perjantai 28. helmikuuta 2014

Järkyttävä epäkohta

Miksei ole kalevalanpullaa?

Mikä järkyttävä epäkohta suomalaisessa juhlapäivästökirjossa!
Ei ole pullaa, laulua, kokkoa, ilotulitusta, eikä mitään muutakaan hauskaa ja metkaa.
Ihan huutava vääryys.

Olen kertakaikkisen kauhistunut. Joululla on omat laatikkonsa, jollain ihme Ruuneperilla on torttunsa ja juhannuksella koivunsa ja viinansa mutta kansallista itsetuntoamme kohottavalla suureepoksella, tuolla kaikkien emäkertomusten emällä ei ole mitään.
Ei mitään muuta kuin surkean harmaa liputuspäivä jonkun onnettoman helmikuun perässä.
Mitä kunnioituksen puutetta.

Älkääkä yrittäkö tunkea tähän väliin mitään kämäistä karjalanpiirakkaa, kun se on karjalan eikä Kalevalan!

Sitten tulee tietysti mieleen joku kalakukko tai semmoinen, kun niin monessa kohtaa eepoksessa nousee esiin vesistö, mutta kalakukkokin on jo keksitty. Ei kelpaa.
Rehellinen ruisleipä olisi tietysti sekin ihan hyvä perinteellinen vaihtoehto, mutta sen kähvelsi Saarijärven Puavo, joka laittoi leipään puolet petäjäistä.

Se, mikä meiltä tänä suurena kansallisena juhlapäivänä puuttuu, on Sammon ryöstö. Joku ihana makea herkku; marjoja?
Voi räkä, miksi en ole leipurimestarikondiittori, heti lähtisin kehittelemään Sammon ryöstöä!
3 kommenttia:

  1. Mikä mainio idea; Kalevalanpulla. Nyt pitäisi aloittaa vaan siitä, että lukisi Kalevalaa ja etsisi, mitä leipää tai pullaa siellä tehdään. Ei ole nyt ihan lähimuistissa tuo Kalevala, Kanteletarta olen lukenut, mutta en muista ainuttakaan ruoka-mainintaa siitä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Ihan suorastaan riistoa, ettei ole mitään häppeningiä, juhlallisuuksia tai ainakin vähintään kunnon leivosta tämän kunniaksi. Toki leivoksella pitäisi olla jokin kuvaava nimi... Ainon torttu? Väinämöisen lörtsy? Pohjan akan (oliko sellaista) makea kosto?

    Sitten voisi olla tapahtumia, kuten kilpalaulantaa (häviäjä joutuisi menemään kuralätäkköön tms), Sampo-pankin ryöstelyä tai väittelytilaisuuksia siitä, että minkä linnun munasta tämä maailma onkaan syntynyt. Palkatkaa joku mut tapahtumakoordinaattoriksi? :D

    VastaaPoista