keskiviikko 29. elokuuta 2012

kukkaistytöt

Illansuussa Isosisko muisti yhtäkkiä että perjantaina pitää olla biologian tunnille kukat kerättynä ja prässättynä. Juupajuu, todellista kaupunkilaiskasviota.
Murisin mielessäni - mikä aika tämä on metsästää flooraa? Silkkaa rutikuivaa ja kuihtunutta ruppunaa ovat ojat ja niityt pullollaan.
Lähdimme naisissa kukanpoimintaan.

Löysimme niittyleinikin ja saunion ja siankärsämön. Pietaryrtti (ihana sana!) suorastaan hyppäsi kimppuumme. Löysimme yhden, jota luulin saunioksi, mutta joka (nyt muistan) onkin maitikka. Hiirenvirna oli mennyt piiloon, mutta sekin järjestyi, kun muistutin Isosiskoa että siinä on ne pienet herneenpalot.
Mesiangervosta en ollut varma. Ojakellukka kuulosti aivan vieraalta. Niittynätkelmä inspiroi meidät kertomaan tarinaa herra Niittynätkelmästä, joka lähti pienenpienellä lautalla maailmanympäryspurjehdukselle.

Kotona levitimme saaliin lattialle ja aloimme tunnistaa kasveja: fiksuina naisina keräsimme vähän kaikenlaista samoilta kasvualustoilta.
Luulin että meillä oli kannusruoho, mutta olikin niittynätkelmä. Huomasimme, että joudumme tekemään vielä toisen metsästyskeräilyreissun ojakellukan ja mesiangervon (olisi kannattanut ottaa, se oli juuri se!) takia. Ja kannusruohon.

Lytistimme saaliimme kirjapinon alle - vaikka tiedänkin etteivät ne perjantaiksi ole kuivia - ja passitin tyytyväisen neiti Niittynätkelmän suihkuun.

Olohuoneessa minua tervehti iso kimppu kirkkaankeltaisia auringonkukkia.

Ei hullumpi iltakävely.5 kommenttia:

 1. Ihan niin kuin tämä olisi kirjoitettu jollain vieraalla kielellä - en voi sanoa tunnistaneeni näistä sanoista juuri yhtään. Pietaryrtin kylläkin. Ja se todellakin on ihana sana. :) Ojakellukka ja kannusruoho voisivat läpsiä minua päin näköä, enkä silti tunnistaisi niitä.

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Mun blogista löytyy sulle tunnustus.

  VastaaPoista
 3. miten tuttua... meillä kerättiin myös toiseksiviimeisenä iltana syyskukkia - koko kesä olisi ollut aikaa. joten ojakellukat ja niittynätkelmät tulivat tutuiksi. melko rähjäiset ja syksyisen oloiset.
  pääsiäisen alla pajunkissoja käytiin keräämässä myöhään illalla taskulampun valossa. minkäs teit kun makkarista kuului kauhistunut henkäisy: ai niin, huomenna pitää viedä...
  -kaisa

  VastaaPoista
 4. Olipa taas ihana tunnelma, mä oon ihan kateellinen siitä miten ihanan positiivisesti pystyt elämään ja teidän arkeen suhtautumaan kun itsellä tuntuu että aina vaan kaatuu seinät päälle...

  VastaaPoista
 5. MoonMamma: olisiko pitänyt laittaa tieteelliset nimet :)?

  WB-Mama: kiitos!

  Kaisa: meillä oli lapsi ajoissa ja ope myöhässä. Tehtävä annettiin alkuviikosta... *huokaus*

  Yksis: tsempit teille! Teillä onkin tohinaa ja menoa enemmän kuin laki sallii.

  VastaaPoista