tiistai 25. elokuuta 2015

aamu-aargh

Polkupyöräily pitäisi kieltää ihmisiltä, jotka eivät pysty irroittamaan kättään ohjaustangosta.
Kyllä näin on.
Jos ei pysty näyttämään suuntamerkkiä, ei pidä pyöräillä.
Minä en tiedä, kuka meinaa kääntyä ja minne jos pitkässä letkassa mennään.

kuvan eläin ei liity tapaukseen mitenkään
Ja pyöräilijöitä koskevat kai ihan samat liikennesäännöt kuin muitakin kuolevaisia. Että etuajo-oikeus on oikealta tulevilla.
Ihan turhaa ilmeillä ja heristellä sormia, jos vasemmalta tuppaa eteen.

Ja se tanko on muuten sitä varten että se kulkupeli kääntyy. Sitä voi käyttää vaikka väistäessään.

Eikä kapealla tiellä tarvitse kahden tai kolmen ajaa rinnakkain. ei tarvitse edes kävellä koko ajan rinnakkain jos on ruuhka-aika. Kyllä voi vähän tiivistää. Vaikka siltikin, että olisi teini.

tämänkään kuvan eläin ei liity tapaukseen

Miksi on niin käsittämättömän vaikeaa huomata että maailmassa on muitakin ihmisiä?

Polkeilijat ovat viime aikoina olleet kovasti julkisuudessa, ja vaativat hyvää kohtelua liikenteessä ja sujuvuutta ja ties mitä kaikkea hienoa.
Miten olisi, jos jokainen lakkaisi hosumasta sormellaan ympäriinsä, tunkisi sen omaan napaansa ja aloittaisi paremman liikennekulttuurin ihan omasta itsestään?

melko vähän tälläkään eliöllä on tapausten kanssa tekemistä


Ja ystävällinen, ilmainen vink kaikille tielläliikkujille, kulkupelistä huolimatta: jos vaikka lähtisi viisi minuuttia aiemmin.
Ei tarvitsisi ilmehtiä auton ratissa ja ajaa keskelle suojatietä, tai ei tarvitsisi jalankulkijan takoa sateenvarjollaan sen auton keulaa. Ja pyöräilijäkin voisi päästä kulkemaan tien yli rauhassa.
Kyllä saa lähteä seitsemänkin minuuttia aiemmin.
Kivammin alkaa päivä, kun ei ole kiire heti aamusta.ensimmäinen vanhempainilta on selätetty; kolme jäljellä
kyllä, oikein laskettu

6 kommenttia:

 1. Niin samaa mieltä! Itse liikun töihin sekä autolla että polkupyörällä ja kummallakin välineellä liikkuessa näkee kaikenlaista tyhmää. Melkein voisi romaanin kirjoittaa aiheesta... (Voisi kyllä tulla katkera tilityskirja, jota kukaan ei säälistäkään lukisi.)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielenkiinnosta, millainen työmatka sulla on? Juuri katsoin että pyörällä matka oli 25 km...ja en ole vielä kokeillut...tuskin kokeilenkaan.....

  VastaaPoista
 3. Tuula: juuh, kirja syntyisi, hetkessä ;)

  Elisa: fillaroin puolisen tuntia suuntaansa, alle 10 km. (olisikohan tarkalleen 7-8 km?)
  Julkisilla menee saman verran kuin pyöräillessä. Kävellessä menee tunti ja vartti.

  VastaaPoista
 4. Puhut vähän mutta asiaa!
  Mä lähin töihi aina sillee, et sai ihan rauhas kävellä ja nauttia aamusesta.

  VastaaPoista
 5. Toi alle 10 kg on just passeli matka (ei oteta huomioon niitä jotka ei osaa käyttää suuntamerkkejä :D)!

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin totta ja jokainen sana... myös täällä, paitsi että autoilijat yleensä kohtuukiltisti antaa tietä jalankulkijalle kun siitä saa ihan hyvät rapsut jos niin ei tee ja jää kiinni. Mutta joo... meillä on täällä Yhdysvaltain huonoimmat autoilijat eikä ole mitenkään tavatonta että joku näyttää vilkkua oikealle kääntyessään vasemmalle, tai suistuu neljänkympinalueella neljääkymppiä suoraa tietä ajaessaan tieltä metsään. Sellaista sattuu.

  Polkupyöräilijät jakautuu kahteen, harrastelijoihin ja ammattilaisiin ja ammattilaiset muistuttaa vähän suomalaisten latujen murtomaahiihtokuninkaita, näitä pois alta risut ja männynkävyt tyyppejä... Ne on niitä jotka kapealla ja mutkaisella maantiellä ajaa kaikessa rauhassa mäkeä ylös keskellä tietä, nopeusrajoituksen ollessa 60 kmh ajattelematta ollenkaan että ehkä se mutkan takaa tuleva autoilija ei osaa aavistaa että siellä odottelee keskellä tietä mäkeä kiipeävä fillaristi...

  VastaaPoista