Blogipastatuunauspuuskaus

..kun muut, niin minäkin. Kait.

Joskus matkailun paras puoli on se, että saa ruuanlaittopuuskauksen.
Ihan vain siksi, kun on monena päivänä syönyt huolella laitettua, maukasta ruokaa, alkaa tehdä mieli itsekin laittaa ruokaa hyvällä mielellä ja meditatiivisesti.

Iloksenne jaan nämä hyvin summittaiset reseptit - koettakaa kestää!




kerrankin yksi blogipastapuuskaus johon ehdin mukaan!

Tuunattu blogipasta (nuoriso ehdotti nimeksi Pikkusiskon plokipasta)
pari porkkanaa, sipuli, valkosipulin kynsi(ä), pätkä kesäkurpitsaa.
Pilko kaikki suupalan kokoisiksi kappaleiksi.
Itketä kesäkurpitsa.
Iske kasvikset vuokaan.
Päälle feta ja pikkutomaatit puolitettuina (en pysty laittamaan kokonaisina, koska en kestä sitä tomaattiräjähdystä suussani)
Oliiviöljy + mausteet, ja uuniin virallisen blogipastaohjeen mukaan. (skippasin chilin, meillä ollaan sille allergisia. Olisi voinut laittaa paprikaa tilalle: seuraavan kerran sitten)

Keitä pasta.
Yhdistä fetakasviksiin ja nauti.

Kaveriksi leivoin minisämpylät; ohje noin summittain

2 dl vettä
suolaa, siirappia
vajaa 1 dl kaurahiutaleita, reilu desi ruisjauhoja, hiivaa vajaa pari tl, vehnäjauhoja niin paljon kuin tarvitaan.
Anna kohota pienenpieni hetki, leivo minisämpylöiksi, paista uunissa n 200 asteessa.

Jälkkärinä ylijäämäomppupiirakka

Pari nahistumisen partaalla olevaa ylijäämäomenaa: kuoritaan ja kuutioidaan.
Sulata kattilassa ylijäämävoita (noin 75 g), laita omppulohkot porisemaan voin sekaan. Ripsauta joukkoon kanelia vajaa tl. Anna poristella ja sekoittele välillä. Mitä pehmeämmäksi omput tulevat, sitä parempi.

Vatkaa käsipelillä (ei vatkaimella) pari munaa + 1 dl sokeria + 1 tl vanilliinisokeria kevyesti
Lisää puolikkaan sitruunan mehu. (voit lisätä osan mehusta myös omppu-voiseokseen) (voit laittaa myös sitruunankuorta)
Lisää jauhoja pari dl + 1 tl leivinjauhetta, sekoittele kevyesti
Lisää pehmeäksi kypsyneet omenat ja rasva.
Kaada pieneen piirakkavuokaan ja paista uunissa n 200 asteessa kypsäksi.

9 kommenttia:

  1. IHANAAA sä oot back!!!! Testaan kaiken mistä kirjoitit. Itseasiassa nuo plokipasta-aineet on kaapissa jo. Sämpylät tekaisen huomenna. Koska mulla on ruisjauhoa, jota en osaa käyttää. Nyt yritän.

    VastaaPoista
  2. Nam! Ajattelin, että lomalla teen hyvää ruokaa. Toistaiseksi olen maannut sohvalla flunssaisena. Onneksi äitini tuli Espanjasta käymään ja olen syönyt äidin laittamaa ruokaa. Fetapastaa olen jo ehtinyt testaamaan. Avocadopastaa en vielä.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avocadopasta on minullakin vielä vaiheessa :)

      Pikaista paranemista!

      Poista
  3. Oliko hyvää vai tosi hyvää? Siis plokipasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jotain siltä väliltä :)
      Ei ehkä ihan tosihyvää, mutta ehdottomasti hyvää. Ja aika vaivatonta tehdä.

      Poista
    2. Mä oon myös koestanut jo tuon blogipastan. Sanoisin, että turhan kuivakkaa. Siitä huolimatta, että syödään lähes kastikkeettomia pastoja säännöllisesti. Päädyin lisäämään kevytkermaa :)

      Poista
  4. meillä feta suli ihanasti kastikkeeksi!

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa omaan maahan! Toi plokipasta kuulostaa niin ihanalta, että ainekset odottaa jo kaapissa. Tätä en usko itekään!

    VastaaPoista