keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Nykyaikaa etsimässä

Kun menee meiltä bussipysäkille, täytyy kulkea pieni pätkä sysipimeää metsäpolkua.

Kuulostaa dramaattiselta ja maaseudulta, mutta oikeasti se on vain pieni ja pikkuisen roskainen lähiömetsäpolku.
Mutta pimeä se on. Ihan hirvittävän kammottavan pimeä siitä kaikkein pimeimmästä kohdastaan, joka samalla sattuu olemaan polun liukkain kohta. Ja kuhmuraisin kohta. Ja kaikin puolin vaarallisin kohta.

Yritin eräänäkin iltana ehdottaa nuorisolle, että kiertäisimme bussipysäkille semmoista valaistumpaa ja käyttäjäystävällisempää reittiä - esim. asfaltoitua tietä - käyttäen, mutta minun tyrmättiin tyystin.
teini: "mikä kännykkä sulla taas onkaan?"
minä: "häh, täh ja mitä"
teini: "siinä on taskulamppu, käytä sitä"
minä: "ovvai? oikeesti? onko tässä taskulamppu? miten se toimii?"
teini: "no höh"
minä: "ai, katos vain!"

Onnistuin tumpuloimaan taskulampun valaistuneeseen tilaan ja saman tien alkoi kännykästä soida Oi suuri ja mahtava neuvostoliitto.
Kyllä kuulkaa yhtä aikaa säikähdin ja ihastuin, että onpa ihan järjettömän hieno kännykän taskulamppu kun valaistuneena musisoi, vaikka biisivalintaa kyllä himppasen verran ihmettelin ja kysyin teiniltä että voiko sen jotenkin muuttaa jossain asetuksissa.

Kotiintullessa en meinannut uskaltaa käyttää taskulamppua uudestaan.
Mutta ei se sitten enää soinutkaan.
Höh ja pöh sille.

6 kommenttia:

 1. Eks ookki kamalaa ku huomaa lapsiensa olevan joissain kohti viisaampia ku itte on. :D

  VastaaPoista
 2. Haha, lapsilta oppii kaikkea :D Oiskohan munkin luurissa tuollainen, täytynee tutkia! Nimim. eräätkin kerrat pilkkopimeässä hapuillut auton lohkolämmittimen pistorasiaa...

  VastaaPoista
 3. Heh, heh :D Taskulamppu soittaa suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa :D

  VastaaPoista
 4. Soivaa valoa. Onko sillä jotain tekemistä synestesian kanssa? Mä olen jo aikaa sitten luovuttanut puhelimen suhteen. Melkein käännyn jo ton nelivuotiaan puoleen, jos en jotain omituisuutta luurista löydä. Se löytää ne kyllä...

  VastaaPoista
 5. Partap: ei oo kamalaa, vaan itsestään selvää ja aika mahtavaa, että ne ovat fiksumpia. Oon onnistunut edes jossain :)

  Tuula: olin ihan häikäistynyt nykyajan hienoudesta!

  RvaK: kyllä säikähdin ja ihmettelin että miksi juuri tämä biisi? Teini väitti että mulla oli radio päällä, mutta kyllä oli joku taivaallinen (tai sosialistinen?) viesti, koska kuuntelen luurista YlePuhetta.

  Kati: voiko puhelin olla synesteettinen? Vai oliko se vaan mun pääni joka alkoi soida?

  VastaaPoista