alaskvarkkikriizi

Isoveli on käsittämättömän innostunut luonnontieteistä, erityisesti fysiikasta.
Olen ihan järjettömän kateellinen siitä.

Eilen se esitelmöi minulle kvarkeista ja alaskvarkeista ja ylöskvarkeista ja antipunaisesta ja antisinisestä ja semmoisista.
Aivojani alkoi särkeä ja kysyin siltä, että onko tämä joku uusi keksintö ja onko se ensinkään edes ihan laillista ja sallittua.

Sitä alkoi naurattaa.

Minä ajattelin että ihan varmana ei minun koulussani kerrottu mitään alaskvarkeista, mutta se voi tietysti johtua uudesta opetussuunnitelmasta tai sitten siitä että minä istuin tunnit kaiket jäsentämässä lauseita ja pohtimassa latinan lauseenvastikkeita.

Olisi kyllä mukavaa ymmärtää alaskvarkkeja.
Se on niin hauska sanakin.
Wikipediasta tarkistin että semmoinen on.

Ja sitten haluaisin nähdä, millainen on antipunainen.
Sitä ei kyllä ole olemassa, senkin tiesi wikipedia.
Mutta silti olisi metkaa nähdä antipunainen.

Vähän kyllä huolestuinkin, koska Isoveli kertoi että niillä on matikantunneilla joku takapenkin kapinallisrintama, joka opiskelee opettajalta salaa jotain käänteis-sinien tai minkälie laskentaa ja opettaja oli kieltänyt, etteivät aivot halkea.

Olisi mukavaa ymmärtää, miksi luonnontieteet ovat niin kiehtovia, mutta minun pääni on aikoinaan lastattu liian täyteen jotain latinan ja venäjän verbintaivutuksia. Sinne ei mahdu enää mitään.

Kommentit

 1. Ooh, ihailtavaa kapinallisuutta, respect! (Paitsi jos aivot halkeaa, niin sitten ei kiva...) Minä oli lukiossa tylsän keskinkertainen luonnontieteissä. Jälkeenpäin olen ajatellut, että olisipa tosi cool olla joku avaruustähtitieteilijä ja tehdä töitä kaikenmoisten kvarkkien ja funktioiden ja ties minkä kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olisi mukavaa edes suunnilleen ymmärtää, mistä on kyse!

   Poista
 2. Mä just näin monistetolkulla kaikkia ihania matikanmerkkejä ja niitä tulkkas mulle superinnostunut lapsi. Jotenkin pystyn samaistumaan teidän kvarkkihetkeen, siis.

  Ja kotona asuessa näitä oli usein saunassa, kvarkkihetkiä. Niistä muistona saunanoven lasissa voi vieläkin ehkä nähdä jotain kaavoja, kun niitä mulle siihen kirjoitettiin ja esitelmöitiin. En millään kehdannut sanoa, etten näe sinne asti ilman laseja ;-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti