(Osa)kuukausikatsaus

 Rakastan  - tai ainakin pidän valtavasti - kuukauden ensimmäisistä päivistä. Niissä on paljon samaa kuin lukuvuoden (tai vuoden) ensimmäisissä päivissä. Itseasiassa jopa maanantait ovat usein mukavia päiviä.Koska aina silloin edessä on uuden ja jonkin hiukan paremman mahdollisuus. 

Joka kerta vuoden tai kuukauden tai viikon alussa voi tehdä superryhtiliikkeen ja olla vähän parempi versio itsestään. 

Näin lokakuun alussa olen säästäväisempi ja mahdollisesti myös liikunnallisempi ja kirjoittavaisempi. 

Lokakuun ensimmäisenä maanantaina - potentiaalisesti siis todellinen huippupäivä kaikille uusille aluille -  siirsin taloustilille (jonka olemassaolon olin autuaasti unohtanut) 300€. Se ei ole minkään erityisen ajanjakson budjetti, se vain tuntui mukavalta summalta taloustilille siirrettäväksi.  

Samana päivänä kävin myös kaupassa ja ostin alkuviikon ruuat. Rahaa meni 86€ Yleensä maanantaisin on mennyt 75€. Ostin mansikoita, greippejä ja appelsiinejä ylimääräisesti. Yritän opetella ostamaan ruokaa maltillisempia määriä, sisäinen (tosin hyvin satunnaisesti hereillä oleva) ruuanlaittajani väittää että olen yhä viisihenkisen perheen emäntä. 

Tässä kohden kuukautta (ja viikkoa) voin siis estottomasti leuhkia että taloudellisuus on onnistunut.


Plään


Toteuma


Liikunnallisuus ei kyllä sitten niinkään. Vetelehdin kotona, luin yhden blogin alusta loppuun, puhuin puhelimessa savolaisnuoreni kanssa ja olin muutenkin ihan epäliikunnallinen. Liikunnallisuudelle tämän kuukauden ja viikon osalta siis miinusta. Sama pätee valitettavasti kirjoittamiseen, kutomiseen ja muuhun luovuuteen.  

Nyt on jo tiistai. En ole käynyt kaupassa, ainakaan vielä - eli budjetti on pitänyt ja olen ollut reippaasti taloudellinen. Kirjoittaminen näyttäisi sujuvan ainakin jollain tavalla ja vielä on ihan mahdollista lähteä kävelylle. Ja kutomaankin ehdin vielä. Että ihan on toiveikas päivä, viikko ja kuukausi selvästi!


Tämmöinen veitikka oli työpaikan kahvihuoneen pöydällä, jee! 
Leppoisaa kahvituokiota vaan!


*

Ja miksikö listaan liikunnan lisäksi luovuutta, kirjoittamista ja kutomista? Ne ovat hyväätekeviä asioita. Kun niitä on elämässäni, voin paremmin. 3 kommenttia:

 1. En olekaan tajunnut tuota, että joka kuun alku on mahdollisuus uuteen muutokseen. Lähinnä mulle uusi kuu on sellainen, että tehdään damage control, että mitä jäi viime kuulta hoitamatta.

  Mun pitäisi todellakin olla liikkuvaisempi lokakuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä ehdottomasti kannattaa kuukausien ja viikkojen alkuihin suhtautua uusina alkuina ja mahdollisuuksina. Paljon inspiroivampaa kuin damage control.

   Liikkuva lokakuu!

   Poista
 2. Me ollaan nyt yhtä aikaa todella hyveellisiä. Huraa lokakuu ja maanantait.
  Mä yritän myls keskittyä hyvää tekeviin asioihin. Iloinen muutos on se, että etenkin alkuviikosta saatoin lukea koko illan telkkaria avaamatta. Myös yksi vesijuoksu mahtunut alkuviikkoon.

  VastaaPoista