aamuinen DIY-hetki

Yhtälö:
pari teini-ikäistä nuorta naista
hajamielinen mutta ei ekoahdistunut äiti-ihminen
1/3 ompelukonetta
vapaa aamupäivä

Olen lopen kyllästynyt muistamaan tuo vanulappuja -pyynnön kauppareissullani. En muista edes puurohiutaleita, miten ihmeessä muistaisin jotain niin toisaikaista kuin vanulaput?
Ja jotenkin sisäinen ituhippini kirkuu taloudellista ja ekologista tuskaa, kun se vanulätykkä heitetään heti pois. 
Markkinat puolestaan eivät tunnusta kestovanulappuja. Kaikenmoisia muita kestojuttuja kyllä myydään ihan ruokakaupoissakin, mutta ei vanulappuja. Ja jos jossain kestovanulappuja myydään, niin tukalan kalliilla.

Toiselle teinille löysin joululahjaksi kaupan kestovanulappuja, jotka on havaittu toimiviksi. (teini tosin ihmetteli, miksi hän sai liivinsuojuksia kun ei edes imetä) (ne olivat kohtalaisen arvokkaita) (siis kallita)
Toinen ei luonnollisestikaan voi käyttää omaan silkoiseen hipiäänsä mitään millä on tahrittu siskon naamaa.

Sisäisessä luomisen tuskassa päätin testata, kykenisinkö luomaan itse kestovanulappuja teinitalouden tarpeisiin.


Kaikenlaiset luovat työhöni perustuvat ideologiaani: amatöörit venyttelee, lahjattomat harjoittelee. (= en mittaa, en tee kaavoja, en kokeile)
Kaikenlaiset ompelutyöni perustuvat siihen, että omistan kolmanneksen ompelukoneesta, jolla osaan auttavasti ommella suoraa viivaa (hyvänä päivänä).

Onnistuin leikkaamaan suurinpiirtein pyöreitä lappusia ihanan pehmeäksi pestystä trikoosta ja mukavan hiutuneesta froteesta.
Ja onnistuin ompelemaan suurinpiirtein pyöreätä reunaa pitkin (vaikka oli pyöreätä, ei suoraa! siitä olen kyllä ylpeä). Osaan tein toisen puolen trikoosta, toisen froteesta ja osaan tein kaksin puolin trikoota.

Ovathan ne rumia kuin synti, mutta onko sillä väliä? 
Jos siihen turataan jo valmiiksi likaista naamaa?

kyllä voi lukea, ompelukoneistaa ja juoda kahvia samaan aikaan

Jään odottamaan teinien tuomiota.

(jotenkin tyypillistä minua että kestovanulappuja. mitään muita kestotuotteitahan en luonnollisestikaan ole ehdottanut nuorisolle käytettäväksi. että lillukanvarsia ekotuskaan, hiphei)
(paitsi tosi pahaan flunssaan minulla on henkilökohtaisia nestuukeja)
(ne olen tehnyt ihan itse ilman ompelukonetta)


6 kommenttia:

  1. Meidän kirppis-käsityöläis-ekohenkis-tuunaus-puoti-kahvilaan tuli just kestovanulappuja myyntiin ja ajattelin kyllä, että olis syytä ostaa. Kuopus vaipuu lattialämmityksen alle, mutta vaipukoon. Saa sekin opetella käyttämään, me jo käytetään samoja naamanhoitojuttuja joita se kutsuu "äitin luomuhörsellyksiksi".

    Ja sulle nostan hattua kun 1/3 koneella osasit ja taidoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no arvasin kyllä, että jossain kehittyneemmissä maakunnissa on olemassa kestovanulappuja.
      Minä en uskalla vaihtaa kokonaan luomuhörsellykseen, tuoksumaailma heittää migreenin puolelle ja silmiin uskallan tuhertaa vain hyväksi havaittuja tuotteita, en uskalla edes kokeilla muuta. :(

      Poista
  2. Hyvä ja jee sinä! Lukemistakin vielä samalla, todellista multitaskaamista!
    Mielenkiintoista olis kuulla, mitä teinit tuumaa. Itse virkkasin moisia kun pyydettiin, mutta oon unohtanut kysyä, käytetäänkö niitä oikeasti :)
    Meillä hiutunut on siuki.

    VastaaPoista
  3. Oi mikä ihana diy hetki sulla on ollut. Ihania lappuja. Toivottavsti teinit arvostaa. Hyvää sä!

    VastaaPoista
  4. Mä kuuntelen äänikirjoja ommellessa :)

    VastaaPoista