perjantai 2. syyskuuta 2016

liian pitkä ura

verstaselämää plakkarissa kymmenen vuotta ja yksi päivä. 
En ole vielä(kään) täysin käsittänyt sitä, että olen kokolailla pysyväisluonteisessa työsuhteessa, ja että olen sitä tässä työpaikassa, ja olen vieläpä ollut sitä näin järjettömän pitkään. en käsitä edes sitä miten alunperin jouduin ajauduin tänne.
Väliaikaisesti olin ajatellut tässä olla. 
Hetken tai pari. 
Parempaa paikkaa etsiskellessä.
Kunnes keksin mitä ihan oikeasti haluan isona tehdä. 
Sitä odotellessa.

*

Aamupalapöydässämme käytiin eloisa keskustelu salaliittoteorioista. Yksi keskenkasvuisista on melko vakuuttunut siitä, että kuussa ei ole koskaan käyty (narut näkyvät kuvissa!), tai jos käytiinkin, niin paljon aikaisemmin ja kävijä oli joku muu, Michael Jackson on hengissä (hautakuvassa väärä heppu) ja prinsessa Diana myös ja että kaiken takana on mandalaefekti (kerro kerro kuvastin) joka perustuu kuulemma siihen tyyppiin joka oli vankilassa ja kuoli mutta ei kuollutkaan. Ja sitä paitsi syyskuun tragedia tapahtui oikeasti päivää aikaisemmin, 9.10, tai siis 10.9.

Perheemme tiedeorientoitunein veti aamiasmurot tai mitä nyt ikinä olikaan suuhunsa tunkemassa väärään kurkkuun ja alkoi hyperventiloida.

Minä sain naurukohtauksen ja unohdin olla aamuahdistunut.
Jaksoin hyvillä mielin lähteä pyöräilemään töihin vaikka melkein masennuin tästä 10v1pv -jutusta.
ei minua muuten masentaisi ihan niinkään paljon mutta tes jakaa viimeisen ikä-/kokemuslisän 8 v työssäolemisesta, eli kenekään ei uskota kestävän tämmöisissä hommissa yhtään yli sen. 
Mielenterveyttäni yritän tässä ohuesti varjella.

6 kommenttia:

 1. Mahtuisiko siihen salaliittoteoriaan sekin, että joku varastaa säännöllisesti mun aikaani (ja pankkitiliäni myös)? Ehkä se on se Michael Jackson..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. epäilen minäkin, että pankissa, siinä lokerossa jossa MINUN rahani ovat tallessa, on reikä pohjassa, ja rahat satavat jonkun toisen laariin.
   Ihan mahdollista että marilyn monroe ja michael jackson ne siellä humputtelevat.
   niin että kyllä on salaliitto.

   Ja ajanpuute johtuu poimusta aika-avaruudessa tai rinnakkaistodellisuudesta jonne aika valuu huomaamatta, ja se ei ole salaliittoa, vaan tiedettä. Sen tietää vaikka wikipedia, jos vaan kysyy.

   Poista
 2. Minä olen ollut samassa työpaikassa 20 vuotta. Muistan kuinka silloin nuorena naisena ajattelin, että minusta ei ainakaan tule ikinä sellaista keski-ikäistä kääkkää, joka jää jumiin yhteen firmaan kun ei mihinkään muuhun pysty. Ja kappas vain, just niin kävi! Ei sillä, että aika kävisi lainkaan pitkäksi. Pomo juuri sanoi, että käynnistäppäs projektia, että kuinka yhdistetään kaksi tuotetta yhdeksi tyyliin: porkkanan ja appelsiinin sijasta aletaankin toimittaa asiakkaille porsiineja. Säästyy kaikilta ihan hirveästi rahaa ja onnellisuus kasvaa. Ihan pienen hetken taas toivoin olevani jossain aivan muualla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. veikkaan että porksiini olisi hyvä haastaja nyhtökauralle ;)

   Nämä pitkät työsuhteet yhdessä ja samassa paikassa taitavat nykypäivänä olla aika harvinaisia. 20-v on jo todellinen ura (respect), minä olen tässäkin ihan amatööri.

   Poista
 3. Onnittelut 10 vuoden suhteesta! Ihan hieno saavutus sekin. :) Mä olen kohta ollut 12 vuotta kotirouvana. Saako siitä jo mitalin vai joutuuko ihan vaan rangaistavien listalle?

  Meillä toi esipuberteettinen lukee Illuminaatista ja nauraa niin, että on pudota sohvalta. Siteeraa välillä parhaita paloja myös minun ilokseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitkä kotivanhemmuus se vasta hyvä ura onkin, olisin mielelläni sitä itsekin.

   Meillä yksi saa naurukohtauksia, toinen on melko varma siitä että maailma on täynnä katalia salaliittoja. Tasapainoile siinä sitten...

   Poista