paha e

Olen kuullut juttuja, että ruuassa ei saisi olla yhtään e:tä, kun se on paha.
Aloin oikein miettiä asiaa, että missä on ja missä ei.
Heti keksin monta hyvää juttua: sipuli, porkkana, liha ja nakki.
Ja tosi monta kiellettyä: herne, tee, appelsiini, omena ja keitto. Esimerkiksi vihreäteekeitto on ihan kamala ruoka, koska siinä on kokonaista neljä eetä, mutta nakkisoppa on tosi hyvä. Ja pullataikina. Suklaasta puhumattakaan. Ei yhtään eetä.
Perunamuhennos on vähän paha. Mutta pottumuusi on oikein terveellinen.
Ja ihan kokonaan pitää jättää pois jos paketissa lukee että lisäaineeton. Kaksi eetä on aika paljon.

**
Kauhistus sentään - jouluaika lähestyy.
Täytyy ruveta herättelemään Jaakkotonttua.

5 kommenttia:

 1. Tää oli aivan huippuhyvä postaus. Aion ehdottomasti noudattaa ohjeistustasi!

  Just tätä ennen ehdin yhdestä blogista lukea, jossa kai kartellan ee:tä ja eineksiä (paha siinä on 2 eetä) pikaruuasta joka oli joku taas joku linssi/hernekastike joka valmistuu 10 minuutissa. Oli just sen näköistä ruokaa, että tuskin maistuisi. Vaikka en kasviksia karsastakaan. Mä olin jo orientoitunut, että sulla on ruokapöydässä joku lanttusuikale kastike sipulipedillä. Onneksi ei :)

  Joo mä tiedän, että tämä on jo junttikommenttiluokkaa. Mutta mä syön enemmin puolivalmisteista tehtyä ruokaa kuin noita 10minuutin ns. terveyshässäköitä. Mä tunnen paljon intialaisia ja aina välillä kyselen niiltä, että minkä kasvisruuan he (siis monet heistä ovat kasvissyöjiä) valmistavat 10 minuutissa ja vastaus on aina poikkeuksetta salaatti. Linssi- ja hernehässäkät haudutellaan aina pitkään maun saamiseksi.

  Ei mulla ollut oikeastaan mitään pointtia. Tai se, että jaksan kummastella sitä, että ihmiset syövät musta huonoa ruokaa huonosti valmistettuna ja ovat vähän sormi osoittamassa valistamassa muita.

  Mulla on nyt kahvia, sämpylää ja isokoinen mandariini (ei varmana ole appelsiini).

  VastaaPoista
 2. hernelanttusuikalekastikesipulipedillä! 4 eetä, sen täytyy olla ennätys!
  ei voi olla hyväksi ihmiselle se.

  -m-

  VastaaPoista
 3. Naurukohtaus :)
  Mä olen sulkenut mieleni ja silmäni kaikilta terveysruokahössötyksiltä. Ihan varmaan linssiruoat ja kaikki juuresvuokaruoat (yksi e) on hyviä, mutta kun kuvittelen laittavani sitä lasteni eteen (kolme eetä) ja kuvittelen niiden syövän sitä, niin johan naurattaa. Meillä syödään ihan oikeaa ruokaa ja kasoittain einespinaattilettuja. piste.

  Mutta hieman paheksun salaa yhden tutun perhettä, jossa syödään joka päivä jotain einestä. Eineslihapullia tai jauhelihapihvejä tai jotain. Kun se on nopeaa. Ja mun mielestä siinä ajassa kun uunissa paistuu ranskalaiset, ehtis tehdä jotain oikeaakin.
  (ja se et useimpina päivinä meillä on lounaana eineksiä ei liity tähän mitenkään :). Mä lasken oikeaksi ruoka-ajaksi ja ruoaksi vain päivälllisen jolloin kaikki perheestä on paikalla.)

  VastaaPoista
 4. Tämä oli tosi tarpeellista tietoa. Mulla on ollut paha tapa tehdä usein keittoa. Vastedes teen vain soppaa, niin on terveellisempää! :-D

  VastaaPoista
 5. niinpä Flora, pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan.

  Esim. eineshernekeitto ei voi millään olla hyvästä, valmispapusoppa taas on kelpo ruokaa ja sekaan voi huoleti pilkkoa nakkia.

  VastaaPoista