menuplään

Taannoinen jääkaappikriizi on pakottanut meidät - tai lähinnä kai minut - opiskelemaan uudenlaista ruokahuoltoa. 
Aiemmin kävin kaupassa kerran viikossa, latasin jääkaapin ja kuivakaapit ääriään myöden täyteen ja paheksuin itseäni syvästi, jos jouduin tekemään täydennysostoksia viikolla. 
Nykyisellään somaan pieneen, nukkekotikokoiseen jääkaappiin ei mahdu kahdeksaa tai kymmentä maitoa. 
Ei lihaksia koko viikon tarpeiksi.
Eikä kasviksia.
Muista oheistuotteista puhumattakaan.

Tämä on johtanut kierteeseen: ei ole mitään järkeä tehdä isoja viikko-ostoksia. 
Se johtaa väistämättä siihen, etten täydennä kuivatavarakaappia säännöllisesti, murehdin vain maitotilannetta. En siis leivo.
Sen lisäksi joudun turvautumaan työmatkan varrella oleviin kauppoihin, joiden valikoima on vaatimattomampi.
Se puolestaan on johtanut siihen, että ruokalistasuunnitteluni onnahtelee.
Mikä - täysin omituisesti - johtaa siihen, että tunnen olevani todellinen marttaemäntä rynnistäessäni työpäivän jäljiltä sopivasti matkan varrella olevaan kauppaan vailla mitään kelvollista suunnitelmaa.Eilen tursuilin tarmokasta kodinhoidollista ylienergiaa ja laukkasin ruokalistani kanssa pitkin pikkumarketin käytäviä.
Alkaneen viikon kiikkerä menuplään:

ma - lihapullat ja muusi. Osa syötiin, osa pulleroisista meni pakastimeen, muutama jäi tiistaille jämäruuaksi sille, joka joutuu lähtemään epätavallisen aikaisin rientoihinsa. Ja muutaman otin evääksi. (oletteko ikinä testanneet lihapulla-vuohenjuustosalaattia? minä olen, kohta)

ti - kalaa perunapedillä, tai jotain sinnepäin. Minulla on fisu, smetanaa, tuorejuustoa ja sitruunaa. Ja perunasipulipeti. Katsotaan mitä niistä kehittyy

ke - bataattiperunaporokiusaus - muurikkalastun tilalla kylmäsavurouhe, kermalisää ei välttämättä tarvita


reservissä on lisäksi valmiita kasvispihvejä, pakastimessa on niitä lihapulleroisia ja jotain kasvispulleroisia myös. 
Ja jos olen ahkeralla tuulella, saatan kokkailla marjapuuroa tai vaikka rahkaa jälkkäriksi.

Ehkä tällä suunnitelmalla saadaan alati nälkäiset pidettyä kurissa.


*

ps. kanasuikaleet menevät kissojen suihin.

Kommentit

 1. Mä en ole ymmärtänyt miten IKINÄ voisin pärjätä 1 krt/vkossa ruokakauppakäynnillä?? En pysty moiseen suunnitelmallisuuteen, en en en. Ja söisin juustonaksut jo alkuviikosta....? Ei hyvä :D

  Mut hei hieno lista, kiitos inspiksestä, esim toi kalavuoka kuullostaa herkulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   ratkaisu juustonaksukriisiin: me käytiin isossa kaupassa loppuviikosta yleensä torstai-iltaisin. Kyllä ne naksut olisivat sillä ainakin perjantaihin säilyneet.
   Mun oma ratkaisuni juustonaksukriiziin on se, että en pidä niistä, enkä siis myöskään osta niitä...mutta se ei ole ehkä kovin hyvä ratkaisu, noin laajemmalti käytettäväksi.

   Mä olen tässä uudessa elämäntilanteessa aivan ymmälläni, koska en osaa tällä hetkellä ostaa juurikaan muuta kuin maitoa.

   Poista
 2. Mä vihaan arkiruoanlaittoa eikä kaupassa käyntikään kuulu lemppareihini, joten koitan olla mahdollisimman suunnitelmallinen. Sunnuntaina mietin alkuviikon ruoat ja jossain vaiheessa viikkoa sitten toisen kerran loppuviikon/viikonlopun vastaavat. Pikkureissuja joutuu välillä tekemään, mutta ne ei rassaa - tyyliin nyt on maito ja ruisleipä lopussa. Tuleepahan ainakin joskus sellanen fiilis (just näinä välipäivinä) että "selvisinpäs halvalla kaupasta"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. välipäivien fiilis on ihan paras fiilis: en alkuunkaan pidä jatkuvasta kaupassaravaamisesta.

   Poista
 3. Meillä käydään kaksi kertaa viikossa kaupassa - tai siis olen ulkoistanut sen Hra Kepposelle. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, muta vältyn siis hypermarkettiahdistukselta. Aina ei maito kuitenkaan riitä ja joutuu kiertämään Alepan kautta.

  Mulla on pakasteessa poron kylmäsavurouhetta ja se pitäisi käyttää pois. Taidankin kokeilla tuollaista porokiusausta. Arvaan kyllä, että saamme syödä sen kolmistaan ja pikkunirsoilijat ottavat pakolliset maistiaiset ja syövät sitten ruisleipää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä tuo iso kauppa oli käytännön sanelema ratkaisu: kerran viikossa ollaan saatu anopin auto lainaan.
   No, nyt mennään uusilla kuvioilla.

   Kylmäsavurouhekiusaus on ihan herkkua, suosittelen!

   Poista
 4. Mä vähän aikaa sitten kokeilin taas. Ostettiin viikon ruoat kerralla. Taisin silti käydä kaupassa jotakuinkin joka päivä. MIKSI MIKSI???

  Sä oot mun inspiraationlähde!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti