Koulu alkaa

Abituruksella Abituralla alkaa koulu näinä päivinä: vinkkejä ekan, tokan ja kolmannen luokan hallintaan.

tiedon jyrkät portaat

1. koulukirjat
Älä hyvä ihminen osta kaikkia kirjoja kerralla vaikka saisit mimmoisen luettelon koulusta.
Kirjat eivät maailmasta lopu ja isommissa kaupungeissa käytetyt kirjat kiertävät aika mallikkaasti.
Jos nuori päättää vaihtaa opinahjoa tai kurssiensa järjestystä, sinulla on nurkissasi kilokaupalla lukematonta materiaalia.
Hanki käytettyjä, lainaa tai pistä opiskelija lainaamaan ainakin sellaiset opukset, joille ei ole käyttöä kuin hetken verran. (esim. kuviksen ja musiikin kirjat!)

2. muu materiaali
noudata ehdottomasti oppilaitoksen ohjeita. Jos sanotaan että laskimen pitää olla tällainen, ota juuri sellainen, vaikka hammaspaikkoja kuinka kiristäisi.
Hanki riittävän pitkät lisenssit e-kirjoihin, e-laskimeen ja vastaaviin.

3. kompuutteri
hanki juuri sellainen kuin yo-lautakunnan ohjeissa sanotaan. Huomaa, että koneessa on oltava 2-3 usb-paikkaa, ulkoinen hiiri (Abitti-järjestelmä lamauttaa kosketushiiren) ja ethernet-paikka (tai usb myös sille).
Abittia päivitetään lakkaamatta: sille tarvitaan oma muistitikkunsa.
Suosi koulukäytössä pc:tä. Omppukoneen järjestelmä oli vähän huonosti synkassa abitin kanssa.

4. koulukirjat taas
Päällystä tai pistä lukiolainen päällystämään (valitan, tämä kirjojen päällystely ei lopu ikinä!) itse: hyväkuntoisella kirjalla on jälleenmyyntiarvoa.
Kannattaa myydä /laittaa kiertoon kirjat niistä aineista, joita ei todellakaan aio kirjoittaa.
Äikkä, matikka, vieraat kielet: ne ovat säilytettäviä kirjoja.

5. tärkeät päivämäärät
lukion ekaluokkalaisella ei vielä ole kovin suuria kohtalonpäiviä
tokaluokkalaisella: vanhojen tanssit ja kirjoituksiin ilmoittautuminen: kevään (jos aloittaa urakkansa jo tokan keväällä) kirjoituksiin ilmoittaudutaan marraskuulla ja syksyn kirjoituksiin kesäkuulla. Tarkista ajankohdat Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta!
Lasku osallistumisesta tulee omituiseen ajankohtaan, mutta tulee kuitenkin.
kolmasluokkalaisella: edelleen kirjoituksiin ilmoittautumiset ja penkkarit. Nykymuotoisessa systeemissä penkkareidenkin ajankohta voi vaihdella kaupungista toiseen.

Bonusvinkki abiturusten ja abiturain vanhemmille:

Yhteishaku jatko-opiskelupaikkoihin
- tammikuussa haetaan korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutusohjelmiin  sekä taideyliopistoihin
- maaliskuussa haetaan suomen- ja ruotsinkielisiin ammattikorkeakoulu- ja korkeakouluopintoihin.


*
elokuun tavoitteena on postaus päivässä - tai melkein joka päivä. Vieläkö jaksat tätä tahtia?
3 kommenttia:

 1. Kyllä mä jaksan ♥
  Seiskaluokkalaisen äidille antaisin sellaisen bonusvinkin (vähän ohi aiheen) että pidä mukana nenäliinaa... Nimim. Mä en kestä, mun vauva meni just yläasteelle!

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava(n kunnianhimoinen) juttu tämä yksi postaus päivässä -projekti! Jaksan tahtia ilman muuta, mutta en kyllä mitenkään pysy mukana kommenttipuolella... Mutta kaikki tekstit luen! Ja kiitos laatikkokokki-postauksesta, oli vähän päässyt unohtumaan noi valmiskassit. Heti tilaukseen!!

  Tämä postaus oli mainio ja lukion opettajan kommenttina myös sanon, että täyttä asiaa. Uskokaa lukijat Marikaa näissä(kin) asioissa! Varsinkin toi tietokoneasia - Mäkkien kanssa on loputtoman paljon ongelmia. Moni muu PC:kin tökkii, mun kokemuksen (1000 opiskelijan lukio) mukaan Dell on luotettavin, helpoin ja toimivin Abitti-ympäristössä!

  Jee, viikonloppu!! Ihanaa semmoista sulle Marika <3 Mäkin koitan saada tänään aikaiseksi postauksen!

  VastaaPoista
 3. Kovastion lukio muuttunut omista kouluajoista. Vielä on muutama vuosi aikaa ennen kuin on meillä ajankohtaista. Tässähän voi alkaa vaikka säästämään...

  VastaaPoista