torstai 30. elokuuta 2012

koulurapo

tämä viikko on huristanut eteenpäin täyttä kiitolaukkaa.
Kalenteriani en uskalla lehteilläkään, tulevat viikonloput menevät enempi-vähempi töissä ja harrastuksissa. Illoille riittää kokouksia ja vanhempainiltoja.
Syksy.

Sähköposti paukkuu wilma-viestejä: koulukuvausta, leirikoulua, vanhempainiltaa, lukujärjestysmuutoksia, liikuntatunnin varusteita.

Isosiskon ope otsikoi kaikki viestinsä uhkaavasti: "tiedoksi koko luokalle" - vedän aina kauhulla henkeä, mitä hirvittävää on tapahtunut? Voittopuolisesti viestit pitävät sisällään tietoja liikuntatuntien varusteista.

Isoveli on jollain käsittämättömällä tavalla päässyt kielenopensa suosioon, wilma pukkaa kehua toisensa perään. Olen yrittänyt selvittää, mitä hienoa tunneilla oikein tapahtuu. Isoveljellä ei ole aavistustakaan, hän vain opiskelee.

Pikkusiskon opettaja lähettelee innostuneita viikkoraportteja, niistä pidän eniten. "olemme käyneet metsässä poimimassa mustikoita ja leivoimme piirakan. Lukemista voisi kerrata vähän yhdessä".


*

Isoveli kertoi tässä päivänä muutamana että aineella on viisi olomuotoa.
Minä muistin vain kolme: kiinteä, neste ja kaasu.
On kuulemma myös plasma ja sitten vielä bosen-einsteinkondensaatti. (semmoinen on ihan oikeasti, piti tarkistaa)
Kysyin, että koulussako opit?
Kuulemma ei, oli lukenut jostain kirjasta.
Pitäisikö vähän ruveta kontrolloimaan mitä se lukee?

Kavereiden kanssa heillä on veto. Jokaiselle on määrätty sana, jota ei saa käyttää. Isoveljen sana on kuulemma kirja.

Kunnioitukseni erityisesti yläkouluopeja kohtaan on viime vuosina noussut aivan eksponentiaalista vauhtia.
Suurin osa niistä tekee työtään isolla sydämellä.
Ovat nuo niin sekoja, nuo heppuset.

*
Isosisko murehtii musiikintunteja: "kuvittele, meidän täytyy opiskella jotain säveltäjiä! Mä en tiedä kuin Mozartin, Bethovenin ja sit sen yhden minkä nimeä mä en osaa sanoa"

Isosisko on ylen ihastunut kasvion kokoamiseen: "mä ajattelin, että mä teen semmoisen perintökirjan. Mä kerään kasveja ja annan sen sit mun vanhimmalle lapselle ja se lisää siihen kasveja, ja sit se antaa sen eteenpäin. Ajattele miten paksu kirja siitä joskus tulee!"

*

Pikkusisko pompahtelee päivästä toiseen noin ja noin - hyppelispomppelis. Parasta on nalletehdas ippekerhossa.
Ai koulua vai? Ei paljon paina. Ehkä tuli läksyjä, tai sitten ei. Ippessä tein. Tai sitten en.

3 kommenttia:

 1. Tsaikovski? Chopin? Debussy? Millä muulla säveltäjällä on hankala nimi?(Jäin vain miettimään omia vähäisiä tietojani musiikin suhteen...)

  VastaaPoista
 2. Käsittääkseni Tsaikkarista oli kyse.

  Minun mielestäni Saint-Saens ( miten se kirjoitetaan?) on hankala (miten se lausutaan?) - ja onko se mies vai nainen? En ole jaksanut selvittää...

  VastaaPoista
 3. Joo, tuo eläinten karnevaalikaveri on tosiaan hankala ääntää myös. Ja kirjoittaa - jälkimmäisen osan jommankumman vokaalin päälle tulee pilkut tai jotain muuta tavaraa, mutta en muista kumman...

  VastaaPoista