Hävikistä herkuksi

jonkun mutkan kautta törmäsin Hävikistä herkuksi-kampanjaan, ja tähän päivään se sopii kuin sormenpää napaan.
Olen remppa-angstissa ja kaipaan kiihkeästi Jotain Muuta Ajateltavaa. Sen lisäksi tänään on kauppapäivä, enkä millään viitsinyt kotimatkalla koukata kaupan kautta hakemassa vain jotain pientä.
Yritin keskustaan kävellessäni kiihkeästi muistella mitä pastakeittiön jääkaapissa saattaisi olla, ja mahtaisiko se jokin taipua kohtalaisen ravitsevaksi ateriaksi viisihenkiselle perheelle.
Varmaksi muistin vain pienen kulhollisen eilisen kanamakaronihässäkän tähteitä.

Kurkistus jääkaappiin paljasti yltäkylläisen elomme ja sen rajattomat mahdollisuudet.

Tänään pastakeittiö tarjoaa seuraavanlaista hävikkiherkkua:
- eilistä kanamakaronilaatikkoa
- makaronilaatikon valmistusprosesessista ylijääneet makaronit jalostuivat tonnikalan, sipulin ja mausteiden kanssa tonnikalasalaatiksi
- parista Pikkusiskolle keitetystä perunasta tuli paistinperunoita
- pätkästä vuohenjuustoa ja parista tomaatista tuli uunissa lämmin tomaattilisuke
- yksinäisestä porkkanasta, kananmunista ja jauhoista tuli porkkanalettuja
- kurkusta tuli kurkkutikkuja
- aamupuuron ylijäämästä meinasi tulla sämpylöitä, mutta koska leivinpaperi oli kokenut ankaran hävikin, taikinasta tulikin vuokaleipä.
- jokaiselle mieluista jälkiruokaa löytyy Isoveljen synttärirääppeistä: jäljellä on pieni pätkä suklaapateeta, muutama pala marjapiirakkaa ja muutama suklainen viipalepikkuleipä.

Kaiken kaikkiaan minulla on sellainen olo, etten ole viikkokausiin kokannut, saati syönyt.
Luultavasti kuitenkin olen.
Ainakin olen hengissä ja entisenpainoinen. Eikä nuorisoakaan ole viety tuhdimpien ruokapatojen ääreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti