kulkuneuvokysymys

tilasin itselleni kerran langattomat kuulokkeet.
Ihmeellisessä intternetissä asioin, ja näin se meni:

tein tilauksen lauantaina ennen loppiaista. Hyvinkin tietoisena siitä, että pitkät vapaat edessä, ei liiku tuote hyllyssä, eikä kaupassa.
Että jos kauppa lähettää ne tiistaina niin hyvä.

Vaan kas!
Jo sunnuntaina (eikä vielä ollut edes loppiainen) tuli tieto, että luurit on kääritty pakettiin ja niille oli annettu seurantakoodi.

Maanantaina (joka oli loppiainen) ei tapahtunut mitään. Enkä sitä odottanutkaan.

Tiistaina tuli tieto, että posti tekee töitä. (arvioitu toimitus keskiviikkona; paketti oli havaittu Vantaalla)

Keskiviikkona tuli tieto, että posti tekee töitä. (arvioitu toimitus torstaina; paketti oli havaittu Helsingissä.)

Torstaina tuli tieto, että posti tekee töitä. (arvioitu toimitus perjantaina; paketti oli havaittu aamuyöllä Liedossa.) (miten voi olla ettei Liedosta ehdi meille yhdessä päivässä, en ymmärrä. Jos on Liedossa aamuyöllä eikä vielä illaksikaan ole meillä, niin kuka hurvittelee minun luureillani jossain Liedon perukoilla?)

Semmoista vaan mietin tässä yleisesti ja yhtäläisesti, että kun se paketti lähti Helsingistä minulle tänne lounaisrannikolle, niin millä kulkuneuvolla mahtaa tulla?

Kun minun kokemukseni mukaan bussi, juna ja henkilöauto taittavat taivalta reilut pari tuntia. Vähän enempi jos pysähtyy kahville Lahnajärvellä tai Salossa (Salossa jos tulee kotiinpäin ja Lahnajärvellä jos on vasta menossa) 
Niin että ei vissiin tullut autokyydillä tai junalla pakettini.

Semmoinen rapsakka pyöräilijä (en kumminkaan minä, en ole kokeillut pitkänmatkan pyöräilyä vielä) polkaisee tuon vajaat parisataa kilometriä parissa päivässä - yhdellä yöpymisellä.
Ranskan ympäriajajan tasoinen vetäisee muutamassa tunnissa - ei ole pahoja nousuja, muutama vain, ei ehkä tarvita ylämäkispesialistia.
Että ei tainnut tulla fillarillakaan.

Kävelijä - kohtalaisen harjaantunut - taitaa päästä kolme-neljäkymmentä kilometriä päivässä jos ei ole hankalaa maastoa eikä painavia kantamuksia. Niin että ei ehkä ollut kävelijäkään.
Ja käsittääkseni hevonen menee saman verran kuin ihminen päivässä.

Että mitä kulkuvälinettä käyttää posti, kysyn vaan?

*


Tämmöinen seurantakoodisysteemi on siitä kiva ja petollinen, että sitten näkee, miten ihmeen paljon aikaa turaantuu pelkkään odotteluun.

Kerran paljon kauemmin sitten lähetin kirjatun kirjeen jossa oli yhden opiskelun lopputyö ja se ei millään mennyt perille ja minua uhkasi jo reputtaminen.
Ei ollut seurantakoodeja vielä niin ei heti tiennyt missä on.
Sittemmin, kun se kirje oli ollut matkalla kai viikon, kävi ilmi että se oli pudonnut Karjunaurun vai mikälie mahtoi ollakaan vinkeänniminen postitoimisto lattialle eikä oltu rekisteröity.
Onneksi oli kirjattu.
Ja pääsi perille ja pääsin läpi enkä reputtanut.

Mutta kyllä on kummallista että on koneet ja härvelit ja silti näin tolkuttoman aikaa vievää hommaa.

Miten ovat entisinä aikoina pakanamaihin lähettäneet kirjeitä kotijoukot lähetyssaarnaajille, kun ties missä metsän keskellä ovat olleet?
Että Ahrikka, kolmas viidakko aavikon liepeillä?



2 kommenttia:

  1. Jaah, mistäs lehdestä just luin Kiinaan tarkoitetusta paketista, joka oli eksynyt tänne jonnekin meidän kulmille..? ;)

    VastaaPoista