maanantai 21. maaliskuuta 2011

kevät lähestyy

uusi viikko hyökyy taas päin.

*

Olin viikonloppuna pienen hetken oikein kovasti ahkera: vaihdoin keittiöön keväisemmän verhon, raivasin parvekkeelle kulkuväylän ja ruokkosin pari kassillista tavaraa pelastusarmeijalle. Suurin kiitos oli pappakisulainen Leevi, joka pitkän talven jäljiltä huojentuneena pääsi vihdoin parvekkeelle nauttimaan kevätauringosta.
Haaveilen aina, että parvekkeella olisi sellainen ranskalaishenkinen pöytä ja korituolit. Minulla olisi makoisa aamukahvi (ehkä latte!) kera croissantin, taikka sitten viileä valkkarilasillinen ja mansikoita - hyvää kirjaa unohtamatta.
Ja höpöhöpö!
Joko tuoleilla lojuu kaksi kissaa vatsanahkaansa paistellen tai sitten tyttöjen leikit leviävät sinne.

HraH ihmetteli, eikö minulla tämän suurempaa keväthepulia ole.
Minä totesin siihen, että haluan uudet lautaset, kissanpennun, eteisremontin, tytöille enemmän tilaa ja vähemmän tavaraa, akvaarion ja uuden vaatevaraston. Ja verhoja. Ja mattoja. Vai muutetaanko ihan suosiolla uuteen kotiin?
HraHakkarainen otti sanansa takaisin. On keväthepuli. Ihan riittävä.

Tiedättekö tunteen?
Kevään tullen elämä alkaa sykkiä suonissa, talossa pitäisi olla vauva ja kaiken pitäisi olla keltaista ja vihreää?

4 kommenttia:

 1. Tsihih! Toi hepuli on niin tosi. Vaikken ole vielä keväistynyt itse. Mä kaipaan kaappeihin tilaa ja kaikki järjestykseen (vaikka uskokaan tai älkää, meillä on vieläkin kaappeja tyhjinä vaikka viime keseänä muutettiin), iloisia seiniä, uusia verhoja ja mattoja, eteiseen naulakon VIHDOIN ja kyllä, uuden vaatevaraston!
  Aloita marika tyyliblogi :)

  VastaaPoista
 2. Hep! Vapaapäivän kunniaksi tulin juuri kuuden tunnin reissulta kodinykkönenikeamikätahansasisustuskauppa -akselilta. Poikien huone pantiin eilen uuteen uskoon tai oikeastaan mihinkään uskoon ensimmäistä kertaa. Nyt piti saada lamppua ja hyllyä ja pöytää ja patjaa ja ja ja. Nyt kun vaan joku kasaisi tuon pahvilaatikoista kuoriutuneen lautakasan.

  VastaaPoista
 3. Tiitu: ei voi olla tyhjiä kaappeja - ihan epää! Miksei mulla ole tyhjiä kaappeja?

  Mirka: tosinaisen lamaannus iskee tietysti heti, kun pakolliset hankinnat on tehty!

  Vintti:keväthepuli, kyllä vain. Ja vasta aluillaan!

  VastaaPoista