tyylikriizi

olin eilen vaatekutsuilla.

Olin hyvinkin positiivisorientoitunut, sillä inventoin vaatekaappini sisällön taannoin ja totesin, että suoriutuakseni syksystä ja talvesta tarvitsen
- 3 paitaa tai mitä tahansa pitkähihaista
- 1-2 neuletta tai mitä tahansa lämmintä jakku-/hupparityylistä
- housut
- jalkineet
- takin
- asusteen (huivin)

Positiivisuuteni päättyi melkolailla siihen, että suunnittelmani vaatebudjetti olisi luiskahtanut kokonaisuudessaan yhteen ainoaan vaatekappaleeseen, olkoonkin vaikka kuinka ihanaan ja mukavaan.

Täytynee uusioinventoida sekä vaatekaappi että vaatebudjetti; josko siellä kaapin uumenissa kuitenkin piileskelisi muutama kohtalaisen käyttökelponen vaate tai tilillä jokunen yllättävän ylimääräinen raha. Kumpikin käy.

Valitettavan elävästi kyllä muistan että keväällä lahjoitin kaikki kulahtaneet ja venähtäneet ja valjut pitkähihaiseni Pikkusiskon pehmoleluvaateaskartelupajaan.
Yhtä valitettavan elävästi muistan myös sen että en vieläkään en raaskinut heittää pois sitä epähuomioissa ostamaani lähes käyttämätöntä marimekon tunikaa jossa näytän tanakasti raskaana olevalta, kolmosia odottavalta äikänopelta.
Ehkä joudun käyttämään sitä nyt koko syksyn ja kaikki tulevat kyselemään sijamuotoja ja laskettua aikaa. Jee ja hiphei.

*

Tarvitsisin tyylikonsultin.
Haluan että vaatteeni ovat kohtalaisen kivannäköisiä ja päällä ihan älyttömän mukavia ja lämpimiä. Palelen melkein aina ja silloin kun en palele, olen tukalasti liian lämmin: kerrospukeutuminen on ainoa toimiva ratkaisu.

Kommentit

 1. Pinkki olis sulle oiva konsultti ja mä voin tulla assariksi :D

  ja samalla laitetaan purkkiin se meitin ohjelma!

  VastaaPoista
 2. Mä en tykkää käydä vaateostoksilla. Siellä tulee kuuma ja iho tuntuu nihkeältä. Kerran vuodessa tai kahdessa meen luhdan tehtaanmyymälään ja ostan vuoden-kahden vaatteet.

  VastaaPoista
 3. Sympatiseeraan. Vaateostosten tekeminen ei ole kivaa.

  VastaaPoista
 4. Mä olen jo vuosia sitten siirtynyt nettikauppoihin. Mikä on kyllä sitten melkoista uhkapeliä ja jatkuvia huteja. Mut säästyypä sitten siskoni, joka edustaa aika erilaista ruuniinrakennetta, mutta tykkää samanlaisista vaatteista, ostoksillakäynniltä...

  VastaaPoista
 5. Vaatteiden korkean hinnan lisäksi hullua on se, että lastenvaatteet ovat melkein samoissa hinnoissa kuin aikuisten vastaavat, vaikka kangasta on puolet väemmän. Niitä missä saumat on jo valmiiksi auki ja napit tippuu kuin syksyn lehdet saa halvemmalla, mutta ne pitää ommella kotona uudelleen. Ehkä niille aasialaisille lapsityöläisille annetaan käyttöön vain muovisia ompelukoneita.

  VastaaPoista
 6. Elisa, ilman muuta Pinkki konsultiksi!

  Kati: en ole vielä uskaltautunut nettikauppoihin...täytyisi varmaan testata nekin.

  Partapappa: juu, yritän minäkin hoitaa aina pidemmän aikavälin vaateostokset kerralla, yksi ostosreissu, vaatteet vuodeksi - se on hyvä tavoite.

  RvaK: yritin jahdata superhyviä kenkiä. Löysin niin makeat ElNaturalistat. Nyt pitäisi löytää vielä niihin sopivat vaatteet...?

  VastaaPoista
 7. Ryövärintytär: totta tuokin; eivät ne kovin kestäviä ole.
  Toisaalta nykyään tyyli ja muoti muuttuvat nopeasti ja lapset kasvavat vielä nopeammin, vaatteet kestävät juuri sen yhden sesongin verran. Tiedä sitten, onko se hyvä vai huono asia.

  VastaaPoista
 8. MIkä hiivatin konsultti mä olen. Elisahan se tyyliguru on hyvät naiset.
  Mun vinkki on hyvät farkut, ihana pitkä neuletakki ja alle joku vaate.
  Tällä pääsee pitkälle :)

  VastaaPoista
 9. P: sä just olet hiivatin konsultti - ja tuo on juuri se, mitä tarvitsen. Kun vaan löytäisin ne jostain....

  VastaaPoista

Lähetä kommentti