vähäisempien ahistusten nillitys

kyllä kuulkaa ihmistä ahistaa kun sen kylppärissä on tunkka, eikä selviä että missä kohdassa.

Ihan kuin johonkin väliin olisi pieni yksinäinen sukka rutistunut piiloon ja se siellä vuoroin kuivuisi ja kastuisi ja kuivuisi jälleen, ja keräisi itseensä pikkuhiljaa surkeaa tunkan löyhkää.
Vaanin ja vakoilen että missä se sukka tai mikälie voisi kyyristellä piilossa.

Olen pessyt ja kuurannut ja ruokonnut 1) viemärin, 2) suihkuverhon 3) pesukoneen 4) kuivaajan 5) pyykkikaapin 6) seinät ja lattian
Ja kaikkien takaa.
Ja alta, paitsi pesukoneen ja kuivaajan välistä en ole pystynyt.

Aargh.

No, olenpa huomaamattani tehnyt pääsiäissiivon tunkkahuoneeseen.

*

kyllä ahistaa ihmistä myös parveke.

Kun siellä on säkkitolkulla kissanhiekkaa, jonka haluaisi johonkin piiloon ja on niin saita ettei raski ostaa mitään kätevää säilytyspenkkiä.
Sitä paitsi kun ennemmin haluaisi mukavan sohvantapaisen (ei mahdu) ja myös pöydän.
Ja on aina vain pihimpi.

No, huomaamattani silti järjestelin kissanhiekat siistimpään riviin ja vaikka pöytä puuttuu, niin on kumminkin ihan oleilukelpoinen nykyisellään parveke.


*

Kyllä ahistaa myös se, että on päivistä sekaisin.
Miten voikin niin olla?
Tähän mennessä viikossani on - ylettömän toiveikkaasti - ollut jo kolme torstaita.

Ei ole yhtään mukavaa herätä yöllä että jee torstai! Ja sitten huomata että epäjee, maanantai kumminkin!

*

Ahistaa erityisesti liikkumattomuus.
Epätauti joka vain ei tullut on pitänyt minut poissa uimahallilta jo melkein kaksi viikkoa. (samassa sopassa oli epätaudin lisäksi myös lähipiirin ihan todellisia kriizejä)

Yhtenä torstaina tällä viikolla (ks yllä) ajattelin että voisin mennä tänä iltana uimaan, mutta sitten ajauduinkin tunkan- ja parvekkeenselvitysahistukseen (ks vielä ylempää), enkä mennytkään.
Sitten ajattelin että toisena torstaina (ks yllä) tällä viikolla menen aamu-uimaan, mutta sitten muistinkin että minulla onkin tänään torstaina töissä aamutapaaminen, niin en mennytkään.

Epäilen, etten osaa enää uida.
Tai olen itse asiassa aivan varma siitä.
Että kannattaako sitä edes yrittääkään.

*

Lukemisahistus.
Minulla on kirjastosta vaikka kuinka monta kirjaa joiden palautuspäivä on heti pääsiäisen jälkeen.
Haaveilen vaikka kuinka että istuisin parvekkeella mukavassa sohvassa (ks yllä), kahvimuki sievällä pöydällä (ks yllä myös) ja lueskelisin auringonpaisteessa.

Arvaan jo nyt, että ajauduin kaikenmoisiin kurimuksiin, joita en ole yhtään suunnitellut ja jotka vievät aivan järjettömästi aikaa.

Yhtäkkiä kumminkin huomaan että pääsiäisruoho on istuttamatta ja mämmi keittelemättä ja ties mitä kissankynsiä leikkelemättä ja mitä kaikkea muutakin vielä ja sitten teen niitä enkä lue ja joudun palauttamaan kasakaupalla lukemattomia kirjoja ja menemään uudestaan varausjonoon kahdenneksisadanneksi jonottajaksi.

*

Että semmoisia vähäisempiä ahistuksia.
Näille ei ole olemassa pistekertoimia, mutta arvioisin että noin 5 pist. yht.

Pitäisi myös keksiä mitä syödään lähipäivinä.

Katsoin että kaupassa myydään Uuden Seelannin lammasta.
En jotenkaan pystynyt ostamaan sitä, kun tiedetään nyt jo sen verran että teini menee osaksi aikaa kesävaihdostaan lammastilalle.
Tai ehkä pitäisi nyt ostaa ja syödä, kun sen jälkeen nyt ei taatusti ainakaan pysty.




8 kommenttia:

  1. Täällä terassiahistus, se on aivan järkyttävän näköinen ja kalusteet ovat kaikki sellaisia, ettei niissä ole kiva istua. Tekisi mieli heittää kaatopaikalle kaikki vanhat kalusteet ja ostaa uudet. Mutta pihiys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan syvästi terassiahistusta. Ja pihiyttä.
      Ehkä nämä kriizit tästä vielä tokenevat! <3

      Poista
  2. No voi helevata, kerran jo kirjoitin pitkät pätkät ja teksti sitten hävisi... Nyt vähän lyhennetty versio... Olen ollut "pois "jonkun aikaa, kun meillä on ollut arkea sotkea kriisi (omassa blogissa myöhemmin) - ei mitään vakavaa, mutta arki ollut ihan sekaisin parin viikon ajan. Sulla on ollut niin monta hyvää kirjoitusta, joita olisin halunnut kommentoida, mutta aika/energia ei vaan ole riittäneet. Nyt siis tiivistettynä muutama kommentti:

    Uusi-Seelanti on kuulemma ihan paras paikka ja Christchurch etenkin. Hieman (!!!!) kaukanahan se on, mutta kuitenkin välimatkan wörtti. Oma siskoni on ollut siellä vaihtarina ja luuhaa siellä nykyjäänkin aina, kun rahat ja aika riittää sinne matkustamiseen.

    Kriisien pisteyttämis-lista on kyllä melkoista luettavaa. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä lista (yritin itse miettiä, että jos tommoisia sattuisi kohdalle, mihin järjestykseen laittaisin ne). Mutta jotenkin nauratti (ja naurattaa edelleen) se neljännellä sijalla oleva "vankilatuomio". Ihan siellä muina miehinä, normiarkeen kuuluvana kriisinä muiden seassa vankilaan joutuminen, haha. No okei, en siis yhtään naura oikeasti (olisi melkoinen kriisi), mutta että vaikka vaikeampi juttu, kuin lähiomaisen kuolema...?? No, en ole onneksi kumpaakaan kokenut (vielä), joten en tiedä, miten itse pisteyttäisin.

    Lukemisahistus, sama! Uimisahistus, sama! Tunkka-ahistus (useammassa paikassa), sama! Parvekeahistus - tavallaan sama eli ymmärrän, mutta helpottaisko sun ahistusta ollenkaan se, että mulla on puolen hehtaarin pihan ahistus!? Kun sais siitä edes yhden nurkan nätiksi, mutta sama rötykasa se on vuodesta toiseen. Ottaisin siis tosi mielelläni parvekeahistuksen tilalle :)

    Kauppa- ja ruokapohdinto oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen. Voisin vaikka itse tehdä joskus samanlaisen.

    Niin ja viimeisenä tietenkin jättisuuret synttärionnittelut <3 <3 <3 Harmi, että timantit olivat päässeet lähikaupasta loppumaan, mutta josko niitä löytyisi joskus tulevina vuosina?

    Hienoa pääsiäistä ja leppoisaa lomailua <3

    p.s. äläkä nyt ihan oikeesti väitä, että olisit joskus itse keittänyt mämmin...????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mahtavahan tuo teinin tuleva reissu on. Ja tietäähän sen, että kun noin nuorena lähtee, niin pieni pala - vaikka siellä ollaankin vain muutama viikko - sinne hänestä jää. Haikeaa, vaikeaa, oikeaa.

      Onneksi mulla ei ole puolta hehtaaria, mistä ahistua. Hyvänen aika, mua ahistavat kukkaruukutkin...(ja se parveke)

      Yritän selättää lukemisahistusta lukemalla. Hitaasti käy, kun koko ajan on jotain muuta tekemistä. Muka tärkeämpää vielä.

      Ja kyllä, harrastan mämmin keittelyä (paistelua? valmistamista?) Se on hyvinkin leppoisa, joskin aikaa vievä askare. (esim. http://kinttupolut.blogspot.com/2018/03/lisaa-mammimaniaa.html)
      Tänä vuonna en ole vielä saanut aikaiseksi. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei vain ole huvittanut. Mutta ehtiihän sitä, vaikka heinäntekoaikaan :)

      Poista
  3. Voi Marika <3

    Mä pääsen ruoka-ahistuksesta tänä pääsiäisenä luvattoman helpolla kun lapsi on isällään. Syön mitä haluaan jos haluan ja milloin haluan.

    Lukemisahistukriisikin meillä ratkeaa niin, että varausjonossa tippuu korkeintaan sijalle "jotain yhden ja kymmenen välillä". Sen enempää niitä ei vaan ole.

    Huono vertaistuki olin nyt, mutta joka tapauksessa ihanaa pääsiäist sinne!

    VastaaPoista
  4. No voi. Mitähän noiden sinun ahistusten kanssa tekisi? Tunkka ja epätauti mietityttävät -epätauti voi olla hyvinkin uuvuttava. Kunnon tauti, kuin esim. Herra Noro, on ihan kaamea, mutta ei yleensä viihdy pitkään yhdessä kehossa. Oletko ajatellut, että syy voisi tunkkaan voisi olla lavuaarin ns. hajulukossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi epätauti selättyi, ja pääsin pitkästä aikaa polskuttelemaan. Jo alkaa elämä voittaa!

      Tunkka on hellittänyt. Onneksi sekin. Mietin jo, että se yksinäinen pikkusukka tunkkastelee jossain pesukoneen rakenteissa...

      Poista