torstai 5. huhtikuuta 2018

Lukukurimus

Feissipuukki on kuulemma muuttanut parametrejaan, että ei saakaan enää kaikkea tietoa, vaan pelkästään relevanttia.

Epäilen, että kirjaston sinua saattaisi kiinnostaa myös -aparaatti on myös muuttanut parametrejään, mutta kyllä ehkä meni pieleen, kun ei tule relevanttia vaan todella kummallista.

En nykyään juurikaan seikkaile kirjastossa hyllyjen välissä.
Menen suoraan suositushyllylle (sinua saattaisi kiinnostaa myös) tai sitten uutuushyllylle. Ja ihan kaikkein eniten teen erilaisten suositusten perusteella varauksia verkkokirjaston kautta ja hiippailen sitten hakemaan varaukseni.
Tarkkaavaisimmat lukijani ehkä muistavatkin, että minulla on tapana toisinaan ajautua kirjastollisiin kurimuksiin ja harhateille lukupoluillani juuri tämän aparaatin takia.

sinua saattaisi kiinnostaa myös -hyllyn tsekkaus


No, tällä kerralla minulla oli vahva suositus hyvästä Santiago de Compostela -kirjasta.
Ajattelin, että etsin sen käsiini.
Löysin ja varasin.
Etsimäni opuksen lisäksi sinua saattaisi kiinnostaa myös -aparaatti suositteli minulle ensin kirjaa valaistuneesta vaeltelusta helppona nakkina lainasin ja luin sen; en kertakaikkiaan kykene kommentoimaan, en mitenkään ja sen jälkeen aparaatti suositteli valaistumiskirjaa, jonka alaotsikon mukaan ympyrässä on vastaus kaikkeen.

En pysty.
En vain pysty.

(no pystyn sittenkin; ovatkohan sen jatko-osat kolmion mystinen triangeli ja nelikulmion suunnikkainen suuntima; päästäänkö jatko-osissa tetraedriin asti vai jäädäänkö junnaamaan johonkin kaksiuloitteisiin muotoihin polygonien polygamiat?)


**

ps. haahuiltuani yhden illansuun valaistuneissa vaelteluissa tartuin ilomielin lukupinossa pitkään mujuneeseen kirjaan Amazonin sademetsien kielitieteellisistä seikkailuista. Olin suorastaan helpottunut palatessani takaisin glottaaliklusiilien säntilliseen maailmaan.
Ei liene mikään yllätys, että tämäkin opus on päätynyt lukupinooni sinua saattaisi kiinnostaa myös -hyllyn kautta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti