajan kiinniottoon ja tuomitsemiseen. Sujuvasti kirjoitettu tutkimusselostus valottaa poliisin työtä ja toimintatapoja. E-kirja. 

Beth Morrey: Clover Hendry vaihtaa vapaalle. Yhtenä aamuna Cloverin päätä särkee. Hän on myös lopen kyllästynyt elämäänsä: vastuun kantamiseen, huolehtimiseen ja murehtimiseen, kiltteyteensä. Päänsärky kruunaa kaoottisen aamun - ja yhtäkkiä päivä ei olekaan enää raiteillaan: Clover löytää itsestään yllättävää vääntöä. Tarina on hauska! Mihin kaikkeen keski-ikäinen vähän elämässään tylsistynyt nainen voi päivän mittaan päätyä? Taluttamaan kuvitteellisia alpakoita. Jyräämään ruohonleikkurilla ympäri puistoa. Hauska! Anarkistinenkin, kekseliäs. Suositus kun kaipaat keski-ikäistä vauhtia ja voimaantumista. E-kirja.

Tuija Lehtinen: Matka menneisyyteen. Bea saa yllättävän yhteydenoton Italiasta: isoisä on jättänyt perintönsä hänelle. Bealla itsellään ei ole isovanhemmistaan mitään muistikuvaa - vai onko? Perushyvää Lehtistä. E-kirja.

 Heidi Swain: Suloinen pakopaikka. Tess on loppuunpalanut perheyrityksen johdossa. Hän lähtee lomalle merenrantakylään, Wynmouthiin. Tarina oli aika heppoinen ja loppupuolella oli vähän halpoja juonenkäänteitä. Turhan heppoista luettavaa, mutta tulipa kahlattua läpi. E-kirja.

 Kari Eriksson: 8x murha. Asianajaja henkirikosjuttujen avustajana. Asianajaja Kari Eriksson on tarkastellut 8 murhatapausta uraltaan: tapausten kautta aukeaa ikkuna suomalaiseen oikeusjärjestelmään, asianajajan työhön ja ihmismieleen. Kiehtova kirja! Suositus. E-kirja.

Stephen Snyder: Love Worth Making. Kiinnostava ja asiallinen tietokirja.

 Donna Leon: Pedon palkka. Välikirjana taattua, tuttua Brunettia ja pieni matka Venetsiaan - tämä kertomus tapahtuu teurastamossa: mitä siellä on meneillään ja miksi tarkastuseläinlääkäri löytyy murhattuna? E-kirja.

Ari Pusa: Tapio Lehtinen - selviytyjä. Asteria-veneen viimeinen matka. Lehtinen osallistui Golden Globe Race 2022 purjehdukseen. Tämä kilpailu on yksinpurjehdus maailman ympäri vuoden 1968-malliin - sen aikakauden veneillä ja varusteilla, ilman rantautumisia tai varikkopysähdyksiä. Ilman tietokoneita, puhelimia... Melkoisen tiukkaa menoa. Lehtinen osallistui Golden Globe Raceen jo vuonna 2018, ja tuli maaliin viimeisenä koska veneen pohja oli kasvanut täyteen matkantekoa hidastavia barnakkeleita. Vuoden 2022 purjehdukseen Lehtinen varusti venettään tässä mielessä paremmin, mutta purjehdus jäi pahasti kesken, kun vene upposi minuuteissa Intian valtameren ja Eteläisen jäämeren rajalla, kaukana mantereesta. Lehtinen pelastettiin pelastuslautalta vajaan vuorokauden kellumisen jälkeen (kisan johdossa ollut kilpakumppani oli lähinnä ja tuli avuksi). Melkoinen kertomus! Purjehdusta harrastamattomalle ja asiaa tuntemattomalle tässä kirjassa oli melkein liikaa purjeita ja reivejä ja vähän liian vähän ihan vain elämää ja ajatuksia avomerellä, mutta melkoinen kertomus silti. Lue myös Lehtisen aiempi seikkailu!

värikoodisto
chicklit (viihde /feelgood/hömppä)
dekkari
selfhelp
elämäntarina
matkakirja
tietokirja 
muu kaunokirjallisuus, proosa, klassikko, nuortenkirja tmv. 


1 kommentti:

  1. Ihanaa, nappaan tästä osan omalle lautaselleni siten, että pistän tällä hetkellä osan muistiin, osan tilaan kirjastoon heti, joten pääsen makustelemaan.
    Tapio Lehtisen ensimmäisen olen lukenutkin. Vaatii aikamoista itsensäkanssaviihtymistä, että pärjää merellä yksin 400 päivää, seuranaan kuolemanriskit, tuulet, jäätävä sade, satunnaiset tasaiset päivät ja muuta. Hieno kertomus! Nappaan tuon jälkimmäisenkin.

    VastaaPoista