Suuri Kodinkonesekoilu - saat mitä tarvitset

Ehkä muistattekin, että hajosi jääpakastinkaappi. Sellainen viikonloppua varten täyteen ladattu.

Sitä ette kumminkaan muista että jääpakastinkaapin tie meille oli omalaatuinen.
Minäkään en olisi halunnut muistaa sitä, enkä koko piinallista remppakesää.
Enkä sitä keittiöliikettä joka teki keittiösuunnittelun; en varsinkaan sitä.

No, viime torstaina kävivät kodinkonehuoltamon herttaiset nuoret pojat tuijottamassa jääpakastinkaappia.
Voi rouva hyvä, sanoivat he kuin yhdestä suusta, täällähän ei ole ilmakiertotilaa laisinkaan. Tämä on asennettu aivan ahterilleen ja on ylikuumentunut ja paloturvallisuusriski joka tapauksessa. Uusi, pienempi kaappi, rouva hyvä, se on ainoa mahdollisuus.

Sitten ne löivät eteen kuvaston ja rinkuloivat siitä yhden kaapin, joka mahtuu sopivasti tilaan, ei ole turvallisuusriski ja on toimintavarma.

Me katsoimme hraH:n kanssa toisiimme, kohautimme olkiamme ja salaiset viestit virtasivat välillämme ja sanoimme että joo, ja niin pian kuin mahdollista. Kiitos.

Kysyin, että viitsisivätkö pojat samalla katsoa pesukonetta, joka ei suostu avaamaan luukkuaan pesun jälkeen.
Katsoivat.
Ei avannut.
Pojat lupasivat pohtia luukkukriiziä itse tyköinänsä ja palata siihen kun saadaan uusi jääkaappi, eli ensi viikolla.

Me menimme kauppaan ja sitten minä kirjoitin sähköpostikirjeen siihen monen vuoden takaiseen keittiösuunnitteluliikkeeseen, että olette muuten tehneet keittiössämme suunnitteluvirheen, te kurjat, ja nyt lakosi nälkäisten jääpakastinkaappi ja oli paloturvallisuusriski. 
se jos mikä oli erityisesti nuorison mielestä käsittämättömän noloa, ajattele jos olisi tullut tulipalo ja meidän pakastimesta! tulipalo! pakastimesta!

Kodinkoneliikkeen miellyttävät pojat palasivatkin jääkaappeineen jo heti seuraavana päivänä, eli perjantaina. Eivät ensi viikolla, vaan heti!
Veivät vanhan pois ja toivat uuden tilalle.
Lykkäsivät töpselin seinään, käyttöohjeen käteen ja menivät purkamaan pesukonetta palasiksi ja vaihtelemaan siihen kortteja.

se viallinen 

Käsittämättömästi se pesukoneen luukku ei edelleenkään toiminut, siihen pitää ehkä vaihtaa hub /hup /hupb. Mutta sen sijaan että olisivat vieneet muassaan sen pesukoneen, ne ottivatkin mukaansa kuivaajan rouva hyvä, tämä vuotaa, se on voinut vikuuttaa pesukonettakin. 
Minä sanoin että viekää vain, ehkä emme tarvitse sitä.

Pyöräilin töihin ja pyörä oli kummallinen ja epäjarruttavainen ja yhden kaupan ikkunassa luki että saat mitä tarvitset ja minua alkoi melkein itkettää, koska jääpakastinkaappi, pesukone, kuivaaja ja gerbiili. Ja ehkä nyt myös pyörä.

Pääsin töihin ja työpöytäni viereen, niin jopa soitti ystävällinen herra keittiösuunnitteluliikkeestä ja sanoi: totisesti, olemme tehneet huolestuttavan ja vakavan virheen ja totisesti, teille on tilattu aivan väärä jääkaappikaappi.
Minä sanoin että häh? Ja mitä?
Juu, kylläpä hyvinkin, olisi pitänyt tilata kaappi abcd ja me tilasimmekin abc:n. Ei ole ilmankiertoa siinä kaapissa. Kyllä on paloturvallisuusriski.
Ja minä sanoin että oho ja aha.

Sitten soittivat kodinkoneliikkeen pojat, että teidän kuivausrumpunne on aivan priimakuntoinen, me sitä vähän imuroimme ja tuomme sitten ensi viikolla takaisin ja korjaamme sen pesukoneen.
Ja minä sanoin taas että oho ja aha.

Sitten menin eläinlääkäriin ja se ehjäsi gerbiilin, vaikka minun täytyykin nyt rasvata sitä kahdesti päivässä, mutta se rasva tuoksuu aika hyvältä, että ei ole paha nakki sekään.

kotiinpaluusta riemastunut gerbilaari


Maanantaina tuli keittiöliikkeen ystävällinen herra ja tuijotti jääkaappikaappia ja sanoi että tilataanpa teille oikea jääkaappikaappi ja peittolevy tähän eteen ja tehtaamme haluaisi mieluusti hyvittää teille vähän tätä mielipahaa joka on aiheutunut, että annatteko tilinumeron.

Siinä kohdin minä ajattelin sitä tekstiä jonka perjantaina olin nähnyt: saat mitä tarvitset.

Ja sitten vielä vein pyörän pyöräkorjaamon mukaville pojille, jotka sanoivat että rouva hyvä kyllähän te ihan oikeassa olette, eivät toimi jarrut. Olette liikenneturvallisuusriski.
Ja minä sanoin että ne jo kertaalleen takuuna vaihdettiin.
Ja poika sanoi että vaihdetaanpas taas.


pyöräkorjaamon poikien tuomiota odottamassa


Tällä hetkellä meillä on:
- priimakuntoinen ikivanha pyykinkuivaaja kodinkonehuoltamolla
- aivan uusi jääkaappipakastin keittiössä
- puolikuntoinen  melko vanha pyykinpesukone kylppärissä
- uudehko jarruvikainen pyörä pyöräkorjaamolla
- uusi jääkaappikaappi keittiöliikkeen tehtaalla tilauksessa

ja kun jo hetken ehdin hikoilla kaikkia mahdollisia tulevia laskuja, niin jääkaapit menevät melkein päikseen.

Vaikka poden edelleen pahaa remppaheikki- ja keittiöremppa-angstia, niin ihan täydet plussat aivan mahtavasta palvelusta keittiösuunnitteluliike Domukselle, joka vastuullisesti ja nopeasti, näin monen vuoden jälkeenkin, on ottanut keittiömurheemme kantaakseensa. (minä en nimittäin laittanut viestiini heille mitään muuta kuin nimeni, olivat sen perusteella etsineet piirrustukset, tilauslistat, osoitteen ja puhelinnumeron; ja toimivat aivan käsittämättömän tehokkaasti ja nopeasti!)
Arvostettavaa ja hienoa toimintaa kerrassaan.kaikesta tästä tunnesekoilusta voipuneena menin kirjastoon ja lähti taas lapasesta: sinua saattaisi kiinnostaa myös...4 kommenttia:

 1. Oiskoos tännekin jotain tulossa tarpeeseen? Tai siis isolle tytölle, kun tuntuu raukalla kaikki menevän pöpelikköön. Pyöränkumit puhkeilevat ja elämä potkii päähän. Lopulta iski vatsatauti. Jotta jännityksellä odotamme, mitä näistä tulee ikävyyksienpalautuksina. ;)

  Teillä ainakin kääntyi enemmän kuin paremmin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pikasempaa paranemista pienelle ihmiselle - sairastelu on kurjaa!
   Kuten nuorimmaiseni joskus pienenä sanoi: kun elämä vaikertaa, se vaikertaa.

   Ja presidentti Koiviston sanoin: Kyl se siit sit.

   Poista
 2. Eikös tuo nyt kääntynyt kuitenkin enimmäkseen parhain päin. Ehkä se priiman kuivausrummun ulkoilutus korjaamolla on vähän turha ja oletettavasti kuitenkin maksullinen käänne?

  Saat mitä tarvitse kuulostaa pelottavalta. Syystakkini edelleen on mahan kohdalta liian napakka. En usko, että mistään materialisoituu itsekseen uusi takkia, kohdallani tuo todennäköisesti tarkottaisi sen verran pahaa vatsatautia, että viikon paaston jälkeen takki olisi just passeli. Onneksi en ole tuota plakaatia nähnyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuivausrummut kuulemma tarvitsevat sellaisen välikausi-imuroinnin aika ajoin, olin unohtanut sen.
   Viime ulkoilutuksella siihen on kait vaihdettu niin paljon osia, että on vielä priimaa :) (siinä on varmaan vain kuoret alkuperäistä)

   Veikkaan että törmäät ihan tuotapikaa justiinsa oikeanlaiseen takkiin: se on alelaarissa järjettömällä alennuksella ja on kaikinpuolin imarteleva ja tyylikäs ja luultavasti vielä vettäpitäväkin.
   Tai sitten et tarvitse takkia juuri nyt ;)
   Ehkä saatkin jotain muuta (esim. pönikän halpaa punaviiniä?)

   Poista