Sekalaista sälää ja roipetta

mitä en tehnyt viikonloppuna:

- en nukkunut tarpeeksi monia päikkäreitä -> päikkäreiden nukkumisen onnistumisesta on tullut hyvän viikonlopun mittari.

- en mennyt kahvilaan lukemaan kirjaa -> jostain syystä kuvittelen että kirjan lukeminen kahvilassa olisi jotenkin mukavan rentouttavan viikonloppuista. En ole ikinä kokeillut sitä, tekisi mieli. Niin kuin sillä tavalla, että ihan varta vasten menisi kahvilaan vain lukemaan. (olin kyllä katsomassa jalkapalloa Lehtorin kanssa, eli kantapaikassa lukemassa, mutta ei se varmaan ole ihan sama asia. Siellä on niin huonot penkit)

- en aloittanut jouluhössötystä vaikka mieli teki -> jostain syystä olen tänä vuonna jo ihan monta viikkoa ollut aivan jouluhepakassa. Yritän säilyttää maltin vielä muutaman päivän ja sitten räväytän jouluhysterian täysille. Missäköhän kaikki valot ja muut ihanat jutut ovat? Mistä löytyy lattialistojennuohoushammasharja?

- en tehnyt palapeliä taaskaan -> se on ihan vaiheessa, pitäisi saada valmiiksi ennen joulua, että päästään syömään yhteiseen pöytään.

- en tehnyt kotihommeleita -> kyllähän nyt ihmisellä on muutakin tekemistä kuin kotihommelit. Paitsi tein kyllä vähän ruokaa ja leivoin leivän.

- en mennyt tarpeeksi ulkoilemaan kun oli nätti ilma.


Sunnuntai-iltana tajusin, miksi viikonlopuista jää aina niin keskeneräinen ja jotenkin multityydyttymätön olo.
On ihan hirmuisen paljon asioita joita voisi tehdä ja haluaisi tehdä ja pitäisi tehdä.

Vaikka viikonloppu oli ihan hyvä: luin pari kirjaa, vietimme aikaa yhdessä erilaisilla kokoonpanoilla, kävimme ystäväperheen kanssa ulkoilemassa, nuoriso huolehti pinnallisesta kotihommastelusta...
silti tuntuu siltä että melkein kaikki jäi tekemättä ja kokematta.

Pitäisi osata lyhentää mentaalista haluaisin /pitäisi /voisi /on aivan pakko -listaa.


**

Kaipaan kirjoitusaiheita.

Toivepostaustilaus: mikä askarruttaa mieltäsi, mistä haluaisit lukea?



ps. ihan vähän annoin periksi jouluhengelle.
Testasin himmelintekoa.
Koeajoin nuukuuksissani ensin mehupilleillä, ei se ihan mahdotonta ollut. 
pientä laittoa toki, jos ihminen on taipuvainen mittaamaan silmämitalla. Voi olla ettei tullut ihan symmetrisiä tahokkaita.



ps2. Lehtoriin iski mustaperjantain hysteria. Se varasi meille matkan maailmalle keväällä.
Minä olin ajatellut että nuoriso tulee roikkumaan lahkeessa ja inisee että älkää menkö ja älkää jättäkö ja mikseimepäästä mukaan. Höh ja pöh. Kaksi kolmesta tuuletti, yksi oli vähän että aijaa ja kaikki kolme sanoivat että menkääpois
Syksyn kakskytvee avista -juhlareissu toteutuu siis muodossa kakskyt-ja-puolvee -fiesta.

8 kommenttia:

  1. Mä luen ihan mistä vaan, mistä ikinä keksitkään kirjoittaa. Joten musta nyt ei ollut apua kauheasti :D Paitsi että joskus olisi kiva tietää vaikka sun Kaikkien Aikojen Kirjasuosikit.

    Mä poden jonkinlaista omituista (positiivista) stressiä. Mulla on yksi kirja kesken, toinen jonossa ja kolmas odottaa kirjaston varaushyllyssä. HBO:lla alkoi ihana sarja ja Yle Areenalta seuraan yhtä. Missä hiivatin välissä ehdin suorittaa tämän kaiken hauskuuden - hyvät kirjat ja sarjat?? Ihania juttuja kaikki, mutta kun ne ei mahdu siihen yhteen iltatuntiin, jonka takuuvarmasti tiedän voivani varata vain itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tunnissa ehtii kuitenkin jo aika paljon. Ei pidä ylenkatsoa tuntia; siinä ajassa ehtii vaikka mitä, kun vain antaa itsensä nauttia.
      Hyvänenaika, mä luen suurimman osan kirjoistani parinkymmenen minuutin pätkissä. (bussissa)

      Poista
  2. Mulla jouluhommelit (ei himmelit) odottaa jo varaston ovella. Ensi viikonloppuna tapahtuu täälläkin. Mitähän oikein on ilmassa kun mäkin olen saanut ihan tosissani pidätellä tänä vuonna?

    VastaaPoista
  3. hommelit ja himmelit jonossa mullakin :)
    Tänä vuonna joulutohinakuume on alkanut jo hyvissä ajoin, outoa.

    VastaaPoista
  4. Mun jouluhommelit on siinä, että kun AM on poissa, läppärillä soi Raskasta Joulua niin kovaa kuin siitä vielä mitään selvää saa.
    Ja ystävän tuoma kuusen kokoinen (jos vähän liioitellaan) kynttilä palaa.

    Missä joulusiivous? Lisää pimeyttää kiiitos, niin ei tarvitse siivota. Ai niin, kaihtimet. Kaihtimet kiinni ja kynttilöitä. Eilen meinasin ostaa paketin piparkakkutaikinaa. Syötäväksi. Koska piparkakkutaikina on parasta sellaisenaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no onhan tuossa jo vaikka kuinka paljon jouluhommeleita :)

      piparkakkutaikina ON hyvää. Ja kaikkein parasta on kun aattoaamuna ottaa kahvin kanssa tuoreen piparkakun. Mulla on nimittäin välillä ollut tapana säästää pieni nokare taikinaa ja paistaaa aattona vajaa pellillinen piparkakkuja ihan vain tuoksun takia.

      Poista
  5. Mahtava mustanperjantain ostos. Teidän juhlareissusta tulee varmasti tosi ihana :D

    VastaaPoista