Juhannus - tuo suomalaisen suven suuri ilojuhla ja huipennus

Vietän pidennettyä viikonloppua: saldovapaita perjantaina ja tänään.
Jäljellä pari repaleista työviikkoa ennen varsinaista lomaa; ja olen jo nyt rentoutuneempi ja levänneempi kuin pitkiin aikoihin.Ajattelin että pidämme PRH-kokuksen aiheesta juhannuksen vietto.
Vähän oli työlästä sekin.
Keskenkasvuiset eivät koskaan, ikinä, milloinkaan ole yhtaikaa poissa kotoa, niin että me aikuiset saisimme olla edes hetken kahdestaan. Mutta eivät ne myöskään koskaan, ikinä, milloinkaan ole paikalla yhtäaikaa, kun pitäisi sopia jostain suuremmista käänteistä.
Tai jos ovatkin, niin eivät ainakaan kovin demokraattis-neuvottelullisissa tunnelmissa.

Näillä näkymin juhannus - tuo suomalaisen suven suuri juhla, ilon ja riehakkaan riemun ilmentymä muutoin niin tuskaisessa luterilaisessa elossamme:
- leirityöläinen kotiutuu torstaina väsyneenä ja kaipaa luultavasti omaa rauhaa. Sen kavereilla on todennäköisesti jotain suunnitelmia.
- kesäteatterilainen kotiutuu torstaina väsyneenä ja kaipaa luultavasti omaa rauhaa.
- kotolapsi on turhautunut koska on ensin joutunut olemaan ainoa lapsi ja sitten ei enää saakaan olla ainoa lapsi.
- minulla takana työviikko ja edessä vielä yksi.
- odotettavissa oleva sää on viileähkö
- ulkomaanserkut tulevat sunnuntaina
- leiriläinen lähtee taas maanantaina.

PRH-kokuksessa kukaan ei osaa ehdottaa mitään syömistä tai tekemistä, paitsi jos joku ehdottaa jotain, niin kaksi muuta ilmoittavat että ei ainakaan sitä.

Juhannusplään:
- ranskikset, nyhtöpurilaiset (ei ainakaan tota)
- kylmiä lihapullia
- salaattia tai jotain (miks aina salaattia)
- uusia perunoita (ne vois mennä jos on pakko mutta ei silliä)
- isot tekevät mitä tykkäävät. (miks mä en koskaan saa mennä kaverille kahdeksi yöksi? tai sit mä saan kun olen kahdeksantoista. - no et varmaan saa, äiti on sanonut että äidin koti, äidin säännöt. - no mä muutan kotoa kyllä jo kun olen kahdeksantoista, sitten saan tehdä mitä tykkään, mennä kavereille yökylään vaikka kahdeksi yöksi)
- mansikoita, herneitä (ei taida saada herneitä vielä. - ai mitenniin, kyllä saa - ei ne kumminkaan oo kotimaisia)
- lauantaina pitää leipoa, koska serkut ja mummin synttäreiden revanssi sunnuntaina (vietetäänkö me taas mummin synttäreitä? - no joo, sikshän mammakin roudataan sinne heti)
- patonkia tai jotain leipiä
- mitä sä muuten aiot leipoa? mitkä ihmeen tacokupit?
- mä ainakin haluun kattoa jonkun leffan keskiviikkona (ei muuten kannata muuttaa kotoa ennen kuin oot käynyt jonkun koulun loppuun. kotona voit meinaan saada ruuat ja pyykkihuollon ihan ilmaiseksi)
- mansikkakakku (no kyl te maksatte mun kotini. mä muutan Hesaan käymään lukiota ja rupeen lintsille jarrumieheksi)
- joko tää loppuu, mä haluan iltapalaa
postaus päivässä jos sitäkään -sarjaps. miten nopeasti pystyy omalle parvekkeelle maisemoimaan kreikkalaisen tavernan? mitä se mahtaa maksaa jos istuttaa viiniköynnöstä ja bougainvilleaa ja valkoiset korituolit ja pissiikö kissa kukkalaatikoihin ja hermostuvatko naapurit jos tanssii zorbasta?

Kommentit

 1. Ihana :)
  Ehdotan kreikkalaistunnelmaksi ruudullista pöytäliinaa ja ouzo-pulloa (ja ne bougainvillean kuvat voi katsoa vaikka netistä), ja kyllä varmaan saa tanssia zorbasta ;)

  VastaaPoista
 2. Naapurit ei hermostu jos se joka pissii kukkalaatikoihin on vaan kissa ja zorbas soi siedettävällä volyymillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, mutta minä voin hermostua, jos kukkalaatikkoon pissii kuka tahansa, vaikka sitten kissa.

   Poista
 3. Uskoisin, että juhannuksena ainakin voit viettää ihan millaiset Kreikka-bileet tahansa parvekkeella. Ja todennäköisesti ketään ei ole närkästymässä niistä heinäkuussakaan.

  Meillä juhannussuunnitelma on vakio: Mies ja esikoinen menevät suvun juhannusjuhliin, minä jään kotiin urpon ja turpon kanssa. Vaikka en saavu juhliin, se ei kuitenkaan oikeuta vetäytymään juhlajärjestelyistä eli mies lähtee aina jonkun valmistamani ruuan kanssa, josta riittää 30 hengelle :) Mutta onhan siinä ihan oma tunnelmansa, kun suku kerääntyy yhteen kolmen sukupolven voimin ja kiva olisi minunkin nähdä miehen serkkuja, joita tulee nähtyä harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hauska ja harmillinen yhtäaikaa tuo teidän juhannusjärjestelynne. En oikein tiedä, oletko tuossa systeemissä voittava vai häviävä osapuoli...

   Poista
 4. Me ollaan oltu yleensä juhannus Pärnussa tai Espanjassa mun äidin ja hänen miehensä kanssa. Nyt ollaan kotona. Eikä vielä edes lomalla. Tavallinen viikonloppu?! Ei kyllä jaksa pakata tätä porukkaa mihinkään kauemmaksikaan.. Zorbas parvekkeella kuulostaisi hyvältä.
  Hauskaa juhannusta!
  Onko se jo oikeasti jo tällä viikolla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kovin äkkiä tuo juhannus tosiaan on tulossa - ja minullakin alkavat lomat vasta heinäkuulla.
   Pitkä viikonloppu on kumminkin hyvä idea.
   Ja Zorbas.

   Poista
 5. Me ollaan oltu yleensä juhannus Pärnussa tai Espanjassa mun äidin ja hänen miehensä kanssa. Nyt ollaan kotona. Eikä vielä edes lomalla. Tavallinen viikonloppu?! Ei kyllä jaksa pakata tätä porukkaa mihinkään kauemmaksikaan.. Zorbas parvekkeella kuulostaisi hyvältä.
  Hauskaa juhannusta!
  Onko se jo oikeasti jo tällä viikolla?!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti