keskiäkäinen tsompi


havahduin yksi yö siihen että olen keskiäkäinen tsompi.

Mietin ensin yhtä asiaa ja sitten toista asiaa - ensin pridekulkueita ja sitten sukupuolivähemmistöjä yleensä - ja totesin, ettei taida olla yhtään semmoista asiaa tällä hetkellä olemassa, jonka puolesta tai jota vastaan lähtisin marssimaan.

Kyllä semmoinen laiskanpulskeus tekee ihmisestä keskiäkäisen tsompin ihan selvästi.

Olin vähän surullinen.
Olen kadottanut sisäisen ituhippini jonnekin maailman tuuliin ja olen hyvää vauhtia kuoppaamassa itseäni jonnekin keskiäkäisten tsompien hautuumaalle.


kissaeläin paheksuu tsompia

Semmoista se on - keskiäkäisyys - alkaa mukavuudentunnoissaan uskoa kansalaisaktivismin sijaan länsimaisen libraalidemokratian vaikuttamismahdollisuuksiin.


*

Yksi teineistä on menossa tänään johonkin eläviin kuviin; ehkä koulu tarjoaa sellaista vapaa-ajan hupia keskenkasvuisille tai jotain.
Kysyin, että mitä se on menossa katsomaan. Jotain italialaista taide-elokuvaa kuulemma.
Totesin, että minulla on vaikeuksia näiden eurooppalaisten taide-elokuvien kanssa.
Teini sai naurukohtauksen: eiksulla oo vaikeeta vähän kaikkien elokuvien kanssa?

Jouduin myöntämään.

Kommentit

 1. Täälläkin ihan (ei edes niin keski)äkäinen tsompi. Mulla alkaa nämä pimeät aamut tehdä olon niin maan perusteellisen tahmaiseksi ja tsompiksi, että muistutan jotain olentoa siltä Jäksonin Maikkelin videolta, missä ne tsompit tanssii...

  Tsompeilimisiin siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirkkaat valot esiin nyt! Se auttaa tsompiolotilaan ainakin vähän (ks. Marjaanan kommentti alla!)

   Ja jaksamista ja mahtavia maikköl-tanssimuuvseja tähän päivään!

   Poista
 2. Oi voi, täällä yksi keskiäkäinen, mutta tsompeus helpottaa, kiitos kirkasvalolampun. Oli se sitten placebovaikutusta tai mitä vaan, niin olen siitä äärettömän kiitollinen. Meille on nimittäin luvassa räntää tälle viikolle, hrr.

  Räntäsateessa en lähtisi rämpimään minkään asian puolesta mutta muuten kyllä voisin, aika monenkin asian puolesta. Oho, mussa asuu vielä ituhippi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienoa jos kirkkaat valot toimivat! Minä olen ollut huomaavinani pientä hyötyä siitä itsekin. Ehkä. (en uskalla hehkutella, ettei mene vaikutus pois)

   Respect ituhipille! Taistelet hienosti keskiäkäisyyttä vastaan! <3

   Poista
 3. Keskiäkäiset tsompit ei jaksa joka asian eteen nostattaa kierroksia. Mutta usko pois, sitten kun asiaa osuu riittävän lähelle keskiäkäisen sydäntä, niin kyllä keskiäkäinen tsompi jaksaa punnertaa vaikka barrikadeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vietin yhden yösydämen pohtimalla, mikä olisi sellainen asia.
   En ole vielä keksinyt.
   Kyllä mouhkaan ja meuhaan ja riehun ja pidän yksityisiä palopuheita ja pakotan nuorison niitä kuuntelemaan.
   Mutta että lähtisin omasta keittiöstä johonkin?
   No ehkä sellainen keskiäkäisaihe vielä ilmaantuu, sitä odotellessa :)

   Poista
  2. Jos lapsilta poistettaisiin vaikka hammashoito tai kouluruoka, olisin barrikaadeilla saman tien. Koska arvostan ruokaakin niin suuresti, voisin olla seuraavan kerran maanviljelijöiden kanssa barrikaadeilla. Vähän omaan napaanhan nämä kaikki osoittavat, keski-äikäisenä ja kyynisenä, ei välttämättä jaksa ponnistaa barrikadeille yleisen maailman rauhan vuoksi :(

   Poista
  3. Mä olen niin mukavuudenhaluinen, että marssimaan en lähtisi edes kouluruuan puolesta.
   Uskon ihan liikaa länsimaiseen liberaalidemokratiaan; laittaisin varmaan hyvinperustellun kymmenkohtaisen liian pitkän sähköpostiviestin koulutoimeen ja kunnallisedustajalleni tai jotain sen tapaista.

   Poista
 4. Tänään olisi tän keskiäkäisen tsompin pitänyt nousta barrikadeille vaan homma jäi tekemättä. Ja tuo Syyrian rauhan puolesta järjestetty marssi olisi kyllä ollut erittäin lähellä sydäntä!!

  Jotenkin sitä haluaa vielä nähdä itsensä ituhippinä mutta valitettavasti saa pettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tota mä Elisa just tarkoitin.
   Maailmassa on kyllä tärkeitä asioita, mutta harvan vuoksi viitsii laahautua barrikadeille asti.
   Kyllä on ituhipin aika ohi. Mennyt. Passé.
   Sentään jaksaa vielä kirjoittaa intternetsiin ;)

   <3

   Poista
  2. Lisäksi oon kyyninen sen lisäksi etten ole ituhippi yhtään. Jos täällä marssitaan et "ei sotaa syyriassa" niin onko joku sotiva taho et "aijaa, no ei sit ku noin keskiäkäiset sen kieltää"

   Poista
  3. *muah-hah-haa*!
   Ei sitä tiedä, josko kuitenkin pitäisi kokeilla. Saattaisivat urheat soturit kenties säikähtyä, jos keskiäkäislauma lähtisi hihojaan käärien marssille.

   Poista
  4. Keksin kyllä asioita joiden takia barrikaadille lähtisit. Aattele jos ei sais kissakuvia ottaa ja ladata nettiin. Ikinä.
   Tai ei sais vätystää ja lukea.
   Tai tehdä jälkkäriä.

   Poista
  5. Nääfst. Mä kirjoittaisin yleisönosastoon ja blogiin ja pitäisin synkeitä yksityisiä jeremiaadeja keittiössäni ja laittaisin sähköpostia kansanedustajalle tai jotain semmoista.
   Mutta marssille? Ihan liian rasittava ajatus.
   Ja lukisin salaa kumminkin.
   Olisin salalukija. Ja salavätystelijä.

   Poista

Lähetä kommentti