neuvostoflahsback

Tänään tuli outo ensikertalaiskokemus ja samalla flashback.

kuva alkuviikolta kun oli kaunista


Ensimmäistä kertaa elämässäni jonotin kirjastoon. 

Ihan älyttömän hienoa, että kirjastot ovat auki ja että ne ovat niin tärkeitä paikkoja että sinne kannattaa jonottaa.

tiettyä neuvostohenkisyyttä ilmassa
jonottajalla on roppakaupalla kasseja


Sitten tuli mieleenmuistuma opiskeluajoilta, kun meillä oli kieliharjoittelua Venäjällä. Se oli niitä post-neuvostovuosia, jolloin ajoittain oli pulaa melkein mistä vain. 
paitsi kovan rahan valuuttakaupoissa, niistä taas sai mitä vain, eivätkä ne olleet opiskelijallekaan niihin aikoihin mitään mahdottoman kalliita. ihan ekalla reissullani oli kyllä pulaa kaikesta paitsi ruokaöljystä ja vodkasta. mentiin kenkäkauppaan katsomaan kenkiä, mutta siellä myytiin vain vodkaa ja ruokaöljyä. onneksi se matka kesti vain vajaan viikon ja jostain sai myös shampanskojea. ei voinut vodkaa juoda koska saattoi olla valevodkaa josta olisi mennyt näkö ja se on muutenkin pahaa. sittemmin minulle kerrottiin että jos vinhasti pyörittää vodkapulloa ja sieltä pohjalta nousee sellaisena spiraalina kuplavana niin on aitoa ja voi juoda. en ole vieläkään testannut vedellä että tuleeko siitä spiraalivana vai onko valevodkaa.

Jos ikinä missään oli jono, kannatti mennä jonon hännille seisomaan, koska siellä jonon toisessa päässä oli taatusti jotain kivaa odotettavissa.

Kyllä oli kirjastojononkin toisessa päässä vaikka mitä kivaa: olen melkein viikon seurannut yhden tekemäni varauksen hidasta taivalta kohti noutopistettä ja nyt se oli noudettavissa.
Viikonloppuna pääsen taas retkelle Venetsiaan, jee.
Kannatti jonottaa!


*

11/31

4 kommenttia:

  1. Kieltämättä neuvostovivahdetta kuvassa :). Tuli mieleen ajat, kun Tallinnan Kaubamajassa näytillä oli kenkäparista vain toinen kenkä, jota sai kylläkin muistaakseni pyynnöstä sovittaa. Sen toisen kengän sai sitten kassalla tiskin alta, kun oli ensin maksanut parin. Paljon muuta sieltä en muistakaan. Paitsi ehkä maatuskanuket ja pitsiliinat.

    Neuvostoliitossa en ole käynyt, Venäjällä vaan. Työn merkeissä, mutta miettinyt, että joskus voisi kyllä mennä ihan kulttuurimatkallekin. Siis todellakin JOSKUS... (josta tuli mieleen hokema ens vuonna, tänä vuonna, joskus, ei koskaan, ens vuonna, tänä vuonna, joskus, ei koskaan...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vain Venäjän reissuja, ei yhtään käyntiä Neuvostoliitossa. Nykytilanteessa (enkä tarkoita kulkutautia) täytyy tapahtua aika paljon, että haluaisin matkustaa naapurimaahan. Kulttuuri siellä on kyllä komeaa ja siitä haluaisin nauttia, mutta puhutaanpa hetki ihmisoikeusasioista...

      Poista
  2. Oi voi, mulla taitaa olla sama kirja viikonlopun lukulistalla!

    Hyvää lukuviikonloppua meille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voih! iloa lukuviikonloppuun, mulla on vielä korkkaamatta 😊

      Poista