torstai 27. helmikuuta 2014

taloudelliskriisi

aika päivän natinan ja nitinän - tapahtuiko eilen mitään natisemisen arvoista?
No ei.
Kaikilla kolmella oli harrastusmenoa ja minulla kauppareissua. Eipä siinä paljon natisemaan ehdi, paitsi kroppa tietysti natisee ja voihkii vanhuuttaan ja väsymystään.

Kauppareissulla olin ensin reipas ja laskin tunnollisesti paljonko kulutan - olin muka suunnitellut limiitin - ja yritin valita taloudellisesti ja järkevästi. Siinä vaiheessa kun sisäinen kalkulaattorini kellotti hevi-puolelle päälle puolensadan arvasin, että ei kannata laskea. Ylittyy limiitti kumminkin.
Onko mahdollista syödä taloudellisesti, terveellisesti ja maukkaasti?
Ihan oikeasti - onko se mahdollista?
Pystyykö joku lisäksi eko-reilu-luomuun?
Miksi minä en osaa, miksi taloushallintani ja elämänhallintani on näin heikoissa kantimissa?
Tiedän: valintoja, valintoja. Teen luultavasti vääriä valintoja.

Karkeasti laskien - jos tulevalla viikolla ei tarvita täydennyksiä - päivän syöminkeihin näyttäisi kuluvan kolmisenkymmentä euroa. Repikää siitä.
Eipä juuri naurata.

*huokaus*

*

Dagens elegans:

miksi ihmeessä kuuluu poseerata varpaat yhdessä? Ihan ääliömäistä. 

no, poseeraan tässäkin varmuuden vuoksi varpaat solmussa. Huomaa hienot kynnet, tyttöjen kanssa askarreltiin.


6 kommenttia:

 1. Jaahas, vai sinullakin on täällä menossa taloudellispoliittisia ajatuksia. Epäilen, että on mahdollisuus syödä taloudellisesti, maukkaasti ja terveellisesti, mutta helppoa se ei ole. Jatkamme harjoittelua. Aina joku noista kolmesta kohdasta kyllä putoaa pois, kun kaksi muuta saa mukaan. Esim. porkkana, jota juuri kehuin blogissani, on sekä terveellistä että halpaa, mutta maukasta siitä ei saa kirveelläkään. Raasteena appelsiinin kanssa se on kyllä jo aika lähellä. Mutta kai sitä ihmisen muutakin täytyy syödä.

  VastaaPoista
 2. Samaa olen pohtinut minäkin. Ainakin omalla kohdalla olen huomannut, että jos haluaa hyvää, terveellistä ja vielä luomiakin, niin se taloudellisuus kyllä lentää saman tien yli laidan. Näin ainakin perheessä, jossa valitettavasti ei tule kyseeseen syödä puoli desiä ituja päivässä, vaan miesporukka vaatii jotain lihaisaa syötävää...

  VastaaPoista
 3. luomia=luomua (luomet toistaiseksi pysyköön silmissä ja ihossa)

  VastaaPoista
 4. Meillä ainakin ruokakaupan laskut ovat todella isot. Siitä huolimatta, että kaksi lasta syö hyvin makarooni-jauheliha-painotteisesti, joka sieltä edullisemmasta päästä kuitenkin. Kasvikset, hedelmät, kala ja liha ovat kovin kalliita :(

  VastaaPoista
 5. Luomet ja luomut ovat kyllä melkein tavoittamattomissani, ja se on kyllä totta, jos haluaa makua, on taloudellisuus kaukana.
  Harmillista.

  VastaaPoista
 6. Onko mahdollista syödä taloudellisesti, terveellisesti ja maukkaasti?

  Öö, en tiedä. Ehkä jos tykkää vaan halvasta peruskamasta. Josta perheen nuorimmat kyllä tykkää. Suurin valituksen aihe on kalan hinta. Sitä pitäisi syödä viikottain, mutta kellä on varaa? Just joku aika sitten piti ostaa siikafileitä koko perheelle, mutta niitä oli vain pari jäljellä. Ostin siis vain itselleni :D KAssalla huomasin et koko perheen fisut maksais 40e. HALOO! Sillä rahalla mä nykyään ruokin muutaman päivän koko perheen (miinus mies)

  JA voi raks marika, mä niin rakastan kun olet lähtenyt mukaan näihin ihaniiin asuselfieihin. Mutta taaskin älykkö otteella. Ts ne työkengät :) Kauniit sääret, ihanat sukat! Tätä lisää!!!!!

  VastaaPoista