lomaplään

Jossain vaiheessa keväällä nuoriso antoi meille maastapoistumisluvan, ja me hraH:n kanssa aloimme haaveilla kahdenkeskeisestä lomasta.

No, kun vastustaa, niin vastustaa. me emme koskaan opi, olisi pitänyt varata se matka heti. tee se heti. aina.

Ensin ei ollut selvyyttä minun lomastani.
Sitten alkoi nuorisolle tuupata ohjelma oikealta ja vasemmalta.
Minun loma-ajankohtani ei vain tuntunut selkeytyvän. Esimies ei halunnut kunnolla vastata.
Tuli maksettavaksi Isoveljen hiukkaskiihdytyretki ensi keväänä.
Minun loma-ajankohtani ei vain selkeytynyt. Tai siis, onhan minulla ajankohta, mutta ihmettelen edelleenkin loman pituutta lyhyyttä.

Nuorisolle tuuppasi lisää ohjelmaa, mikä vähensi meidän mahdollisuuksiamme edelleen.
Sitten tuli kisukriizi; kisu on tulossa, mutta kotiuttamispäivä on edelleen ilmassa.
Viimeisimpänä vastuksena ulkomaanvahvistukset kertoivat tulevansa Suomeen.

Totesimme siis, että vielä tänä kesänä emme vietä kahdenkeskistä aurinkoviikkoa.
Tai edes pitkää kahdenkeskeistä viikonloppua.
Tällä kesälomalla aion
- tehdä ainakin kaksi eväsretkeä. Yhden itsekseni ja yhden yhdessä koko perheen kanssa.
- valmistella ja juhlia rippijuhlat
- lenksata
- kuvata
- kirjoittaa
- lukea
- tehdä jokaisen lapsen kanssa jotain hänen toivomaansa
- istua tuntikausia anoppilassa juoruilemassa halusinpa tai en; kyllä enimmäkseen haluankin

Suunnitelmissa jo
- Vammalan vanhojen kirjojen päivät

Haaveissa ehkä
- Tallinnaan jollain kokoonpanolla?Pohdinnassa
- jos ihmisellä on vain kolme rönähtänyttä paitapukinetta kesäkäyttöön ja kolme talvikäyttöön, niin pitäisikö sen a) tyhjentää vaatekaappi ja b) täydentää vaatekaappi?
- millä tekosyyllä saisi hankkia itselleen uuden käytetyn paremman kameran? Ja mistä sellaisen saisi kohtuullisen hintaan ja tulisiko sitä kanniskeltua mukanaan? Ja millainen edes olisi hyvä?
ja sitten vielä ps.
Te, jotka kuvaatte paljon ja hienosti (ja hienoilla laitteilla) mitä teette niillä kaikilla kuvilla, mihin tallennatte? Tuleeko niitä kuvia käytettyä laajemmalti?


9 kommenttia:

 1. Mä haluan kanssa Tallinnaan! Oon jotenkin ihan rakastunut nyt sinne ja jos olisin päässyt kouluun niin haaveilin jo vähän työkuvioitakin Tallinnaan. Tukholma on myös kiva ja sinnekin tahdotuttaisi lomalla.
  Lisäksi, nyt kun kerran yksi lapsi tippuu pelistä pois lomaksi, aloin kanssa haaveilemaan tämän jäljellejäävän kokoonpanon kanssa jotain keski-Euroopan kohdetta. Yhteisymmärrykseen tosin tuskin päästään eli ehkä mä vaan varaan reissun ja sit ilmoitan mihin mennään. Mulla on koko tää viikko vapaata mutta en oo kuitenkaan vielä lomalla eli ei oo edes olo vielä että tää olisi nyt lomaa. Ensi viikolla on 2,5 työpäivää ja sit se koittaa :) prosecco on jo kylmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. prosecco! prosecco! no, tiedän mitä kautta menen tänään kotiin :)

   Tallinna oli mun mielestä ihan hyvä kohde, kunnes tajusin, että täältä peräkyliltä pitää ensin hankkiutua Hesaan ja vasta sieltä pääsee Tallinnaan. Lannistuin. No, uusi yritys senkin retken kanssa :)

   Poista
 2. Lomaplaan kuulostaa mukavan rennolle.

  Meillä on uusi tavoite kahdenkeskiselle lomalle: 2027. Sitä odotellessa. No, ehkä saadaan lastenhoitaja jossain välissä loppukesää Suomeen ja toivotaan, että pääsemme viikonlopun hoitosopimuksesta yhteisymmärrykseen.

  Lomaplään: Aion ajaa n. 1500km rupusella Toyotalla pitkin Balttiaa. Hra Kepponen istunee suuren osan matkasta polvet suussa takapenkillä keskellä, jotta tappelupukarit eivät pääse toisiinsa käsiksi. En oikein tiedä, että mikä mielenhäiriö minulla oli lomasuunnitelmia tehdessä :D :D Mutta tuleehan nyt sitten koestettua, että meistä ei ole automatkailijoiksi. Eniten ihmettelen sitä, että miksi mieheni piti suostua tähän?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö usko, että muksut ovat jo viiden vuoden päästä ihan käsiteltäviä? Veikkaan että teidän yhteisloma on edessä suunnilleen silloin.

   Teillä on hyvänkuuloinen lomasuunnitelma, siinä perhesuhteet punnitaan.
   HraKepposparka ei luultavasti ole järkytykseltään pystynyt muuta kuin nyökkäilemään, kun olet iskenyt matkasuunnitelmat eteen ;)

   Poista
  2. Viiden vuoden päästä meidän lapset ovat 16, 14 ja 13. Itse olin 13-kesäisestä yksin kotona viikonloppuisin ja myöhemmin loma-aikoina. En haluaisi lapsieni tekevän edes 20% siitä mitä kaikkea minulla ja kavereillani teetätti teinivapauden kesinä :D :D Joutunen siis naristen pysymään kotona kyttäämässä poikia ;)

   Poista
 3. Ikävä, ettei kahdenkeskinen loma onnistu, mutta ei nuo jäljelle jääneet vaihtoehdot huonolta kuulosta. Loma on paras, kun se on edessä. Meillä on tänää viimeinen päivä Pärnussa. Huomenna kotiin. Viikko on mennyt nopeasti ja mukavasti.

  VastaaPoista
 4. No, en tiedä onko mun välineet millään muotoa kovin päheet (Olympus PEN E-PL7 ja siihen useampi eri putki), mutta kuvia on ihan liikaa, ja ne katoilevat välillä hajoilevien koneiden kanssa ja tosi huonosti saan hyödynnettyä niitä. Tietty suunnittelen aina järjestäväni kuvakansiot, raakkaavani ja tekeväni albumeita lapsille, mutta... Noh, vähän samalla tavalla jäänyt suunnittelun tasolle kuin kaksinkeskiset lomat miehen kanssa :D.
  Kisu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä pelkään just tuota: kompuutterin tukkeutumista ja kuviin hukkumista :)

   Hei, hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty - käytännössä kuvat on järjestetty ja matkalaukkukin pakattu, eikö?

   Poista