perjantai 15. helmikuuta 2013

loma-ahd.

inhoan lomakeskusteluja UPM:n kanssa. IN-HO-AN.
En tajua mikä siinä oikein on.
Ikinä ei saisi lomaa pitää, ja sitten nuristaan kun en pidä. Viime lomakaudelta pitämättömiä päiviä on 9 (yhdeksän), joista olen ajatellut pitää ensi viikolla päätähuimaavat kaksi (2). Ihan ajoissa puhuin ja luvan sain. Ja nyt kun ne päivät ovat edessä, se alkoi kirskutella hampaitaan.

Se laski ensi kauden lomapäiviä ja kirskutteli taas. Sekä niitä joita en ole pitänyt että niitä jotka vasta tulossa ovat, ja vähän kaikkea.
Ikinä ei ole hyvä ajankohta lomalle. Eikä sille loman pituudellekaan.
Ja minä puolestani olen siitä pikkumainen että haluaisin niitä päiviäni edes vähän itse määritellä, kun se nyt näin pienessä yhteisössä noin periaatteessa on mahdollista. Että jos vaikka koulujen loma-aikaan, kun minä nyt olen porukan ainoa jolla on koulusidonnaisuuksia, ja semminkin koska loma-ajat ovat täällä meillä joka tapauksessa aika hiljaista aikaa.

Ja sitä inhoan kans, että heti viedään viisi päivää pois. Minulla on kolmekymmentä lomapäivää, mutta oikeasti saan pitää vain 25. Mitä ihmeen pelleilyä sekin on?
Olen luultavasti maailman suurin työnvieroja, mutta nämä lomakeskustelut tässä porukassa aiheuttavat niin paljon stressiä, että on parempi vaan tulla tänne vetelehtimään.

Aivan erityispaljon inhoan näitä keskusteluja tämmöisen työviikon päätteeksi, kun olen tehnyt työaikani puitteissa kolme (3!) ihan käsittämättömän suurta urakkaa lähes valmiiksi, ja vieläpä hyvin.
Olisin paljon lojaalimpi työntekijä, jos saisin viettää vapaani hyvällä omatunnolla enkä syyllisyydentuskissa ketturoiden. (vai onko minulla vaan päässä joku syyllistymismoodi, joka tulkitsee yliherkästi ja väärin UPM:n huokailut?)

Mutta muuten en ole tulevasta ruhtinaallisesta kahden päivän lomastani yhtään ahd. vaan oikein riem. paitsi että saisi se olla vähän pidempi.
Kulttuuriretken teemme pääkaupunkiin, uimaan ajattelin mennä ja ystävillä visiteerata.

Nyt pitää vielä tehdä yksi opiskelujuttu.

5 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä tarkoittaa, että voit pitää vain 25 lomapäivää, jos sinulla on niitä 30? Kyllä jokainen on oikeuettu lomiinsa, ei niitä voi viedä. Pidä nyt pintasi.
  ... toisin kuin minä. Itselle tuli tänään ikäviä (ehkä) uutisia töissä työnkuvaan liittyen...

  VastaaPoista
 2. no ne on ne kehvatsun lauantait... kun lasketaan lauantat pois, tulee vaan 25 todellista (minun mielestäni todellista) lomapäivää.

  VastaaPoista
 3. Höh, toi on yleistä ja tosi kurjaa ja huonoa esimiestyötä ettei anna toisten lomailla hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 4. Höh ja pöh. Tylsältä kuullostaa tuo esimiehen pöllöily.

  Kulttuuriretki Helsingissä, kuullostaa kivalta, mitä meinaatte?

  Joka tapauksessa viettäkää joka iikka mahdollisimman rento, leppoisa, nautinnollinen LOMA.

  VastaaPoista
 5. Typerää- ja minä tunnistan tuon jotenkin kamalan hyvin toisaalta.

  Minä en muista,milloin olisin ollut lomallalomalla. Noin kuin pääni olisi ollut.

  Onharmillista, joa teillä pääjehu saa aikaan sinussa tuollaisen olotilan, tyypin kannattaisi mielummin auiheuttaa erilaisia olotiloja, sillä hyvät työntekijät ovat harvassa, ja aikansa jaksaa vaan kaikkea.

  Ihan typerä asia, ja ihan turha.
  JOkainen on oikeutettu lomaan, jokaisen oma on hyvinansaittu.
  Ja sitä turhautumisen määrää,kun lomalta palatessa huomaa,että työmäärä on nelinkertainen, ja mielihyvä lomalta katoaa siihen, että kaikki on vaan kasaantunut.

  Miusta siun pomo on jotensakin rajoittunut,kaavoihinsa kangistunut ja hällä on jotensakin niin kuin silmälaput silmillänsä. Tai jotain, himputti vie.

  Mie sanon, jotta ihastuttaa lomaa, niitä kahta päivää <3


  vintti

  VastaaPoista