perjantai 2. joulukuuta 2011

Juhlantai

kimuleiden hartaasti odottamat pikkujoulupirskeet ovat tänään.
Unohdin aamulla ottaa piparitaikinat sulamaan.
Jaakko toi eilen rikkinäiset jouluvalot, ja kauhukolmikko sai sätkyn tietokoneistetuista viesteistä. Ja sen lisäksi ne jättivät minut ihan yksin ripustelemaan niitä valoja, joiden johdot olivat ihan nätisti ennen kuin koskin niihin, mutta kamalassa rympyssä heti kun aloin ripustella. Ja tyttöjen huoneen uusi ihana verho oli kumminkin vääränkokoinen.
Ja sitten vielä istuin ohi tuolin, kun luulin istuvani korkealle kyttäysjakkaralle, mutta istuinkin tavalliselle keittiöntuolille.

Mutta on valot ja verhot.
Ja bileet.

Tänään Jaakko tuo tonttuvaatteet. Arvatkaa, onko mahdollista löytää kaksitoistavuotiaalle pojalle kirkkaanpunaista paitaa? (jota se ei luultavasti käytä) (mutta se ehkä haluaa vielä olla tonttu, se ei oikein tiennyt itsekään)
Ajattelin että Jaakko voisi ovelasti ripustaa ne vaatteet vähän niin kuin kuivumaan kylppäriin. Saas nähdä.

*
Tänä aamuna alkoi naurattaa.
Viime yönä kuuntelin taas seitsemää veljestä, ja jossain kohdassa "heidän tukkansa oli kuin tuulenpesä koivupuussa".
Isoveli tuli aamupesulta: "äiti, ooksä nähnyt mun hiukset!"
Kuin tuulenpesä koivupuussa.
*

Eilen oli syyskauden toiseksi viimeinen kokous.
Illat rauhoittuvat.

Jostain lehdestä hraHakkarainen bongasi ohjeet stressittömään jouluvalmisteluun: juo joka ilta glögiä. Maistele kuukauden mittaan rauhallisesti kaikki uudet konvehtimaut.Ei hullumpi ajatus. (vaikken pidä yhtään glögistä ja nykyään vain hyvin vähän suklaastakin) (jospa korvaan glögin jollain muulla punaisella ja lämpöisellä? Ja suklaan vaikka pähkinöillä? Kelpaako se?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti