perinteinen perjantaihehkutus: jee, perjantai!
Heti aamusta mukava päivä, yllättäen soitti vanha ystävä vuotten takaa. Höpöteltiin hetkinen.
Mukavasti mieltävirkistävää, vaikka en voinutkaan olla avuksi.
*
Jossain Lintukotomme alapuolella asuu joku joka ihan oikeasti osaa laulaa.
Monena päivänä kun olen tullut töistä kotiin, kuuluu äänenavailua ja sen jälkeen laulantaa.
Viime päivinä laulujen listalla on soinut ihana joululaulu: "jo joutuu ilta ja tuuli käy..."
Väliin hymisen mukana ja mietin, että adventtiajan alkuun on vielä ihan liian pitkä aika.
Laulajanaapuri! Voisiko hälle viedä biisilistan?
VastaaPoistaMieti,miten kätevää SE olisi!
Ehkä joudut tuota vielä kysymään?
Perjantai oli kiva, kokov ko oli kaikkinaisuudessaan superkiva ja tämä vuosi on ollut ihan paras. Näin se aika kultaa alkuvuoden kaiken maailman ongelmat ja loppuvuoden kiristykset- ja odotetaan vaan rauhoittumista edes muutamaksi päiväksi.
Jouun ratkaisin myös,ollaan lasten kanssa lähellä, mutta muualla ja valmiissa pöydässä passattavana.
Tuntuu kivalta ratkaisulta.
Jiiiiiiiiihhhhhaaaaaaaa!
Olen iloinen, jos saisin kerrankin ajoissa tehtyä monta asiaa, enkä vasta ihan kalkkimetreillä.
Ja ystävät langan päässä tai livenä, ja yllätysvedot varsinkin on aika kivoja.
Mukavaa viikonloppua, mie lähden nyt töihin..
Tässä pari reseptiä lisää, noi jälkimmäiset on totaalisen epäterveellisiä ja sitäkin suussasulavampia ;)
VastaaPoistaOlutleipä tai muffinsit
7 dl whole wheat flour
4 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons salt
¾ dl packed brown sugar
1 (0,33 l) can or bottle beer
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Lightly grease a 9x5 inch loaf pan.
In a large mixing bowl, combine all-purpose flour, whole wheat flour, baking powder, salt and brown sugar. Pour in beer, stir until a stiff batter is formed. It may be necessary to mix dough with your hands. Scrape dough into prepared loaf pan.
Bake in preheated oven for 50 to 60 minutes, until a toothpick inserted into center of the loaf comes out clean.
Muffinsit paistuu vartissa
Snickerdoodle Muffins
This recipe makes only 8 muffins, which I like. If you're serving a crowd, though, you'll want to double it.
3 ½ dl + 2 Tb. flour
2 dl sugar
2 ts. baking powder
1/4 ts. salt
1/4 ts. nutmeg (freshly ground, if possible)
1 ¼ dl milk
1 beaten egg
¾ dl melted butter
For topping:
1 ts. cinnamon
1dl sugar
¾ dl melted butter
Preheat oven to 400 (200C).
Combine first five ingredients. Add milk, egg, and melted butter, mix gently to combine. Butter a muffin tin, and fill muffin cups 1/2 full and bake for 15-20 minutes, until tops are light brown and springy to the touch.
While muffins are still warm, dip in butter and roll in cinnamon and sugar. Serve warm.