perjantai 16. joulukuuta 2016

Parasta joulussa: sallatti

Isän sallatti

etikkapunajuuria
etikkakurkkua
sipulia
keitettyä porkkanaa
keitettyä perunaa
etikkaa

kuutioi kaikki muut juuri oikeankokoisiksi kuutioiksi, paitsi sipuli, jonka pitää olla tosi hienoa silppua niin että sitä on joka haarukallisessa paljon tai ainakin riittävän sopivasti mutta ei kumminkaan yhtään liikaa.
Kuutioi nyrkissä, ei leikkuulaudalla. tai oikeastaan pyydä minun isääni kuutioimaan, koska muuten ei tule semmoista kuin kuuluu.

Mausta etikalla semmoisesti että sitä korkkia veivitetään hienosti kuin oikeat kokit.
Lisää etikkaa.

Sallatin kuuluu olla kaunista ja kiiltävää ja kirpeää ja etikkaista.
Mattasallatti ei ole sallattia ensinkään. Karttakaa sitä.

Lisää etikkaa.

Kerran kesäsallattiin holahti etikan sijaan pöytäviinaa miksi sellaista oli meidän keittiönkaapissa, sitä ei ymmärrä kukaan.
Se maistui vähän jotenkin laimealta koko sallatti.

Mainittiinko etikka jo?




Semmoinen huono puoli tässä kyllä on, että sallatti ei nykyään maistu enää niin hyvältä.
Kyllä oli parempaa kun asui kotikotona ja oli pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti