keskiviikko 1. helmikuuta 2017

ruokaa?

luin yhden kirjan.
Siinä opastettiin perusteellisesti, miten voi ruokailussaan tehdä terveellisiä, eettisiä ja ekologisia valintoja.

iloiset eväät

Enimmäkseen melkein mitään ei oikein kannata syödä, koska se on joko epäterveellistä, eettisesti kestämätöntä, ekologoisesti haitallista ja aika lailla usein kaikkea näistä.

Suolaa käyttämällä olen aiheuttanut itselleni verenpainetaudin ja suolan käytön lopettamalla kilpirauhasen vajaatoiminnan. Tällä hetkellä en tiedä kumpaa aiheutan enemmän.

Talvella syömäni tomaatit tekevät kokoisiaan aukkoja otsonikerrokseen ja kaikkina vuodenaikoina syömättä jääneet tomaatit kumuloivat vereni paksuksi kiertämättömäksi sakaksi mikä puolestaan johtaa minut tuota pikaa sydänverisuonitautikuoloon.

Sen tiesinkin jo, että appelsiinille tapahtuu jotain käsittämättömän kamalaa jos sen surraa sitruspusertimen läpi mehuksi.
Käsittääkseni pusertimen sisässä asustaa pahuuden henkilöitymä korkeimmassa omatoimisessa persoonassaan ja muuttaa ravitehikkaan sitruksen pahaksi hapatukseksi yhdellä suraisupuraisulla.

sitrukset jonottavat pahuuden pusertimeen

Jos syön merikalaa, tuhoutuu Itämeri ja kaikki sen kaverit. Järvikalasta taas tulee lapamato ja lyijyä. Sitä tulee myös hirvestä.
Soija on rehua ja härkis näyttää kummalliselta.

Eettisestä ei kannata edes aloittaa, opuksen mukaan reilun kaupan kahvipennit menevät jonnekin aivan muualle kuin sinne minne pitäisi ja kaakao se vasta on vielä pahempi.

Suositeltavaa olisi ravita itseään satokauden mukaisella lähiruualla. Ja jos en aivan väärin ymmärtänyt niin geenimanipuloidussa merilevätuotannossa saattaisi olla jonkinasteinen ratkaisu, mutta vähän kyllä epäilen sisälukutaitoani tässä kohden.

Meillä nyt kumminkin lähiruokatuotanto epäonnistui; ämpäriperuna ei mukuloinut. Epäilen sen johtuvan siitä, ettemme saaneet eu:lta korkeanpaikan kasvutukea ja viljeilijällä ei ollut hankkijalippistä eikä kumisaappaita.
Satokausikin on Suomessa  kovin lyhyt, niin että enimmän osan vuotta pitää joko kärsiä vilua ja nälkää, tai järsiä jotain pettuleipää, kuusenkerkkää ja mitälie palleroporonjäkälää.

Tai vaania torin laidalla hesepuluja.


kompensoiko omppu?
*

Kyllä se on kuulkaa niin, että tämmöisenä herkkänä ihmisenä minun on näköjään dekkarien lukemisen lopettamisen lisäksi lopetettava ruoka-aiheisten opaskirjojen lukeminen.
Ei tule muuten mistään mitään.
Paitsi hirveä nälkä.

no, ei se mitään. Kuolo korjaa kumminkin. ainakin näillä eväillätämä on vain kuvituskuva.
emmehän me mitään näin epäterveellistä, emmehän?


ps.
Muistathan että ruuassa ei saa olla yhtään e:tä. Silloin se on parempi.


17 kommenttia:

 1. Ai kauhee :D Päivän naurut! Paitsi että itkuksi kyllä muuttuu, kun eihän tässä tarkemmin ajatellen enää voi syödä mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   pitäisiköhän siirtyä ihan vain nesteytykseen?

   Poista
  2. Mutta ei sitten ainakaan appelsiinimehulla auta nesteyttää!

   Appelsiini on kyllä oikeasti aika ihmeellinen hedelmä: Yhtään appelsiiniviljelmää en ole näillä leveysasteilla nähnyt, mutta kuitenkin kaupan hyllyt notkuvat kotimaista appelsiinimehua. Ehkä se sitten kasvaa maan alla tai on näkymätön ennen mehustusta?

   Poista
  3. Mutta kun nesteissäkin on taivutusmuodosta riippuen ihan valtavasti niitä eitä... neste (2), nesteytys (2), nesteeseen (5!!!!!), jo ihan mehussakin on yksi e.

   Poista
  4. :D!

   kotimaiset appelsiinit kasvavat tietysti appelsiinimehutehtaissa.

   ja nesteeseen esim. kahvi, viski, viini, kuohari, limsa, myös limonadi ...ei yhtään e:tä. Oikein hyviä ja terveellisiä ovat.

   Poista
 2. Naulan kantaan! Kyllä nykyihmistä syyllistetään ihan kaikesta syömisestä, että kohta varmaan loppuu kaikilta syöminen! Itsekin välillä ahdistun kaiken epäterveellistä tai epäeettisyydestä, mutta jotainhan sitä on syötäväksi, ja lapsetkin pitää syöttää. Mennään sitten ihan lihapulla- nakkikastikelinjalla niin ne syökin jotakin. (Tänään broilerwokkia, mutta taitaa parilta lyhyemmältä henkilöltä jäädä syömättä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   joskus tosiaan tuntuu siltä, että olisi parempi olla syömättä.
   Varsinkin jos sattuu lukemaan hammaslääkärienkin kannanottoja asiaan... ;)

   Poista
 3. Mä taidan teeskennellä etten lukenut tätä postausta ja jatkan entiseen malliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin taidan teeskennellä, etten kirjoittanut tätä :D

   Poista
 4. Mites toukat ja heinäsirkat? Niitäkään ei kyllä saa lähiruokana talviaikaan. Paitsi tietty eläinkaupasta. Lemmikkien kanssa samasta kupista vaan iloisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uhh, ennemmin sitten lähiruokafennoveganismi.

   Poista
 5. Ällös luovu toivostas!

  Suomessa tehdään tutkimusta ja kokeiluja siitä, että pystyttäisiinkö Suomessakin viljelemään soijaa. Ilmeisesti Etelä-Ruotsissa on joku lajike pärjää. Sitten vaan otatte jokaiselle perheen sulle kaupugin viljelypalstan ja kasvatatte koko vuoden tarpeiksi soijaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo tästä nyt vielä puuttuikin: parvekesoijaviljelmä!
   Miten rehevä kasvi se mahtaa olla - missä vaiheessa naapurit alkavat ihmetellä?

   Poista
 6. Ai kauhee! Näinhän se on. Kuolo korjaa, ei mahda mitään. :-D :-D

  VastaaPoista
 7. Parempi siirtyä hyttyslettuihin. Ketään ei haittaa, jos haaviin osuu vain hyttysiä, ne liiskataan puukuppiin hakkaamalla tahnaksi ja paisetaan (oi oi, nyt pitää kai käyttää jotain öljyä) pannulla proteiinipitoiseksi ja vähähimottavaksi ruuaksi. Linnuillekin jää vielä muita hyönteisiä, eli emme siis mene suuresti niiden apajille.

  Jotta jaksan kesään ja hyttysjahtiin, niin syön tässä odotellessani värikkäitä irtokaramelleja ;-)

  VastaaPoista