tiistai 21. marraskuuta 2017

melkein jouluiskriizi

Apua!
Olen jo ihan joulunodotusfiiliksissä ja adventtiaikaan on vielä yli viikko!

Päässäni tursuaa joulukattauksia, jouluverhoja, jouluvaloja, jouluruokia, joulutonttuja, jouluihamitävain.

Olen aina ollut hyvin jämäkkänä siitä, että joulunodotus alkaa adventista ja vain ja vasta adventista on aika rakentaa joulua hiljalleen kotiin.
Nyt on kyllä semmoinen pakotus, että on melkein ihan välttämättömän pakko päästä yhteispohjoismaiseen huonekalutaivaaseen hipeltämään sisustuskrääsää, kun sitä ei mistään muualta kohtuuhintaan saa.
Haluan että joulupöydässä on hopeaa ja valkoista.

Mietin, millä tavalla mahdumme koko laajennetun perhekunnan voimin aaton aterialle meille, riittävätkö lautaset ja onko kaikille laseja?
Haaveilen piparkakuista ja hyasinteista ja kynttilöistä ja valoista.

*

Jouluisen PRH-kokuksen aiheita - heti kun olemme kaikki saman pöydän ympärillä eikä ole kiire:
1. kuusi vai ei? (huom. Elma; se kumminkin kiipeää siihen!)
2. lahjoja vai ei?
3. mitä syödään?


*

Yritän kanavoida tursuilevaa jouluenergiaani ottamalla varaslähdön aikuiseen joulukalenteriini, eli välttämättömien nurkkien nuohoukseen. (huom. vain välttämättömät nurkat! ei yhtään enempää!)
Eilen rassasin kuntoon jääkaapin. Kaikki hyllyjen perille maastoutuneet vanhentuneet melkeinsyödyt purkinpohjat kohtasivat tiensä pään, aakkostin jäljellejääneet perunat ja porkkanat ja olin muutenkin hyvin tunnollinen.
Vähän parempi.

4 kommenttia:

 1. Tuosta perunoiden aakkostamisesta tuli mieleen alkuajat ns. kirjastourallani :D Silloin hyllytin kilometritolkulla kirjoja ja huomasin jo kotonakin aakkostavani jääkaappia. Jauheliha, jugurtti, kerma, maito, salaatti - kaikki sievästi aakkosjärjestyksessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että kirjastoihmisillä on kivammat jääkaapit kuin tavallisilla kuolevaisilla!

   Poista
 2. Täällä jääkaappi kaipaisi pikaista aakkostamista. Ja niin kaipaisi muutkin kaapit ja nurkat. Siivousinspiraatiota ja ylimääräisiä tunteja vuorokauteen odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni pala kerrallaan, se on minun tapani järjestellä

   Poista