Aika hyvä pastakastike

...idea kähvelletty vegaanihaasteen ruokaohjeista

Herkkusieni-mantelipastakastike

rasiallinen herkkusieniä
sipuli
- siistitään ja pilkotaan ja paistellaan pannulla

rasiallinen pikkutomaatteja
sipuli
valkosipulia
pieni kourallinen manteleita
(halutessa myös porkkana)
- surautetaan teholeikkurilla tahnamaiseksi massaksi
- maustetaan vapaasti, esim. suolaa, pippurista mausteseosta, pizzamaustetta

tahnasöösä pannulle mukavasti paistuneiden sienten ja sipulin sekaan, perään vähän vettä ja pieni loraus kermaa.
Maistetaan ja maustetaan, tarvittaessa esim. liemikuution puolikkaalla.
Annetaan hautua.
Nesteen määrä säätelemällä kastikkeen rakenne elää: meillä tykätään aika tymäkästä, melkein tahnamaisesta kastikkeesta.

Tarjoillaan kierrepastan ja kikhernepihvien kanssa.

Alkuperäisestä vegaaniohjeesta poiketen tässä on käytetty kermaa. Alkuperäisessä ohjeessa manteleiden tilalla cashew-pähkinöitä, mutta mantelit antavat paremman suutuntuman.
Balsamico unohtui, samoin tomaattipyre, mutta tämä oli mielestäni parempi kuin originaali.
Ja annos taitaa olla huomattavasti pienempi kuin originaali.

(ainoa haittapuoli, että kastike näyttää jotensakin pelottavalta, siksi ei kuvaa)



1 kommentti:

  1. Mä olen tehnyt sen alkupeäisen tomaatti-cashew -ohjeen mukaan ja sekin oli ihan älyttömän hyvää (ja totta, aika hurjan näköistä mössöä kyllä oli...). Pitääkin testata tämä manteliversio!

    VastaaPoista