keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Pyörien kriizi

joka vuosi suurin piirtein näihin aikoihin alan haaveilla pyöräilemisestä.
Vähän niin kuin karhu joka herää talviuniltaan.

Haistelen ilmaa ja tassuttelen pitkin teitä arvioimassa sää- ja jäätilannetta, lasken bussikortin päiviä ja selaan säätiedotuksia, haaveilen kaikenlaisista pyöräilyä helpottavista apuvälineistä ja olen valmis heittämään kauniit saapikkaani ja tyylikkään takkini talvijemmaan ja kietoutumaan veden- ja tuulenpitäviin sporttivermeisiin.

Vannon etten enää ikinä liiku mihinkään millään muulla kuin pyörällä kunhan vain pääsen pyöräilemään, paitsi ehkä voin kävellä jos tulee hurrikaani.

Ihan yhtä varmasti elo-syyskuussa hylkään fillarini sydämettömästi kuin kesäkissan tai ohimenevän rakastetun ja vannon että lopun elämääni liikun vain ja ainoastaan joukkoliikenteen voimin enkä mene ulos enkä pyöräile tai kävele enää ikinä.
miten niin äärimmäisyysihminen?

Olen jo ainakin kolme vuotta yrittänyt hankkia takakoria tarakalle, käypää takkia ja kelpo kenkiä. Voin varmaan jatkaa vielä yhden vuoden arpomista.
Haaveilen vain.
Pystyn ihan kivuttomasti hankkimaan uuden pyörän, mutta en takakoria. En vanhaan enkä uuteen pyörään.
Kyllä pitää semmoista harkita ja pohtia. Että jos maksaa 12,99 niin onko turha hankinta.

Joka vuosi kärsin myös armottomasta tyylikriizistä.
Justiinsa ehdin talven mittaan kehittämään talvimasennuksen ja -ahdistuksen lisäksi jonkinmoisen vähän kauniintapaisen tyylin ja mekon ja semmoista ja sitten tulee kevät ja tuuli ja sadekuurot ja pitää vaihtaa käytännöllisiin sporttivaatteisiin.
En kestä.
Mutta ei kyllä voi polkea kauniissa takissa pitkin ja poikin. Menee rapaiseksi.

Eikä ehdi lukea kirjoja.
Voiko kirjan laittaa siihen etukoriin mitä minulla ei ole aikomustakaan hankkia? kun aion hankkia korkeintaan takakorin, jos sitäkään.


6 kommenttia:

 1. Meillä Oulussa saa tällä hetkellä haaveilla vielä vain hyvistä hiihtosäistä, pyöräilyn voi vielä toviksi unohtaa. Kesällä on kyllä ihana heittää kunnon pyörälenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bussimatkoja tällä hetkellä jäljellä 10 päivää, toivottavasti tiet aukeavat siiheksi :)

   Kesäpyöräily on luku sinänsä: eväskori mukaan ja matkaan!
   (*syvä huokaus* sitä odotellessa)

   Poista
 2. Mistähän löytäisi sitä pyöräilyinnostusta edullisesti??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lähetänkö sinnepäin yhden tarakkakorillisen pyöräilyintoa ;)?

   Minulla innon löytyminen kesti monta vuotta. Vasta kun aloin hokea itselleni "ei ole kiire, sulla on kaikki aika maailmassa, ei ole kiire, älä hätäile", löysin sellaisen pyöräilyrytmin etten perillepäästessäni puuskuta punaisena ja ole pyörtymäisilläni ja hikisentahmea, alkoi homma tuntua suunnilleen mukavalta (paitsi ylämäessä ja vastatuulessa).
   Hiljaa hyvää tulee, pienin askelin ja muuta sentapaista.

   Minulle nykyään fillarointi on mindfullnessia parhaimmillaan.

   Poista
 3. Minulla tulisi pyörällä töihin 25km suuntaansa, joten pyöräily on jäänyt lähes täysin. Silloin kun asuin vähemmän kuolettavn pyöräilymatkan päässä sentään yritin muutaman kerran kesässä kulkea pyörällä.

  Pari kertaa kesässä tulee ehkä pyöräiltyä, mutta ihan vaan sen takia, että näytän lapsille esimerkkiä :D Pitäisi kyllä ryhdistäytyä tuossa pyöräilyasiassa ensi kesänä. Kaikki lapset pyöräilevät sen verran hyvin, että olisi mahdollista tehdä jotain ihan oikeita pikkuretkiä poikien kanssa eikä vaan ajaa samaa tien pätkää edestakaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25 km suuntaansa on vähän liiottelua hyötypyöräilynä.

   Pyöräretkissä voisi olla ehkä puolensa: eikös pyörällä pääsisi kätevästi poke-jahtiin?

   Poista